Αντώνης Σκυλλάκος: Πέθανε ο πρώην βουλευτής του ΚΚΕ
Σε ηλικία 72 ετών ο Αντώνης Σκυλλάκος πέθανε από έμφραγμα

Έφυγε από τη ζωή ο πρώην βουλευτής και ιστορικό στέλεχος του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος. Σε ηλικία 72 ετών ο Αντώνης Σκυλλάκος πέθανε από έμφραγμα, βυθίζοντας σε πένθος τους οικείους του.

Ο Αντώνης Σκυλλάκος γεννήθηκε στη Λάρισα το 1949. Σπούδασε νομικά στην Αθήνα στα χρόνια της δικατορίας. Συμμετείχε ενεργά στο αντιδικατοτορικό κίνημα. Ήταν ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Λαρισαίων φοιτητών. Υπήρξε μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Εκλέχτηκε βουλευτής Λάρισας το 1989 και το 1993, ενώ στην κοινοβουλευτική περίοδο 1993-1996 είχε διατελέσει κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ. Στις εκλογές του 2000 εξελέγη στη Β’ Αθήνας όπου και εκλεγόταν μέχρι το 2012.

Στο 19ο Συνέδριο του ΚΚΕ είχε εκφράσει διαφωνίες με την κεντρική γραμμή του κόμματος. Είχε πει τα εξής: «Αν θέλουμε συσπείρωση ευρύτερων μαζών, θα πρέπει να συγκεντρωθούν όσο το δυνατόν περισσότερες δυνάμεις, που θίγονται ή καταστρέφονται από τα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό, που υφίστανται στο πέτσι τους την κρατική καταστολή.

Δεν είναι δυνατόν σε συνθήκες καπιταλισμού, οι πλατιές λαϊκές μάζες να αποκτήσουν αντικαπιταλιστική συνείδηση και να συμφωνούν με το ΚΚΕ στη δικτατορία του προλεταριάτου».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

10 Πιστοποιητικά Τεχνητής Νοημοσύνης για Εκπαιδευτικούς: 1000 Υποτροφίες ως 19/1

Συκώτι φούρνου: ζουμερό αποτέλεσμα σε μόλις 10 λεπτά

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΜΑΡΙΖΑ ΦΛΩΡΑΤΟΥ
Ποια είναι η Μαρίζα Φλωράτου που στέφεται Βασίλισσα του Πατρινού Καρναβαλιού 2026
Πατρινή, με έντονη καλλιτεχνική και κοινωνική δράση, αναλαμβάνει τον πιο εμβληματικό ρόλο του θεσμού
Ποια είναι η Μαρίζα Φλωράτου που στέφεται Βασίλισσα του Πατρινού Καρναβαλιού 2026
κληρονομικο
Χωρίς φόρο κληρονομιάς οι καταθέσεις σε γνήσιους κοινούς τραπεζικούς λογαριασμούς – Απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών
Το Δημόσιο δεν δικαιούται να επιβάλει φόρο σε ποσά κοινού λογαριασμού μετά τον θάνατο συγκαταθέτη, εφόσον προβλέπεται ρήτρα αυτόματης περιέλευσης...
Χωρίς φόρο κληρονομιάς οι καταθέσεις σε γνήσιους κοινούς τραπεζικούς λογαριασμούς – Απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών
νηπιαγωγος
Γάμος γεμάτος παιδικά χαμόγελα στην Κομοτηνή: Νηπιαγωγός παντρεύτηκε με 20 μαθητές της παρανυφάκια
Μια νηπιαγωγός επέλεξε να έχει δίπλα της τους μαθητές της στον γάμο της, χαρίζοντας στη τελετή μοναδικές στιγμές συγκίνησης και χαράς.
Γάμος γεμάτος παιδικά χαμόγελα στην Κομοτηνή: Νηπιαγωγός παντρεύτηκε με 20 μαθητές της παρανυφάκια