Παππάς: Μήνυση κατά του προέδρου της Προανακριτικής
INTIME NEWS/ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
Μήνυση σε βάρος του προέδρου της Προανακριτικής επιτροπής, Σταύρου Κελέτση, κατέθεσε στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο Νίκος Παππάς

Στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου προσήλθε ο  πρώην υπουργός Νίκος Παππάς, συνοδευόμενος από τους συνηγόρους του Γιάννη  Μαντζουράνη  και Βαγγέλη  Γεωργακόπουλο,  και κατέθεσε μήνυση σε βάρος του προέδρου της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής Σταύρου Κελέτση.

Ειδικότερα, ο κ. Παππάς εγκαλεί τον κ. Κελέτση για αλλοίωση των πρακτικών της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής, υποστηρίζοντας ότι έχουν αφαιρεθεί από τα πρακτικά ουσιώδεις δηλώσεις του Χρήστου Καλογρίτσα περί sms. Ο κ. Παππάς με τη μήνυσή του, αποδίδει στον κ. Κελέτση, τα   αδικήματα, της ψευδούς  βεβαίωσης, πλαστογραφίας και παράβαση καθήκοντος και ζητεί να ελεγχθεί ποινικά ο πρόεδρος της επιτροπής.

Παππάς: Ο Κελέτσης ομολόγησε ότι κατά το δοκούν θα σβήνει και θα γράφει από τα πρακτικά

Σε  δήλωσή του ο Νίκος Παππάς, ανέφερε:

«Η διαδικασία αυτή μπορεί να εξελίσσεται σε μία παρωδία σε έναν τραγέλαφο και σε έναν πολιτικό κόλαφο για τους εμπνευστές της. Δεν θα επιτρέψουμε όμως η παρανομία να γίνει μία καθημερινότητα.

Καταθέσαμε μήνυση κατά του προέδρου της Επιτροπής του κ. Κελέτση, ο οποίος έχει ομολογήσει ότι κατά το δοκούν θα σβήνει και θα γράφει από τα πρακτικά λες και τα πρακτικά είναι το τεφτέρι του για τα ψώνια. Αυτό το πράγμα δεν θα γίνει ανεκτό και στέλνουμε ένα απολύτως ξεκάθαρο μήνυμα. Καθένας θα έρθει ενώπιον των ευθυνών του».

Μαντζουράνης: Τα πρακτικά της Βουλής δεν είναι σχέδιο ερωτικής επιστολής

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Μαντζουράνης δήλωσε: «Τα πρακτικά της Βουλής δεν είναι σχέδιο ερωτικής επιστολής του προέδρου ή οποιουδήποτε άλλου που μπορεί να γράφει και να σβήνει. Η επιτροπή λειτουργεί ως εισαγγελική αρχή. Εφαρμόζει και υποχρεούται να εφαρμόζει τον κώδικα ποινικής δικονομίας. Η μαρτυρική κατάθεση όταν, είναι ένορκη είναι αποδεικτικό μέσο το οποίο πρέπει να καταγράφεται με ακρίβεια. Αυτό δεν μπορεί να το παραβιάζει ούτε ο πρόεδρος ούτε κανένας άλλος και όποιος το παραβιάζει διαπράττει ποινικά αδικήματα».

«Τα πρακτικά της Βουλής δεν είναι κτήμα κανενός. Η ιστορία δεν μπορεί να παραχαραχτεί από οποιονδήποτε», επισήμανε ο Βαγγέλης Γεωργακόπουλος.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ιδιωτικά σχολεία: Γείτονας, Ιόνιος και Εράσμειος σε επαφές με μεγάλα funds

Έρχονται πρόστιμα μέχρι και 1.000 ευρώ σε χιλιάδες κατόχους οχημάτων

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

see you
Ξεκινά η προετοιμασία για τη διοργάνωση του Welcome το UP, που θα πραγματοποιηθεί από 6 έως 10 Οκτωβρίου 2026

Τον Οκτώβριο του 2026 το Πανεπιστήμιο Πατρών ανοίγει και πάλι την ακαδημαϊκή χρονιά με το «Welcome to UP», το...

Ξεκινά η προετοιμασία για τη διοργάνωση του Welcome το UP, που θα πραγματοποιηθεί από 6 έως 10 Οκτωβρίου 2026
προτυπα
Ε΄ Φάση πρόσληψης αναπληρωτών: Τα λειτουργικά κενά σε Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία
Ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων τα λειτουργικά κενά (πίνακες)
Ε΄ Φάση πρόσληψης αναπληρωτών: Τα λειτουργικά κενά σε Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία
συνέντευξη τύπου
Σοφία Ζαχαράκη: «Ένα Εθνικό Απολυτήριο που θα έχει αξία – Δεν θα αιφνιδιάσουμε κανέναν»
Το alfavita βρέθηκε στη συνέντευξη τύπου του υπουργείου Παιδείας και καταγράφει το «στίγμα» της μεγάλης εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης – Τι αλλάζει σε...
Σοφία Ζαχαράκη: «Ένα Εθνικό Απολυτήριο που θα έχει αξία – Δεν θα αιφνιδιάσουμε κανέναν»