Παππάς: Μήνυση κατά του προέδρου της Προανακριτικής
INTIME NEWS/ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Μήνυση σε βάρος του προέδρου της Προανακριτικής επιτροπής, Σταύρου Κελέτση, κατέθεσε στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο Νίκος Παππάς

Στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου προσήλθε ο  πρώην υπουργός Νίκος Παππάς, συνοδευόμενος από τους συνηγόρους του Γιάννη  Μαντζουράνη  και Βαγγέλη  Γεωργακόπουλο,  και κατέθεσε μήνυση σε βάρος του προέδρου της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής Σταύρου Κελέτση.

Ειδικότερα, ο κ. Παππάς εγκαλεί τον κ. Κελέτση για αλλοίωση των πρακτικών της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής, υποστηρίζοντας ότι έχουν αφαιρεθεί από τα πρακτικά ουσιώδεις δηλώσεις του Χρήστου Καλογρίτσα περί sms. Ο κ. Παππάς με τη μήνυσή του, αποδίδει στον κ. Κελέτση, τα   αδικήματα, της ψευδούς  βεβαίωσης, πλαστογραφίας και παράβαση καθήκοντος και ζητεί να ελεγχθεί ποινικά ο πρόεδρος της επιτροπής.

Παππάς: Ο Κελέτσης ομολόγησε ότι κατά το δοκούν θα σβήνει και θα γράφει από τα πρακτικά

Σε  δήλωσή του ο Νίκος Παππάς, ανέφερε:

«Η διαδικασία αυτή μπορεί να εξελίσσεται σε μία παρωδία σε έναν τραγέλαφο και σε έναν πολιτικό κόλαφο για τους εμπνευστές της. Δεν θα επιτρέψουμε όμως η παρανομία να γίνει μία καθημερινότητα.

Καταθέσαμε μήνυση κατά του προέδρου της Επιτροπής του κ. Κελέτση, ο οποίος έχει ομολογήσει ότι κατά το δοκούν θα σβήνει και θα γράφει από τα πρακτικά λες και τα πρακτικά είναι το τεφτέρι του για τα ψώνια. Αυτό το πράγμα δεν θα γίνει ανεκτό και στέλνουμε ένα απολύτως ξεκάθαρο μήνυμα. Καθένας θα έρθει ενώπιον των ευθυνών του».

Μαντζουράνης: Τα πρακτικά της Βουλής δεν είναι σχέδιο ερωτικής επιστολής

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Μαντζουράνης δήλωσε: «Τα πρακτικά της Βουλής δεν είναι σχέδιο ερωτικής επιστολής του προέδρου ή οποιουδήποτε άλλου που μπορεί να γράφει και να σβήνει. Η επιτροπή λειτουργεί ως εισαγγελική αρχή. Εφαρμόζει και υποχρεούται να εφαρμόζει τον κώδικα ποινικής δικονομίας. Η μαρτυρική κατάθεση όταν, είναι ένορκη είναι αποδεικτικό μέσο το οποίο πρέπει να καταγράφεται με ακρίβεια. Αυτό δεν μπορεί να το παραβιάζει ούτε ο πρόεδρος ούτε κανένας άλλος και όποιος το παραβιάζει διαπράττει ποινικά αδικήματα».

«Τα πρακτικά της Βουλής δεν είναι κτήμα κανενός. Η ιστορία δεν μπορεί να παραχαραχτεί από οποιονδήποτε», επισήμανε ο Βαγγέλης Γεωργακόπουλος.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Ρεύμα: Η ηλεκτρική συσκευή που μπορεί να καίει όσο 65 ψυγεία μαζί

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Γνωρίζετε τι σημαίνει η λέξη «σωμασκία»;

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

asep_46.jpg
ΑΣΕΠ - Ειδική Αγωγή: Έρχονται οι οριστικοί πίνακες για τις προκηρύξεις 2ΕΑ και 3ΕΑ/2025
Αντίστροφη μέτρηση για την Ειδική Αγωγή - Σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι οριστικοί πίνακες ΑΣΕΠ 2ΕΑ και 3ΕΑ/2025
ΑΣΕΠ - Ειδική Αγωγή: Έρχονται οι οριστικοί πίνακες για τις προκηρύξεις 2ΕΑ και 3ΕΑ/2025
Πανελλαδικές - πανελλήνιες εξετάσεις
Πανελλήνιες 2026: Πώς βαθμολογούνται τα γραπτά των υποψηφίων – Από την ανωνυμία και την πειραματική βαθμολόγηση έως τον τρίτο διορθωτή
Πανελλήνιες 2026: Μέσα στα Βαθμολογικά Κέντρα – Η «αθέατη» καρδιά των εξετάσεων: Ένα αυστηρό πρωτόκολλο ελέγχου, πολλαπλών βαθμολογήσεων, ανωνυμίας...
Πανελλήνιες 2026: Πώς βαθμολογούνται τα γραπτά των υποψηφίων – Από την ανωνυμία και την πειραματική βαθμολόγηση έως τον τρίτο διορθωτή
αδεια
Δημόσιο: Τέλος στις χειρόγραφες άδειες – Πώς λειτουργεί το νέο ψηφιακό σύστημα για τους υπαλλήλους
Ψηφιακό «κόσμο» αποκτούν οι άδειες των δημοσίων υπαλλήλων: Όλες οι αλλαγές στην καθημερινότητα των υπηρεσιών
Δημόσιο: Τέλος στις χειρόγραφες άδειες – Πώς λειτουργεί το νέο ψηφιακό σύστημα για τους υπαλλήλους