Κωνσταντίνος Μπογδάνος: Άρση ασυλίας αποφάσισε η Βουλή
Άρση ασυλίας για τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Μπογδάνο, αποφάσισε η Βουλή, μετά από μήνυση της γραμματέως του πρώην υφυπουργού Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, Μάρκου Μπόλαρη

Την άρση της ασυλίας του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Μπογδάνου, αποφάσισε η Βουλή, μετά τη μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση που είχε καταθέσει σε βάρος του η Θωμαρίτα Καλδάρα, γραμματέας του πρώην υφυπουργού Εξωτερικών, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Μάρκου Μπόλαρη.

Σε σύνολο 238 παρόντων, υπερψήφισαν 237 βουλευτές, ενώ καταψήφισε μόλις ένας βουλευτής.

Από την πλευρά του ο Μπογδάνος, από το βήμα της Βουλής, ζήτησε από τους υπόλοιπους βουλευτές να άρουν την ασυλία του προκειμένου να οδηγηθεί στην τακτική δικαιοσύνη, ενώ ισχυρίστηκε ότι η μήνυση υπέκρυπτε πολιτικά κίνητρα, καθώς κατατέθηκε λίγες μέρες πριν τις εκλογές.

Υπενθυμίζεται πως η Θωμαρίτα Καλδάρα είχε καταθέσει μήνυση εναντίον του βουλευτή της ΝΔ, καθώς το site που διατηρούσε ο ίδιος ανήρτησε είδηση με τίτλο «Η ημίγυμνη γραμματέας του Υφυπουργού», με αφορμή φωτογραφίες που η ίδια είχε αναρτήσει στα social media.

«Κατέθεσε την μήνυση 5 ημέρες πριν τις εκλογές. Αυτό θα πει ότι βρίσκομαι ενώπιον σας μετά από μια κίνηση που θεωρώ ότι έγινε με σκοπιμότητα. Ο κανονισμός είναι σαφής και το Σύνταγμα επίσης. Από την στιγμή που η νομική ενέργεια έγινε πριν την εκλογή στο βουλευτικό αξίωμα η επιτροπή προτείνει την άρση της ασυλίας του βουλευτή. Παρά το γεγονός ότι η μήνυση έχει μπει στο αρχείο της εισαγγελέως χαρακτηρισμένη οριακά ως αστεία, εγώ σας ζητώ να ψηφίσετε υπερ της άρσης ασυλίας μου», ανέφερε σχετικά ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, αναφέροντας ότι θα ασκήσει όλα τα νόμιμα μέσα προκειμένου να αποζημιωθεί για την απόπειρα διασυρμού του.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 19/9

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Vivliopoleio
Φεστιβάλ Βιβλίου: Ισραηλινός επιτέθηκε και έφτυσε εκδότρια για την παλαιστινιακή σημαία
Ο Σύλλογος Εκδοτών καταδικάζει το περιστατικό και καλεί την κυβέρνηση να πάρει μέτρα κατά της βίας εναντίον Ελλήνων πολιτών
Φεστιβάλ Βιβλίου: Ισραηλινός επιτέθηκε και έφτυσε εκδότρια για την παλαιστινιακή σημαία
Χαμός στο αλβανικό κοινοβούλιο: Πετούσαν βιβλία και χαρτιά στον Ράμα μετά την παρουσίαση της υπουργού-ρομπότ
Σάλος στη Βουλή της Αλβανίας: Πετούσαν χαρτιά στον Ράμα, οργή και φωνές για την «υπουργό-ρομπότ» (Video)
Χαμός στο αλβανικό κοινοβούλιο: Πετούσαν βιβλία και χαρτιά στον Ράμα μετά την παρουσίαση της πρώτης υπουργού τεχνητής νοημοσύνης παγκοσμίως
Σάλος στη Βουλή της Αλβανίας: Πετούσαν χαρτιά στον Ράμα, οργή και φωνές για την «υπουργό-ρομπότ» (Video)