mitsotakis
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ισχυρίστηκε ότι υπάρχουν μελέτες που υποστηρίζουν ότι τα Μέσα Μεταφοράς δεν παίζουν σημαντικό ρόλο στη διασπορά του κορονοϊού

Στο κυβερνητικό αφήγημα ότι ο κορονοϊός δεν κολλάει στα σχολεία και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς επέμεινε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη σημερινή του ομιλία στη Βουλή για τα μέτρα ενάντια στη διασπορά του κορονοϊού.

Απαντώντας στην κριτική που ασκήθηκε από την αντιπολίτευση ως προς την πολιτική της κυβέρνησης για τα Μέσα Μεταφοράς, ο κ. Μητσοτάκης επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση παρέλαβε κακή κατάσταση στα ΜΜΜ.

«Δεν χρειάζεται να περιγράψω την κατάσταση που παρέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη. Ο κ. Παπάς πατέρας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, παρέδωσε έναν ΟΑΣΘ διαλυμένο. Προσθέσαμε λεωφορεία με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ταχύτητα, και προφανώς διαγωνισμούς που είχαν απορριφθεί ως παράνομοι από τις αρμόδιες αρχές. Δεν φαντάζομαι να θέλατε να τους αποδεχθούμε και να παρανομήσουμε» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Παράλληλα, ισχυρίστηκε ότι υπάρχουν μελέτες που υποστηρίζουν ότι τα Μέσα Μεταφοράς δεν παίζουν σημαντικό ρόλο στη διασπορά του ιού, και πρόσθεσε ότι στο θέμα των συγκοινωνιών προχωράνε οι διαγωνισμοί και οι προσλήψεις. «Μόλις το 1,2% των clusters συνδέονται με τα μέσα σύμφωνα με μελέτη στη Γαλλία», είπε ο πρωθυπουργός.

«Εάν το έργο σας στα ΜΜΜ ήταν τόσο πετυχημένο θα το αναδεικνύατε. Σε κείμενο απολογισμού του ΣΥΡΙΖΑ δεν υπήρχε ούτε μια παράγραφος, ούτε μια πρόταση για τα ΜΜΜ και για τις Εντατικές. Δεν είχατε τίποτα να πείτε γιατί δεν κάνατε τίποτα» είπε ο πρωθυπουργός, απευθυνόμενος ξανά στον ΣΥΡΙΖΑ.

Επιπλέον, ο κ. Μητσοτάκης επέμεινε και στο άλλο κυβερνητικό αφήγημα: Ότι «βασική αιτία διασποράς του ιού στην Ελλάδα  και σε ολόκληρη την Ευρώπη ήταν η διασκέδαση νέων ανθρώπων».

Και έσπευσε να συνεχίσει: «Προφανώς οι νέοι άνθρωποι είναι πιο επιρρεπείς σε τέτοιες συμπεριφορές. Είναι όμως μία διαπίστωση και αυτό πρέπει να ακουστεί. Γιατί το μόνο το οποίο έχω ακούσει από την αντιπολίτευση, είναι "μη στοχοποιείτε τους νέους". Ωσάν οι νέοι να είναι παντελώς ανεύθυνοι και υπεράνω κριτικής σε αυτήν τη μεγάλη κρίση την οποία αντιμετωπίζουμε».

Σε αντίστοιχες δηλώσεις για τα σχολεία, αυτή τη φορά, είχε προχωρήσει επανειλημμένως και η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Την ίδια ώρα, 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

«Κανόνι» σε μεγάλη ασφαλιστική στην Ελλάδα - Χιλιάδες οδηγοί χωρίς κάλυψη από 1η Ιουλίου!

Εθνικό Απολυτήριο: Τέλος στις Πανελλαδικές όπως τις ξέραμε – Τι προβλέπει το σχέδιο για την εκπαίδευση το 2025

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 16/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ο αστυνομικός που δολοφόνησε δύο γυναίκες στην Κηφισιά
Κηφισιά: Με 30 σφαίρες δολοφόνησε τις δύο γυναίκες ο αστυνομικός – Η πρόταση της εισαγγελέως
Η εισαγγελέας ζητά καταδίκη για ανθρωποκτονία από πρόθεση χωρίς ελαφρυντικά, επισημαίνοντας την προμελετημένη εν ψυχρώ εκτέλεση της πρώην συζύγου και...
Κηφισιά: Με 30 σφαίρες δολοφόνησε τις δύο γυναίκες ο αστυνομικός – Η πρόταση της εισαγγελέως
karistianou-sintagma
«Θα προσέχεις το παιδί σου»: Σοβαρές απειλές καταγγέλλει η Μαρία Καρυστιανού – Στη Δίωξη Οργανωμένου Εγκλήματος η υπόθεση
Στη Δίωξη Οργανωμένου Εγκλήματος η καταγγελία της προέδρου του Συλλόγου Πληγέντων Τεμπών – Εμπλέκεται και απόστρατος αστυνομικός
«Θα προσέχεις το παιδί σου»: Σοβαρές απειλές καταγγέλλει η Μαρία Καρυστιανού – Στη Δίωξη Οργανωμένου Εγκλήματος η υπόθεση
sxoleio-deuteris-eukairias-2.jpg
Πρόσκληση απόσπασης μόνιμων εκπαιδευτικών στα σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας για το σχολικό έτος 2025-2026
Ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων από 16 έως 25 Ιουνίου 2025 για αποσπάσεις μόνιμων εκπαιδευτικών σε Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας
Πρόσκληση απόσπασης μόνιμων εκπαιδευτικών στα σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας για το σχολικό έτος 2025-2026