Thumbnail
«Ο κ. Χρυσοχοΐδης και ο κ. Μητσοτάκης φέρουν ακέραιη την ευθύνη για αυτά τα πρωτοφανή και εξαιρετικά τραγικά περιστατικά που παραπέμπουν ευθέως σε μια δικτατορία με κοινοβουλευτικό μανδύα», σημειώνει το ΜέΡΑ25 για την επίθεση ενάντια στη Σοφία Σακοράφα

Το ΜέΡΑ 25 καταγγέλλει ότι η βουλευτής του κόμματος και αντιπρόεδρος της βουλής Σοφία Σακοράφα δέχθηκε επίθεση απόψε έξω από την ΓΑΔΑ «από τα ΜΑΤ του κ. Χρυσοχοΐδη όταν παρενέβη σε επίθεση των ΜΑΤ στους συγκεντρωμένους».

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι «ο κ. Χρυσοχοΐδης και ο κ. Μητσοτάκης που έχουν "λύσει τα χέρια" στις δυνάμεις καταστολής και επελαύνει ο αυταρχισμός και η ωμή βία έναντι απλών πολιτών και πολιτικών τους αντιπάλων, φέρουν ακέραιη την ευθύνη για αυτά τα πρωτοφανή και εξαιρετικά τραγικά περιστατικά που παραπέμπουν ευθέως σε μια δικτατορία με κοινοβουλευτικό μανδύα».

«Η Σοφία Σακοράφα ευτυχώς είναι καλά, η Δημοκρατία πάλι, όταν τα ΜΑΤ χτυπάνε Αντιπρόεδρο της Βουλής, όχι και τόσο» καταλήγει η ανακοίνωση του ΜέΡΑ 25.

Επιπλέον, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΜεΡΑ25, Κλέων Γρηγοριάδης, ενημέρωσε το απόγευμα της Τετάρτης την Ολομέλεια της Βουλής «ότι αστυνομικές δυνάμεις προπηλάκισαν άγρια σε βαθμό ξυλοδαρμού την αντιπρόεδρο της Βουλής Σοφία Σακοράφα που μετείχε στη διαδήλωση που πραγματοποιείται στην Αθήνα».  

Ζήτησε μάλιστα να προσέλθει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, γιατί το φαινόμενο της βίαιης αντιμετώπιση των διαδηλωτών φαίνεται πως είναι γενικευμένο.

Ο κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, ζήτησε να καταδικάσουν όλα τα κόμματα και να διακοπεί η συνεδρίαση μέχρι να έρθει ο κ.Χρυσοχοϊδης και να δώσει εξηγήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι λίγο νωρίτερα, η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδος κατήγγειλε επίθεση των ΜΑΤ στον Γιάννη Λιάκο, κατά τη διάρκεια του σημερινού συλλαλητηρίου ενάντια στο νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ, στην Αθήνα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Έκτακτο επίδομα έως 1.700 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 6/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΑΠΑΤΕΣ
«Caller ID Spoofing»: Η νέα γενιά τηλεφωνικών και διαδικτυακών απατών που αδειάζει τραπεζικούς λογαριασμούς
Παγκόσμια ανησυχία - Πώς λειτουργεί η απάτη - Πώς προστατεύονται οι πολίτες – Πρακτικός οδηγός
«Caller ID Spoofing»: Η νέα γενιά τηλεφωνικών και διαδικτυακών απατών που αδειάζει τραπεζικούς λογαριασμούς
δασκαλος
Οι Έλληνες εκπαιδευτικοί μπορεί να έχουν μισθούς πείνας, αλλά... τουλάχιστον είναι «ήρωες με φιλότιμο και μεράκι»
Μισθοί εκπαιδευτικών στην Ελλάδα - Στην προτελευταία θέση της ΕΕ
Οι Έλληνες εκπαιδευτικοί μπορεί να έχουν μισθούς πείνας, αλλά... τουλάχιστον είναι «ήρωες με φιλότιμο και μεράκι»