Κοντοζαμάνης: «Λύση της σύμβασης» η απόλυση του γιατρού Κ. Καταραχιά
ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ / INTIME NEWS
«Σε καμία περίπτωση δεν έχουμε απόλυση. Έχουμε λύση της σύμβασης», είπε ο Βασίλης Κοντοζαμάνης για τη μοναδική μη ανανέωση σύμβασης νοσοκομειακού επικουρικού γιατρού στην Ελλάδα εν μέσω πανδημίας - Ο Κώστας Καταραχιάς ήταν πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου «Άγιος Σάββας»

«Σε καμία περίπτωση δεν έχουμε απόλυση. Έχουμε λύση της σύμβασης». Αυτό ισχυρίστηκε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, σχετικά με τη μη ανανέωση της σύμβασης του νοσοκομειακού επικουρικού γιατρούΚώστα Καταραχιά, προέδρου του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου «Άγιος Σάββας». Πρόκειται για τον μοναδικό γιατρό στη χώρα που δεν πήρε παράταση της σύμβασής του μέχρι τον Οκτώβριο και μάλιστα εν μέσω κορονοϊού.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κώστας Καταραχιάς αποκάλυψε τα κακώς κείμενα εν μέσω πανδημίας, μετά από καταγγελίες του Σωματείου εργαζομένων του «Αγίου Σάββα», όπου ήταν πρόεδρος, κάνοντας λόγο για ελλιπή μέτρα προστασίας απέναντι στον κορονοϊό. Η απόλυσή του προκάλεσε κύμα αντιδράσεων, ενώ ανακοινώσεις στήριξης εξέδωσε πλήθος σωματείων της εκπαίδευσης.

Ο κ. Κοντοζαμάνης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του τομεάρχη Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέα Ξανθού, ανέφερε ότι «ο συνδικαλισμός είναι μια αυτονόητη λειτουργία σε κάθε δημοκρατικά οργανωμένη κοινωνία. Άλλο όμως συνδικαλισμός και άλλο διασπορά ψευδών δεδομένων και ψευδών γεγονότων».

«Ο συνδικαλισμός αποτελεί θεσμό στις σύγχρονες δημοκρατίες. Συνδικαλισμός είναι η επιδίωξη προώθησης των δικαιωμάτων και συμφερόντων των μελών του. Βεβαίως θεωρείται αυτονόητος σε κάθε δημοκρατικά οργανωμένη κοινωνία, διότι προωθεί το κοινό συμφέρον. Άλλο όμως αυτό και άλλο η διατύπωση ψευδών δεδομένων και ψευδών γεγονότων. Αυτό δεν είναι συνδικαλισμός είναι διασπορά fake news», ισχυρίστηκε ο Βασίλης Κοντοζαμάνης.

«Εμείς πολλές φορές, τις περισσότερες φορές, είμαστε σε επαφή και σε διάλογο μαζί τους. Δεν σημαίνει ότι πάντα συμφωνούμε. Οφείλουμε να τους ακούμε και ο δίαυλος είναι πάντα ανοιχτός και επιδιώκουμε τον διάλογο. Είμαστε κάθετα αντίθετοι στις όποιες προσπάθειες φίμωσης του συνδικαλιστικού κινήματος από όπου και αν προέρχονται», είπε ο κ. Κοντοζαμάνης και ανέρε ότι ο κ. Καταραχιάς επέλεξε και προσέφυγε στη Δικαιοσύνη.

Ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός, κατήγγειλε από την πλευρά του ότι έχει προηγηθεί μια εκδικητικού τύπου μετακίνηση του Κώστα Καταραχιά, από το νοσοκομείο του Αγίου Σάββα στο νοσοκομείο Σωτηρία, η οποία εντάσσεται σε μεθόδευση για τη μη ανανέωση της σύμβασής του, την μοναδική μη ανανέωση σύμβασης νοσοκομειακού γιατρού στην αιχμή της πανδημίας. «Χωρίς κανένα πρόσχημα», κινήθηκε η κυβέρνηση και η διοίκηση του Νοσοκομείου του Αγίου Σάββα, είπε ο Ανδρέας Ξανθός και κατήγγειλε ότι ο Κώστας Καταραχιάς βρέθηκε σήμερα εκτός ΕΣΥ λόγω πολιτικού ρεβανσισμού και πολιτικής δίωξης, επειδή ως πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στον Άγιο Σάββα, πρωτοστάτησε σε κινητοποιήσεις, ανέδειξε προβλήματα στελέχωσης και λειτουργίας του νοσοκομείου, επειδή αντέδρασε σθεναρά στην προσπάθεια της διοίκησης του νοσοκομείου να στοχοποιήσει εργαζόμενους ως «υπεύθυνους για τη διάδοση κορονοϊού σε ασθενείς».

«Αποφασίσατε, παρά τις ανακοινώσεις της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών, της ΕΙΝΑΠ, του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας, παρά το κίνημα συμπαράστασης από συναδέλφους του, σε όλη την Ελλάδα, αποφασίσατε να προχωρήσετε σε αυτή την εκδικητική απόφαση», είπε ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ και κατηγόρησε την κυβέρνηση για ενέργειες εκφοβισμού και απειλών σε όποιον τολμά να μιλήσει δημόσια για τα κακώς κείμενα στο ΕΣΥ, αυτή την περίοδο. Ανάμεσα σε όσους έγιναν στόχος αυτής της εκδικητικής τακτικής της κυβέρνησης, ο κ. Ξανθός ενέταξε και τον πρόεδρο των εργαζομένων του ΑΧΕΠΑ και άλλους νοσοκομειακούς γιατρούς για τους οποίους, όπως κατήγγειλε, «οι Διοικήσεις προσφεύγουν στους εισαγγελείς και εκκινούν πειθαρχικές διαδικασίες σε βάρος τους για διασπορά ψευδών ειδήσεων και καλλιέργεια πανικού στην κοινωνία».

Ο κ. Ξανθός επισήμανε ότι την παράταση της θητείας του Κώστα Καταραχιά έχουν ζητήσει ο διευθυντής του Ακτινοδιαγνωστικού Τμήματος του Άγιου Σάββα, η διευθύντρια της Πολυδύναμης ΜΕΘ του Νοσοκομείου Σωτηρία, ο διευθυντής του Ακτινοδιαγνωστικού του Σωτηρία. Και ενώ, όπως τόνισε ο βουλευτής, παρατείνεται η θητεία όλων των άλλων συναδέλφων του, εξαιρείται σήμερα ο κ. Καταραχιάς.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

ΑΠΟΦΑΣΗ: Κόβουν Μισθούς Εκπαιδευτικών που δεν κάνουν τα Selft Tests - Πειθαρχικό για τους διευθυντές

Πανελλαδικές 2021 - Myshcool: Σήμερα οι κωδικοί υποψηφίων

Έως 11 Ιουνίου η παράταση σχολικού έτους χωρίς προαγωγικές εξετάσεις

ΑΣΕΠ: ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΕΩΣ C2 με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening (Ούτε προφορικά - ούτε έκθεση!) - ΓΙΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ, ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ

ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ του Παν.Αιγαίου ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ για ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ 97% ΕΠΙΤΥΧΙΑ

σχετικά άρθρα

Ο καθηγητής Κ. Στεφανίδης πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Προσβασιμότητας
Ο καθηγητής Κ. Στεφανίδης πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Προσβασιμότητας
Με ευρεία πλειοψηφία στη Βουλή, πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Προσβασιμότητας τοποθετείται ο καθηγητής Κ. Στεφανίδης
Ο καθηγητής Κ. Στεφανίδης πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Προσβασιμότητας
Ο ρόλος της γενιάς μας
Ο ρόλος της γενιάς μας
«Τον καιρό της πανδημίας δεν ζήτησε την εύκολη λύση της κατάργησης των πανελλαδικών εξετάσεων, καθώς γνωρίζει ότι θα υπήρχε πρόβλημα. Καταθέτει...
Ο ρόλος της γενιάς μας
Μητσοτάκης: Επιστροφή στην κανονικότητα από τα μέσα Μαΐου
Μητσοτάκης: Επιστροφή στην κανονικότητα από τα μέσα Μαΐου
«Ημερομηνία ορόσημο τα μέσα Μαΐου, όπου σκοπεύουμε να ανοίξουμε τον τουρισμό» - Με εμβολιασμούς, καλό καιρό και self-test θα επιστρέψουμε στην...
Μητσοτάκης: Επιστροφή στην κανονικότητα από τα μέσα Μαΐου