Κικίλιας: Μπόνους 10€/ραντεβού εμβολίου σε επαγγελματίες υγείας
ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ / INTIME NEWS
Νέα κίνητρα για γιατρούς και φαρμακοποιούς ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας προκειμένου να πείσουν και τους πλέον δύσπιστους ή αναποφάσιστους πολίτες να εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού

Νέα κίνητρα επιχειρεί να δώσει η κυβέρνηση στους επαγγελματίες υγείας ώστε να λάβουν οι ίδιοι την πρωτοβουλία να πείσουν και τους πλέον «δύσπιστους» να εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού.

Συγκεκριμένα σήμερα, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας ανακοίνωσε ότι οι φαρμακοποιοί και οι ιατροί θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού για εμβολιασμό στους συμπολίτες μας, με αποζημίωση 10 ευρώ το ραντεβού, με την προϋπόθεση ότι θα πάει ο συμπολίτης μας και θα κάνει την πρώτη δόση ή το μονοδοσικό εμβόλιο. Με το που θα πηγαίνει ο πολίτης να εμβολιαστεί, να κάνει την πρώτη δόση, θα πιστώνονται 10 ευρώ στο λογαριασμό του κάθε επαγγελματία υγείας φαρμακοποιού και ιατρού.

Επίσης, σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Κικίλια, αυξάνεται το ποσό αποζημίωσης των ιδιωτών ιατρών σε 20 ευρώ για τον εμβολιασμό στα ιατρεία τους και σε 50 ευρώ για τον κατ’ οίκον εμβολιασμό των κατάκοιτων συμπολιτών μας.

Ο υπουργός υγείας ανέφερε: «Η Κυβέρνηση δείχνει εμπιστοσύνη στους επαγγελματίες υγείας. Τους καλώ να συμμετέχουν σε αυτήν την προσπάθεια. Να πείσουμε όσο παραπάνω συμπολίτες μας, από αυτούς που έχουν απομείνει και δεν έχουν εμβολιαστεί, είτε επειδή φοβήθηκαν, είτε επειδή δεν είχαν καλή ενημέρωση, είτε επειδή παραπληροφορήθηκαν στο διαδίκτυο, είτε επειδή δεν έφτασε κανείς στο επίπεδο να τους μιλήσει σε προσωπικό επίπεδο, πόρτα-πόρτα, ένας- ένας. Τους ζητώ, λοιπόν, να το κάνουν αυτό από εδώ και πέρα».

«Έχουμε φτάσει σε μια φάση στο πρόγραμμα εμβολιασμού που θέλουμε να πείσουμε και τους πιο δύσπιστους συμπολίτες μας. Είναι προφανές ότι τα εμβόλια σώζουν ζωές, νομίζω αυτό το έχουν καταλάβει όλοι. Περνάμε μια φάση της μετάλλαξης «Δέλτα», έχουμε μπροστά μας, ακόμα, παραπάνω από το μισό καλοκαίρι, θέλουμε να προασπίσουμε τον τουρισμό, την οικονομία, την κοινωνική ζωή και να στηρίξουμε όλες αυτές τις δραστηριότητες», κατέληξε.

Ο εμβολιασμός έχει κρατήσει χαμηλά τις νοσηλείες

Επιπλέον ο υπουργός υγείας αναφέρθηκε στην πορεία των εμβολιασμών λέγοντας πως «Ο εμβολιασμός είναι ευεργετικός. Έχουμε 2.500-3.000 κρούσματα. Το χειμώνα, με ανάλογο αριθμό κρουσμάτων, ήταν γεμάτα τα Νοσοκομεία μας και οι ΜΕΘ».

«Έχουμε φτάσει πλέον τα 10 εκατομμύρια εμβολιασμών και θα πάμε πόρτα-πόρτα. Το εμβόλιο έχει κρατήσει χαμηλά τα νούμερα αυτών οι οποίοι νοσηλεύονται, τα οποία αυξάνονται σιγά-σιγά στις Κλινικές μας, όχι ακόμα στις ΜΕΘ. Τι πιο μεγάλο παράδειγμα για να εμβολιαστούμε για να προστατεύσουμε τις ζωές μας», σημείωσε.

Μάλιστα ο υπουργός δεν δίστασε να δηλώσει: «Αν μπορούσα, θα έπαιρνα από το χέρι κάθε συμπολίτη μας, να τον πάω σε μια Μονάδα Εντατικής Θεραπείας να δει τι σημαίνει να διασωληνώνεται ένας συμπατριώτης μας και η οικογένειά του να είναι απ’ έξω και να μην μπορεί ούτε να του μιλήσει. Να του δείξω πόσο βασανιστικό είναι, αντί να έχει ένας άνθρωπος αέρα στους πνεύμονές του, να μην μεταβολίζει και να πνίγεται στα υγρά του και τι ζημιά κάνει αυτός ο ιός».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΕΚΠΑ
ΣΔΘΕ ΕΚΠΑ: Ένα ακόμη βήμα προς την κατάργηση της δημοκρατίας στο Πανεπιστήμιο και στη Σχολή μας
Ανακοίνωση του Συλλόγου Διδασκόντων Θετικών Επιστημών του ΕΚΠΑ
ΣΔΘΕ ΕΚΠΑ: Ένα ακόμη βήμα προς την κατάργηση της δημοκρατίας στο Πανεπιστήμιο και στη Σχολή μας