Καμπαγιάννης κατά Πελώνη: Ελάτε στα συγκαλά σας
Ο δικηγόρος Θανάσης Καμπαγιάννης εγκαλεί την κυβερνητική εκπρόσωπο Αριστοτελεία Πελώνη - «Τυχόν πρόστιμο για μετακίνηση σε πορεία δεν βασίζεται στον νόμο»

Σε ανάρτησή του ο δικηγόρος Θανάσης Καμπαγιάννης, συνήγορος πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής, εγκαλεί την κυβερνητική εκπρόσωπο Αριστοτελεία Πελώνη.

Ο Θ. Καμπαγιάννης τονίζει ότι η δήλωση Πελώνη πως «προφανώς και θα υπάρξει διοικητικό πρόστιμο για μετακίνηση σε πορεία» δεν βασίζεται στον νόμο.

Συγκεκριμένα, η επίμαχη υπουργική απόφαση (με αριθ.. Δ1α/ΓΠ.οικ. 13805/3.3.2021, ΦΕΚ τ. Β΄ 843/3.3.2021) αναφέρει ρητά την περίπτωση «μετάβαση προς τον σκοπό συμμετοχής σε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση, σύμφωνα με τις εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις προστασίας της δημόσιας υγείας" ως επιτρεπόμενη εξαίρεση από τον συνολικό περιορισμό της κυκλοφορίας».

Αναλυτικά:

Εγκαλούμε την κυρία Πελώνη στην νομιμότητα.

Μπορεί η παρούσα κυβέρνηση να έχει κάνει συνήθεια την παραβίαση των νόμων που η ίδια ψηφίζει, όπως το βλέπουμε εμφατικά αυτές τις εβδομάδες με την υπόθεση του κρατούμενου απεργού πείνας Δ. Κουφοντίνα, αλλά η Ελλάδα εξακολουθεί (τυπικά) να είναι κράτος δικαίου.

Οι σημερινές δηλώσεις της κυβερνητικής εκπροσώπου κας Αριστοτελίας Πελώνη ότι "προφανώς και θα υπάρξει διοικητικό πρόστιμο για μετακίνηση σε πορεία", σε ερώτηση σχετικά με το εάν οι αστυνομικοί διαπιστώσουν κατά τον έλεγχο στις μετακινήσεις ότι κάποιος πηγαίνει σε πορεία, είναι ΕΚΤΟΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ, βάσει της εκδοθείσας ΚΥΑ.

Η νέα ΚΥΑ (με αριθ.. Δ1α/ΓΠ.οικ. 13805/3.3.2021, ΦΕΚ τ. Β΄ 843/3.3.2021) είναι η πρώτη από την αρχή της πανδημίας που αναφέρει ρητά στο άρθρο 3 παρ. 2 αυτής την περίπτωση ιγ) "Μετάβαση προς τον σκοπό συμμετοχής σε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση, σύμφωνα με τις εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις προστασίας της δημόσιας υγείας" ως επιτρεπόμενη εξαίρεση από τον συνολικό περιορισμό της κυκλοφορίας.

Για την μετακίνηση αυτή (περίπτωση ιγ), η ΚΥΑ δεν προβλέπει την έκδοση βεβαίωσης μετακίνησης ή αποστολή sms.

Συνεπώς, τυχόν πρόστιμο που θα επιβληθεί για “μετακίνηση σε πορεία” δεν θα ερείδεται στον νόμο.

Η κυρία Πελώνη πρέπει να καταλάβει ότι εκπροσωπεί νόμιμη κυβέρνηση και όχι ψευδοκράτος.

Η κυβέρνηση διαθέτει νόμους, Εφημερίδα Κυβερνήσεως στην οποία οι νόμοι δημοσιεύονται και από τους οποίους νόμους τα όργανα της διοίκησης δεσμεύονται.

Ελάτε στα συγκαλά σας.

Θανάσης Καμπαγιάννης, δικηγόρος, τ. σύμβουλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΣΑ.

Εγκαλούμε την κυρία Πελώνη στην νομιμότητα. Μπορεί η παρούσα κυβέρνηση να έχει κάνει συνήθεια την παραβίαση των νόμων...

Posted by Thanasis Kampagiannis on Thursday, March 4, 2021

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Φροντιστήρια: Στον "αέρα" το άνοιγμά τους

Διορισμοί Εκπαιδευτικών: Πότε θα γίνουν προσλήψεις, πόσες αναμένονται

Σχολεία: Self-test, τηλεκπαίδευση και άνοιγμα φροντιστηρίων στον ορίζοντα

ΑΣΕΠ: ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΕΩΣ C2 με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening (Ούτε προφορικά - ούτε έκθεση!) - ΓΙΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ, ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ

ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ του Παν.Αιγαίου ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ για ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ 97% ΕΠΙΤΥΧΙΑ

σχετικά άρθρα

Τηλεκπαίδευση-Αρσένης: Η κυβέρνηση διέκοψε δωρεάν ίντερνετ για μαθητές
Τηλεκπαίδευση-Αρσένης: Η κυβέρνηση διέκοψε δωρεάν ίντερνετ για μαθητές
«Πολίτες επικοινώνησαν με τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών τους, και τους απάντησαν ότι η κυβέρνηση δεν ανανέωσε τη δωρεάν χρήση της πλατφόρμας για το...
Τηλεκπαίδευση-Αρσένης: Η κυβέρνηση διέκοψε δωρεάν ίντερνετ για μαθητές
Εμβόλιο Johnson & Johnson: Προσωρινή αναστολή εμβολιασμών στην Ελλάδα
Εμβόλιο Johnson & Johnson: Προσωρινή αναστολή εμβολιασμών στην Ελλάδα
Δεν θα γίνουν εμβολιασμοί με το εμβόλιο Johnson & Johnson στην Ελλάδα μέχρι την ενημέρωση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων την Τρίτη
Εμβόλιο Johnson & Johnson: Προσωρινή αναστολή εμβολιασμών στην Ελλάδα
Η Ζέττα Μακρή στο 6ο Συμπόσιο Γυμνασίων του Δικτύου UNESCO
Η Ζέττα Μακρή στο 6ο Συμπόσιο Γυμνασίων του Δικτύου UNESCO
6ο Μαθητικό Συμπόσιο Γυμνασίων Αττικής του Δικτύου Συνδεδεμένων Σχολείων με την UNESCO με θέμα «Η ανάδυση της Τεχνητής Νοημοσύνης» - «Αυτή είναι...
Η Ζέττα Μακρή στο 6ο Συμπόσιο Γυμνασίων του Δικτύου UNESCO