Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ / INTIME NEWS
O πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα τονίσει το σχέδιο για τη μετατροπή της Ελλάδας σε κόμβο μεταφοράς πράσινης ενέργειας στην Ευρώπη με βάση την πρόσφατη συμφωνία με την Αίγυπτο και τις συζητήσεις στη Σαουδική Αραβία- H κλιματική κρίση είναι στο επίκεντρο των συζητήσεων σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο

Για τη Γλασκώβη αναχωρεί σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για να λάβει μέρος και να μιλήσει στην Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την Kλιματική Aλλαγή (COP26). Ο Έλληνας πρωθυπουργός είναι μεταξύ σημαντικών ηγετών από τις περισσότερες χώρες του κόσμου που θα συμμετάσχουν στη Διάσκεψη (COP26) όπως ο Τζο Μπάιντεν, η 'Αγγελα Μέρκελ, ο Εμμανουέλ Μακρόν, ο Μάριο Ντράγκι, ο Πέδρο Σάντσεθ, και ο Τζάστιν Πιέρ Τζέιμς Τριντό.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι στη διάρκεια της παρέμβασής του, τη Δευτέρα το μεσημέρι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αναφερθεί στο μεγάλο πρόγραμμα της πράσινης μετάβασης που εφαρμόζει και σε αυτά που σχεδιάζει η ελληνική κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα θα τονίσει τους στόχους απολιγνιτοποίησης, τη μεγάλη αύξηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στην παραγωγή ενέργειας και τους νέους φιλόδοξους στόχους που θέτουμε μεταξύ των οποίων και τα ενάλια αιολικά πάρκα, τα «πράσινα» νησιά και τα πρωτοποριακά προγράμματα που εφαρμόζουμε εκεί, την πρωτοβουλία για «πράσινη» ναυτιλία και την προστασία των οικοσυστημάτων καθώς και τα μέτρα που λαμβάνονται.

Ο πρωθυπουργός θα αναφερθεί  στους ευρύτερους στόχους που πρέπει να τεθούν σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης.

Στο περιθώριο της διάσκεψης ο πρωθυπουργός θα έχει σειρά διμερών επαφών και θα επιστρέψει το βράδυ στην Αθήνα .

Ν. Αρμένης

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΣΟΚ στην Καλλιθέα: Καθηγήτρια Γυμνασίου συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών σε μαθητές

Πίνακες εκπαιδευτικών ΑΣΕΠ: Το «στοίχημα» για τη Μεγάλη Εβδομάδα

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Μακάριος Λαζαρίδης
Νέα Αριστερά για Λαζαρίδη: «Ψεύδεται για το πτυχίο του – Η μπάλα στο γήπεδο του πρωθυπουργού»
Η Νέα Αριστερά υπενθυμίζει ότι προ μηνών «πανηγύριζε ως "απόφοιτος δημόσιου ΑΕΙ" για τη διαγραφή των "αιώνιων φοιτητών"»
Νέα Αριστερά για Λαζαρίδη: «Ψεύδεται για το πτυχίο του – Η μπάλα στο γήπεδο του πρωθυπουργού»
Φωτιά σε διαμέρισμα στην Πάτρα
Τραγωδία στην Πάτρα: Νεκρή γυναίκα που εγκλωβίστηκε από φωτιά σε διαμέρισμα (Εικόνες-Βίντεο)
Νεκρή η γυναίκα που εγκλωβίστηκε από τη φωτιά στο διαμέρισμα στα Ψηλά Αλώνια- Τραυματισμένη η οικιακή βοηθός
Τραγωδία στην Πάτρα: Νεκρή γυναίκα που εγκλωβίστηκε από φωτιά σε διαμέρισμα (Εικόνες-Βίντεο)
Τραμπ και Βανς
Τραμπ σε Βανς: «Βρες τρόπο να βγούμε από τον πόλεμο με το Ιράν» – Στο Ισλαμαμπάντ η κρίσιμη αποστολή
Απόρρητη ατζέντα στο ξενοδοχείο Serena: 10.000 ένστολοι φρουρούν τη «διπλωματία των δωματίων» ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ιράν
Τραμπ σε Βανς: «Βρες τρόπο να βγούμε από τον πόλεμο με το Ιράν» – Στο Ισλαμαμπάντ η κρίσιμη αποστολή