Γιάννης Οικονόμου
INTIME NEWS/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
«Οι εμβολιασμένοι πολίτες που είναι θωρακισμένοι απέναντι στη νόσηση σε βαριά μορφή, δικαιούνται και πρέπει να έχουν πλήρη προνόμια για μια κανονική ζωή» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφερόμενος στα μέτρα που θα ανακοινωθούν

O κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου δήλωσε χαρακτηριστικά στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, σχετικά με τους εμβολιασμούς με τρίτη δόση κατά του κορονοϊού για όλους θα γίνουν ενδεχομένως μέχρι το τέλος του έτους, ενώ πολύ σύντομα αναμένεται να ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις.

Ο κ. Οικονόμου τόνισε επίσης ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η σχετική συζήτηση στην επιτροπή ειδικών, και πρόσθεσε -αναφερόμενος στις ανακοινώσεις των ελευθεριών για τους εμβολιασμένους που αναμένεται να γίνουν από τον υπουργό Υγείας κ. Πλεύρη- ότι οι εμβολιασμένοι πολίτες που είναι θωρακισμένοι απέναντι στη νόσηση σε βαριά μορφή, δικαιούνται και πρέπει να έχουν πλήρη προνόμια για μια κανονική ζωή.

"Δεν πρέπει να υπόκεινται οι εμβολιασμένοι σε άλλου περιορισμούς πέρα από αυτούς που ισχύουν για όλους όπως η χρήση μάσκας" είπε ο κ. Οικονόμου προσθέτοντας ότι στην πανδημία οφείλει κανείς να παρακολουθεί πως εξελίσσονται τα πράγματα και κάθε απόφαση έχει τα δικά της ρίσκα.

Αναφερόμενος στη διαγραφή του βουλευτή Κ. Μπογδάνου από την ΚΟ της ΝΔ, ο κ. Οικονόμου είπε ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μόλις πληροφορήθηκε τα όσα συνέβησαν στη Βουλή, αποφάσισε αμέσως την αποπομπή του βουλευτή από την κοινοβουλευτική ομάδα.

"Λίγες βδομάδες πριν είχαμε ξεκαθαρίσει ότι συμπεριφορές έξω από το αξιακό σύστημα της ΝΔ που σκοτεινιάζουν το παρόν και το μέλλον μας, δεν είναι αποδεκτές. Υπήρχε μια ξεκάθαρη προειδοποίηση. Εμάς μας χωρίζει άβυσσος από το ΚΚΕ, αλλά δεν μπορεί ένας βουλευτής της ΝΔ να λέει ότι οι κομμουνιστές είναι οι χειρότεροι εχθροί της πατρίδας εν έτη 2021. Δεν μπορούμε να επιτρέπουμε στο παρελθόν να σκιάζει το παρόν και το μέλλον. Έχουμε κάνει κόπο ως πατρίδα και ως έθνος να ξεφύγουμε από τέτοιους διχασμούς. Οι συμπεριφορές κρίνονται σωρευτικά και ο καθένας αναλαμβάνει τη ευθύνη για ότι κάνει. Είναι θέμα που αφορά τον ίδιο τον κ. Μπογδάνο εάν θα παραδώσει την έδρα του. Η παράταξή μας είναι προσανατολισμένη στο μέλλον. Πατριωτικό είναι ότι ενώνει" είπε μεταξύ άλλων ο κ. Οικονόμου, και πρόσθεσε:

"Ο κ. Μητσοτάκης έχει αντιδράσει πολλές φορές με τέτοιο τρόπο σε ζητήματα αξιακά και ηθικά, σε θέματα αρχών είναι πάρα πολύ σαφής. Ενώ στο ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε βουλευτής που αποκάλεσε τη ΝΔ "κόμμα δωσίλογων" και δεν άνοιξε μύτη. Εμείς δεν ψαρεύουμε στα θολά νερά".

Ο κ. Οικονόμου είπε επίσης ότι δύο χρόνια μετά τις εκλογές "καταγράφουμε διαφορές στις δημοσκοπήσεις, μεγαλύτερες από τη διαφορά των εκλογών" και τόνισε ότι "στις εκλογές που θα γίνουν το 2023 η ΝΔ θα διεκδικήσει πολύ καθαρή εκλογή με το ξεκάθαρο δίλημμα εάν θέλει ο κόσμος να είναι πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης ή ο Αλέξης Τσίπρας".

Σημείωσε επίσης ότι "η πολιτική κυβέρνησης μεγαλώνει τη ΝΔ όχι γιατί μικραίνουν οι άλλοι, αλλά γιατί η επιρροή και τα αποτελέσματά της πείθουν όλο και περισσότερους πολίτες".

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Γροιλανδία: Τι τρώνε στον πιο παγωμένο τόπο της Γης

Ελαιόλαδο και λεμόνι πριν τον ύπνο: Ένα μυστικό που βοηθά σώμα και καρδιά

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ζάκυνθος
ΕΛΜΕ Ζακύνθου: Σκληρή επίθεση σε βουλευτή της ΝΔ για τη «μαγική εικόνα» στα σχολεία
ΕΛΜΕ Ζακύνθου κατά κυβέρνησης: Η «μαγική εικόνα» στα σχολεία και η πραγματικότητα των προκάτ και των ελλείψεων
ΕΛΜΕ Ζακύνθου: Σκληρή επίθεση σε βουλευτή της ΝΔ για τη «μαγική εικόνα» στα σχολεία
Άδωνις Γεωργιάδης
Γεωργιάδης κατά ΕΦΣΥΝ για το δυστύχημα στην Ισπανία: «Σταματήστε όλη αυτή τη χυδαιότητα πια»
«Δυστυχήματα και τραγωδίες δυστυχώς πάντα συνέβαιναν και πάντα θα συμβαίνουν. Μακάρι να ήταν αλλιώς η φύση της ζωής μας»
Γεωργιάδης κατά ΕΦΣΥΝ για το δυστύχημα στην Ισπανία: «Σταματήστε όλη αυτή τη χυδαιότητα πια»
Σύμβουλοι εκπαίδευσης
ΥΠΑΙΘΑ: Πρόσκληση τοποθέτησης σε κενές και κενούμενες θέσεις Συμβούλων Εκπαίδευσης
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τοποθέτηση σε κενές και κενούμενες θέσεις Συμβούλων Εκπαίδευσης
ΥΠΑΙΘΑ: Πρόσκληση τοποθέτησης σε κενές και κενούμενες θέσεις Συμβούλων Εκπαίδευσης