pistopoihsh agglikwn LTE golearn AEP
mitsotakis
Μεταρρύθμιση που θα συνδέσει την αγορά εργασίας με το σχολείο και το πανεπιστήμιο, ζητά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ δηλώνει ότι «εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας»

Ως μοχλό κοινωνικής κινητικότητας που καθόρισε την εξέλιξη του ελληνικού κοινωνικού σχηματισμού κατά τον 20ο αιώνα χαρακτηρίζει τη Δημόσια Εκπαίδευση, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ υπεραμύνεται της θέσης για μεταρρύθμιση που θα συνδέσει την αγορά εργασίας με το σχολείο και το πανεπιστήμιο και την καλλιέργεια νέων δεξιοτήτων στα παιδιά που θα οδηγούν σε εξειδίκευση. Επιπλέον, δηλώνει ότι «εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας».

Σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής», ο κ. Μητσοτάκης επισημαίνει μεταξύ άλλων: «Η δημόσια παιδεία είναι ο βασικός και αναντικατάστατος μηχανισμός που ανοίγει πόρτες στο αύριο. Αλλά για ποια παιδεία μιλάμε; Είναι μηχανισμός κοινωνικής κινητικότητας να οδηγούμε τα παιδιά σε τμήματα πανεπιστημίων που απλά δίνουν ένα πτυχίο το οποίο τελικά δεν τα οδηγεί πουθενά; Αυτό αγγίζει τα όρια της υποκρισίας. Ή της εξαπάτησης. Μία φαντασίωση παιδείας η οποία δεν ανταποκρίνεται στην αγορά εργασία».

Επιπλέον τονίζει: «Για αυτό και η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση έχει τόσο μεγάλη σημασία. Για αυτό και οι νέες δεξιότητες που πρέπει να διδάξουμε στα παιδιά μάς υποχρεώνουν να ξαναδούμε το σχολείο με τελείως διαφορετική ματιά. Όταν, σήμερα, από το κινητό μου έχω πρόσβαση σε κάθε πληροφορία, τι αξία έχει άραγε η αποστήθιση; Και όταν στον 21ο αιώνα όλοι ζητούν εξειδίκευση, ποια επαγγελματική εκπαίδευση παίρνουν τα ελληνόπουλα. Το κλειδί είναι εκεί. Όπως και στην κριτική σκέψη και την ικανότητα συνεργασίας».

Επιπλέον ο Κυριάκος Μητσοτάκης δηλώνει ότι το σχολείο θα πρέπει να δίνει εφόδια στα παιδιά. «Και, ευτυχώς, ξεκινά αυτή η συζήτηση. Ξεκινά από φωτισμένους εκπαιδευτικούς. Από γονείς. Απ’ τους ίδιους τους ακαδημαϊκούς, που βλέπουν το δημόσιο πανεπιστήμιο σταδιακά να απεγκλωβίζεται από λογικές άλλων δεκαετιών. Δικιά μας δουλειά είναι να δώσουμε μια γενναία ώθηση σε αυτή την μεγάλη προσπάθεια αλλαγής», αναφέρει.

«Εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας»

Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δηλώνει ότι «εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας».

Ο πρωθυπουργός εξηγεί:

«Οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της κυβερνητικής θητείας γιατί επιλογή μου είναι να θέσω στην κρίση του ελληνικού λαού όχι μόνο τις όποιες επιτυχίες μας στην διαχείριση κρίσεων όπως της πανδημίας, του Μεταναστευτικού ή των εθνικών μας θεμάτων. Ούτε, επίσης, για όσα κάναμε στους τομείς της μείωσης των φόρων ή του εκσυγχρονισμού και της ψηφιακής μεταμόρφωσης του κράτους. Στόχος είναι να κριθούμε για τη συνολική πολιτική μας και για τα συγκεκριμένα «παραδοτέα» που αφορούν την ανάταξη της χώρας.

Θέλω στην τετραετία να παρουσιάσω στους Έλληνες μια αλλαγμένη χώρα. Και να θέσω ειλικρινά το ερώτημα εάν είναι ικανοποιημένοι από αυτήν την πορεία. Εάν θέλουν να την συνεχίσουμε πιο δυναμικά και με καλύτερα αποτελέσματα ή αν θα πάρουν το ρίσκο να την διακόψουν. Θα είναι η στιγμή που θα κριθεί η δική μας κυβερνητική θητεία σε σχέση με εκείνη που προηγήθηκε. Και να συγκριθούν τα πάντα: ο καταλληλότερος πρωθυπουργός, η αποτελεσματικότερη κυβέρνηση, το έργο, οι επιδόσεις και η θέση της Ελλάδας στις δύο περιόδους.

Είναι αλήθεια, ότι επί έναν χρόνο χρειάστηκε να αναλώσουμε πολλές δυνάμεις, αντιμετωπίζοντας πρωτοφανείς δοκιμασίες. Όμως, στιγμή δεν σταματήσαμε να σχεδιάζουμε την επόμενη μέρα. Γι’ αυτό και είμαστε έτοιμοι να βάλουμε αμέσως μπροστά τη μηχανή της οικονομίας. Ένα παράδειγμα θα δώσω μόνο. Εμείς θέσαμε εξαρχής το θέμα του Ταμείου Ανάκαμψης, που σήμερα είναι γεγονός. Όπως πρώτοι βάλαμε και το ζήτημα του πιστοποιητικού εμβολιασμού, που επίσης γίνεται τώρα πραγματικότητα. Γιατί; Γιατί βλέπαμε, ίσως πιο πριν από άλλους, ότι κάποια στιγμή ο κόσμος θα ταξιδέψει και πρέπει να διευκολύνουμε αυτούς οι οποίοι θέλουν να έρθουν στην Ελλάδα.

Και δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιοι εδώ πολέμησαν το πιστοποιητικό εμβολιασμού επειδή δεν συμφωνούν με τον Πρωθυπουργό που το εισηγήθηκε. Μόλις προ ημερών, ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε «ανοησία» το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό υγείας που εισηγήθηκε και πέτυχε η χώρα μας. Την ώρα που η Ελλάδα εμβολιάζεται και χτίζει τείχος ανοσίας, εκείνος οικοδομεί το δικό του τείχος ανοησίας. Επιμένει να πολεμά όχι μόνο τον κλάδο του τουρισμού και τους εργαζομένους, αλλά και την εθνική οικονομία συνολικά. Πολεμά, δηλαδή, την ίδια του την πατρίδα».

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

1000 ευρώ ΈΚΤΑΚΤΟ επίδομα σε 80000 ανέργους - Πώς θα τα πάρετε και πότε μέσω του GoLearn

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Αυτό το σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ μοριοδοτεί και στους δύο ΠΙΝΑΚΕΣ

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

nosokomeio meth
Ισπανία: 180 ευθανασίες μετά τη ψήφιση νόμου που τις επιτρέπει
Η Ισπανία είναι μια από τις λίγες χώρες χώρες στον κόσμο που επιτρέπει σε έναν ασθενή που πάσχει από μια ανίατη ασθένεια να θέσει τέλος στη ζωή του...
Ισπανία: 180 ευθανασίες μετά τη ψήφιση νόμου που τις επιτρέπει
Power Pass: Με ποια ΑΦΜ ανοίγει σήμερα Σάββατο η Πλατφόρμα για Αιτήσεις - Πότε λήγει η προθεσμία
Αυτό σημαίνει ότι πλέον όσοι οικιακοί καταναλωτές έχουν ΑΦΜ από 1 έως 9 μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους
Power Pass: Με ποια ΑΦΜ ανοίγει σήμερα Σάββατο η Πλατφόρμα για Αιτήσεις - Πότε λήγει η προθεσμία
Η απάντηση 22χρονης σε εργοδότρια που την είπε «τεμπέλα», επειδή αρνήθηκε να δουλέψει για 280 ευρώ
Στην Ιταλία μία "ιδιαίτερη" εργασιακή πρόταση έγινε σε νεαρή, για πλήρη απασχόληση με μισθό μόνο 280 ευρώ. Το σχετικό βίντεο που παρουσιάζει την...
Η απάντηση 22χρονης σε εργοδότρια που την είπε «τεμπέλα», επειδή αρνήθηκε να δουλέψει για 280 ευρώ
Σοκαριστικό! Μετέφεραν άστεγο 15χρονο στο Λονδίνο για να κάνουν παράνομη μεταμόσχευση οργάνων στην κόρη γερουσιαστή
Κατηγορούνται ότι μετέφεραν τον άστεγο νεαρό στη Μεγάλη Βρετανία προκειμένου να μεταμοσχεύσουν τα όργανά του στην κόρη τους που πάσχει από νεφρική...
Σοκαριστικό! Μετέφεραν άστεγο 15χρονο στο Λονδίνο για να κάνουν παράνομη μεταμόσχευση οργάνων στην κόρη γερουσιαστή