Υπουργικό Συμβούλιο
INTIME NEWS/ΓτΠ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Το υπουργικό συμβούλιο θα συνεδριάσει στις 11:00 υπό τον πρωθυπουργού Κυριάκο Μητσοτάκη

Συνεδριάζει σήμερα στις 11:00 μέσω τηλεδιάσκεψης, το υπουργικό συμβούλιο, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού.

Τα θέματα που θα συζητηθούν

Τα θέματα της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου είναι:

- Παρουσίαση από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα των νομοθετικών πρωτοβουλιών: α) Εθνικός κλιματικός νόμος, β) Εκσυγχρονισμός αδειοδοτικής διαδικασίας έργων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, αποθήκευση ηλεκτρικής ενέργειας, υπεράκτια αιολικά πάρκα, μετασχηματισμός Ελληνικής Διαχειριστικής Αρχής Υδρογονανθράκων.

- Παρουσίαση από τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη του νομοσχεδίου για τον εκσυγχρονισμό του Ηλεκτρονικού Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης.

- Παρουσίαση από τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη του νομοσχεδίου: Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας - Έλεγχος ποιοτικών κριτηρίων, έλεγχος φαρμακευτικής δαπάνης.

- Παρουσίαση από τον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα των νομοθετικών πρωτοβουλιών: α) Μεταρρυθμίσεις στο νομοθετικό πλαίσιο της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών, β) Εκσυγχρονισμός Κτηματολογίου, Ρόδου, Κω - Λέρου.

- Παρουσίαση από τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα των νομοθετικών πρωτοβουλιών για την ενσωμάτωση των Οδηγιών 2019/2162 σχετικά με την έκδοση και τη δημόσια εποπτεία καλυμμένων ομολόγων, 2019/1160 για τη διασυνοριακή διανομή οργανισμών συλλογικών επενδύσεων, 2019/1153 για τη διευκόλυνση της χρήσης χρηματοοικονομικών και άλλων πληροφοριών για την πρόληψη, την ανίχνευση, τη διερεύνηση ή τη δίωξη ποινικών αδικημάτων.

- Εισήγηση από τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη για το Ετήσιο Πρόγραμμα Κωδικοποίησης.

- Εισήγηση από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα για την έγκριση του Εθνικού Σχεδίου Δράσης - Οδικού Χάρτη Κυκλικής Οικονομίας 2021-2025.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Μέλι
Τσάι και υγεία: Ο σωστός τρόπος κατανάλωσης για μέγιστα οφέλη
Tα έτοιμα, εμφιαλωμένα προϊόντα ή οι δημοφιλείς γλυκές εκδοχές, όπως το bubble tea, ενδέχεται να μην προσφέρουν τα οφέλη που πολλοί πιστεύουν.
Τσάι και υγεία: Ο σωστός τρόπος κατανάλωσης για μέγιστα οφέλη
λάπτοπ
Η καθημερινή συνήθεια που μπορεί να επηρεάσει την απόδοση του laptop
Πολλοί χρήστες απλώς κλείνουν το καπάκι του υπολογιστή μόλις ολοκληρώσουν τις υποχρεώσεις τους. Αν και αυτή η κίνηση δεν προκαλεί άμεση φθορά στη...
Η καθημερινή συνήθεια που μπορεί να επηρεάσει την απόδοση του laptop