Κ. Μάρκου: Επιχειρείται να θεμελιωθεί νέα τάξη πραγμάτων στα αθλητικά θέματα για μια δεκαετία τουλάχιστον
«Τα ερασιτεχνικά σωματεία, αυτός ο κορμός της αθλητικής διαδικασίας, πραγματικά είναι έρμαια και μετέωρα»

Στη σημερινή συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού με τίτλο «Αναμόρφωση θεσμικού πλαισίου των αρχαιρεσιών των αθλητικών φορέων, διακρινόμενοι συνοδοί αθλητών ΑμεΑ, σύσταση Εθνικής Πλατφόρμας Αθλητικής Ακεραιότητας, Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (Ε.Ο.Ε), Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή (Ε.Π.Ε.) και άλλες διατάξεις» τοποθετήθηκε ο βουλευτής Αχαΐας ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μάρκου.

«Συνηθίζεται, όταν κανείς εκφράζει αντιπολιτευτικό λόγο να χαρακτηρίζει ένα νομοσχέδιο, ως “γονατογράφημα”. Το υπό συζήτηση Σ/Ν δεν είναι κάτι τέτοιο. Το παρόν Σ/Ν είναι ένα “φωτογράφημα” που έρχεται με συγκεκριμένες φωτογραφίες, στις οποίες οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ, μπορούν και βλέπουνε και από πίσω τις φωτογραφίες που υποκρύπτονται

Με την αναφορά αυτή ξεκίνησε την ομιλία του ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας, Κώστας Μάρκου, σημειώνοντας πως η κυβέρνηση της ΝΔ εισάγει προς συζήτηση αυτή τη χρονική στιγμή το συγκεκριμένο νομοθέτημα, με το οποίο, ειδικά με τις διατάξεις περί σταυροδοσίας, επιχειρείται να θεμελιωθεί «μια νέα τάξη πραγμάτων, η οποία θα χειριστεί τα αθλητικά θέματα με συγκεκριμένο τρόπο για μια δεκαετία τουλάχιστον».

Με τον τρόπο αυτό φυσικά «αίρεται όλη η πιθανά καλή σας πρόθεση», σημείωσε ο κ. Μάρκου, απευθυνόμενος στον Υπουργό.

Ο κ. Μάρκου αναφέρθηκε επιγραμματικά και σε άλλα προβληματικά σημεία του Σ/Ν, σημείωσε όμως επίσης ότι υπάρχουν τρέχουσες δραματικές ανάγκες στο αθλητικό πεδίο που το Υπουργείο δεν δείχνει καμία διάθεση να αντιμετωπίσει. Αυτές, σύμφωνα με τον Βουλευτή κ. Μάρκου, είναι ότι δεν υπάρχει καμία βοήθεια εκ μέρους του Υπουργείου όσον αφορά τα ερασιτεχνικά σωματεία να αντιμετωπίσουν τις δραματικές συνέπειες από τον Covid 19. «Τα ερασιτεχνικά σωματεία, αυτός ο κορμός της αθλητικής διαδικασίας, πραγματικά είναι έρμαια και μετέωρα», σημείωσε ο κ. Μάρκου. Ένα άλλο σοβαρό πρόβλημα που το Υπουργείο δεν δείχνει καμία απολύτως διάθεση να αγγίξει, είναι το πρόβλημα της βίας. «Μόλις πρόσφατα γίναμε θεατές της κωμικοτραγικής κατάστασης να αναβληθεί ο τελικός του κυπέλλου στο ποδόσφαιρο, επειδή δεν μπορούσε η Αστυνομία να εγγυηθεί την ασφαλή διεξαγωγή του τελικού σε ένα άδειο γήπεδο.» Ένα άλλο, επίσης τεράστιο ζήτημα, είναι η χειραγώγηση των αποτελεσμάτων.

Κλείνοντας την ομιλία του και απευθυνόμενος στον Υπουργό, ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε:

«Σας κατανοώ με συμπάθεια σε ανθρώπινο και πολιτικό επίπεδο, δεδομένου ότι, απ’ ότι φαίνεται, κι εσείς έχετε γίνει ένας τιτουλάριος Υπουργός. Έχουμε μια κυβέρνηση τιτουλάριων σιγά - σιγά. Ο Υπουργός Υγείας έγινε τιτουλάριος, ο Υπουργός Ανάπτυξης τιτουλάριος. Εσάς- και το ξαναλέω με συμπάθεια - σας έχουν δέσει τα χέρια.

Κύριε Υπουργέ, δεν μπορείτε να βελτιώσετε και δεν θέλετε για συγκεκριμένους πολιτικούς λόγους μια κατάσταση. Μη την κάνετε χειρότερη!»

 

Διαβάστε Επίσης:
 

ΑΣΕΠ: Tο ΚΟΡΥΦΑΙΟ Σεμινάριο στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ με ανοικτές αιτήσεις

 

Σχολική Ψυχολογία: Το ανερχόμενο μοριοδοτούμενο σεμινάριο για χιλιάδες αναπληρωτές

 

Βρες μαθητές σε όλη την Ελλάδα και κλείσε ιδιαίτερα μαθήματα στο αντικείμενο που διδάσκεις

 

 

 

σχετικά άρθρα

Τα δύο κορυφαία σεμινάρια στην Ελλάδα στην Ειδική Αγωγή
Τα δύο κορυφαία σεμινάρια στην Ελλάδα στην Ειδική Αγωγή
Τα κορυφαία 9μηνα και 7μηνα μοριοδοτούμενα επιμορφωτικά προγράμματα στην Ειδική Αγωγή που έχουν ανοικτές αιτήσεις και μοριοδοτούν εκπαιδευτικούς για...
Τα δύο κορυφαία σεμινάρια στην Ελλάδα στην Ειδική Αγωγή
Πρόσληψη 1.357 αναπληρωτών Δευτεροβάθμιας στη Γενική Εκπαίδευση - Πίνακας
Πρόσληψη 1.357 αναπληρωτών Δευτεροβάθμιας στη Γενική Εκπαίδευση - Πίνακας
Οι προσληφθέντες οφείλουν να αναλάβουν υπηρεσία εντός δύο εργάσιμων ημερών από την επομένη της ημερομηνίας τοποθέτησής τους σε σχολική μονάδα,...
Πρόσληψη 1.357 αναπληρωτών Δευτεροβάθμιας στη Γενική Εκπαίδευση - Πίνακας