Γιάννης Οικονόμου
INTIME NEWS/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
«Οι εμβολιασμένοι πολίτες που είναι θωρακισμένοι απέναντι στη νόσηση σε βαριά μορφή, δικαιούνται και πρέπει να έχουν πλήρη προνόμια για μια κανονική ζωή» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφερόμενος στα μέτρα που θα ανακοινωθούν

O κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου δήλωσε χαρακτηριστικά στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, σχετικά με τους εμβολιασμούς με τρίτη δόση κατά του κορονοϊού για όλους θα γίνουν ενδεχομένως μέχρι το τέλος του έτους, ενώ πολύ σύντομα αναμένεται να ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις.

Ο κ. Οικονόμου τόνισε επίσης ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η σχετική συζήτηση στην επιτροπή ειδικών, και πρόσθεσε -αναφερόμενος στις ανακοινώσεις των ελευθεριών για τους εμβολιασμένους που αναμένεται να γίνουν από τον υπουργό Υγείας κ. Πλεύρη- ότι οι εμβολιασμένοι πολίτες που είναι θωρακισμένοι απέναντι στη νόσηση σε βαριά μορφή, δικαιούνται και πρέπει να έχουν πλήρη προνόμια για μια κανονική ζωή.

"Δεν πρέπει να υπόκεινται οι εμβολιασμένοι σε άλλου περιορισμούς πέρα από αυτούς που ισχύουν για όλους όπως η χρήση μάσκας" είπε ο κ. Οικονόμου προσθέτοντας ότι στην πανδημία οφείλει κανείς να παρακολουθεί πως εξελίσσονται τα πράγματα και κάθε απόφαση έχει τα δικά της ρίσκα.

Αναφερόμενος στη διαγραφή του βουλευτή Κ. Μπογδάνου από την ΚΟ της ΝΔ, ο κ. Οικονόμου είπε ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μόλις πληροφορήθηκε τα όσα συνέβησαν στη Βουλή, αποφάσισε αμέσως την αποπομπή του βουλευτή από την κοινοβουλευτική ομάδα.

"Λίγες βδομάδες πριν είχαμε ξεκαθαρίσει ότι συμπεριφορές έξω από το αξιακό σύστημα της ΝΔ που σκοτεινιάζουν το παρόν και το μέλλον μας, δεν είναι αποδεκτές. Υπήρχε μια ξεκάθαρη προειδοποίηση. Εμάς μας χωρίζει άβυσσος από το ΚΚΕ, αλλά δεν μπορεί ένας βουλευτής της ΝΔ να λέει ότι οι κομμουνιστές είναι οι χειρότεροι εχθροί της πατρίδας εν έτη 2021. Δεν μπορούμε να επιτρέπουμε στο παρελθόν να σκιάζει το παρόν και το μέλλον. Έχουμε κάνει κόπο ως πατρίδα και ως έθνος να ξεφύγουμε από τέτοιους διχασμούς. Οι συμπεριφορές κρίνονται σωρευτικά και ο καθένας αναλαμβάνει τη ευθύνη για ότι κάνει. Είναι θέμα που αφορά τον ίδιο τον κ. Μπογδάνο εάν θα παραδώσει την έδρα του. Η παράταξή μας είναι προσανατολισμένη στο μέλλον. Πατριωτικό είναι ότι ενώνει" είπε μεταξύ άλλων ο κ. Οικονόμου, και πρόσθεσε:

"Ο κ. Μητσοτάκης έχει αντιδράσει πολλές φορές με τέτοιο τρόπο σε ζητήματα αξιακά και ηθικά, σε θέματα αρχών είναι πάρα πολύ σαφής. Ενώ στο ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε βουλευτής που αποκάλεσε τη ΝΔ "κόμμα δωσίλογων" και δεν άνοιξε μύτη. Εμείς δεν ψαρεύουμε στα θολά νερά".

Ο κ. Οικονόμου είπε επίσης ότι δύο χρόνια μετά τις εκλογές "καταγράφουμε διαφορές στις δημοσκοπήσεις, μεγαλύτερες από τη διαφορά των εκλογών" και τόνισε ότι "στις εκλογές που θα γίνουν το 2023 η ΝΔ θα διεκδικήσει πολύ καθαρή εκλογή με το ξεκάθαρο δίλημμα εάν θέλει ο κόσμος να είναι πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης ή ο Αλέξης Τσίπρας".

Σημείωσε επίσης ότι "η πολιτική κυβέρνησης μεγαλώνει τη ΝΔ όχι γιατί μικραίνουν οι άλλοι, αλλά γιατί η επιρροή και τα αποτελέσματά της πείθουν όλο και περισσότερους πολίτες".

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ετήσιο τσεκάπ: Οι εξετάσεις που δεν πρέπει να αναβάλλουμε

Πορτοκαλί φανάρι: Τι λέει ο νέος ΚΟΚ

Αλλάζουν όλα στους μισθούς λόγω ΑΜΚΑ: Ποιες ηλικίες θα δουν αυξήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

norway_1119.jpeg
Γιατί οι Νορβηγοί παραμένουν χαρούμενοι ακόμη και στον πιο σκοτεινό χειμώνα
Έξι καθημερινές συνήθειες από τη Νορβηγία που μειώνουν τη χειμερινή κατάθλιψη και ενισχύουν την ψυχική ανθεκτικότητα
Γιατί οι Νορβηγοί παραμένουν χαρούμενοι ακόμη και στον πιο σκοτεινό χειμώνα
METRO
Μετρό: Κλειστοί για ενάμιση μήνα τρεις σταθμοί στην Αθήνα για αλλαγή ραγών και για δίκτυο 5G
Οι παρεμβάσεις εντάσσονται σε ένα ευρύτερο σχέδιο τεχνολογικού και λειτουργικού εκσυγχρονισμού του συγκοινωνιακού δικτύου της πρωτεύουσας
Μετρό: Κλειστοί για ενάμιση μήνα τρεις σταθμοί στην Αθήνα για αλλαγή ραγών και για δίκτυο 5G
στρατός
Στρατιωτική θητεία: Νέος τρόπος για απαλλαγή – Τι αναφέρει το νομοσχέδιο
Η παρέμβαση στοχεύει στη διεύρυνση και αποσαφήνιση των όρων απαλλαγής από τη στράτευση, λαμβάνοντας υπόψη τις σύγχρονες επιστημονικές και κοινωνικές...
Στρατιωτική θητεία: Νέος τρόπος για απαλλαγή – Τι αναφέρει το νομοσχέδιο