Παρέμβαση Τσίπρα για ελληνοτουρκικά - Να συγκληθεί άμεσα το ΚΥΣΕΑ
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή

«Από χθες το μεσημέρι έχει βγει ολόκληρος ο τουρκικός στόλος στο νοτιοανατολικό Αιγαίο. Άνω των 40 πολεμικών τουρκικών πλοίων βρίσκονται νότια της Ρόδου και δυτικά του Καστελόριζου, προφανώς για να επιχειρήσουν υποστηρικτικά σε έρευνες του τουρκικού ερευνητικού Ούρους Ρέις, που έχουν προαναγγελθεί με Navtex της τουρκικής πλευράς σε περιοχή της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Και όχι σε αμφισβητούμενα ύδατα». Αυτό ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, παίρνοντας τον λόγο στη Βουλή, και κατηγόρησε την κυβέρνηση: «Κάνετε σαν να μη συμβαίνει τίποτα, είστε εδώ και συνεχίζετε απτόητοι το θεάρεστο έργο σας. Να δικάσετε τους πολιτικούς σας αντιπάλους. Και να διχάσετε τον ελληνικό λαό ακόμα και σε μια κρίσιμη στιγμή για τα εθνικά μας συμφέροντα».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι από χθες, όλη την ημέρα, το υπουργείο Άμυνας εξέπεμπε σήματα συναγερμού και όλα τα Μέσα γέμισαν με «διαρροές», «οι Ελληνίδες και οι Έλληνες, όμως, μένουν χωρίς επίσημη ενημέρωση και οι πολιτικές δυνάμεις το ίδιο».

Ο κ. Τσίπρας τόνισε πως «ενώ ολόκληρος ο τουρκικός στόλος είναι έξω από τους ναυστάθμους και βγαίνει και ο ελληνικός από τον ναύσταθμο εξ' όσων μαθαίνουμε, ο κ. Μητσοτάκης αρνείται όχι μόνο να ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς και τον ελληνικό λαό για το τι συμβαίνει, αλλά αρνείται να συγκαλέσει ακόμα και το ΚΥΣΕΑ, το αρμόδιο κυβερνητικό όργανο για να συντονίσει μία κατάσταση κρίσης και να πάρει αποφάσεις». «Γιατί αρνείται; Για να μη δραματοποιήσει, λέει, την κατάσταση. Μα πόσο πιο πολύ να τη δραματοποιήσει από όσο είναι;», σχολίασε. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε ότι «η ψύχραιμη αντιμετώπιση επιβάλει τη σύγκληση του ΚΥΣΕΑ με την παρουσία του αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων για να συντονιστεί το επιχειρησιακό σχέδιο της χώρας, παρουσία του πρωθυπουργού και των αρμόδιων υπουργών».

«Αλήθεια, ποιο μήνυμα στέλνετε στην άλλη πλευρά με αυτήν την αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά;», ρώτησε ο κ. Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τον πρωθυπουργό, «έστω και την ύστατη στιγμή να συμπεριφερθεί με σοβαρότητα και υπευθυνότητα: Να ενημερώσει τη Βουλή, να συγκαλέσει το ΚΥΣΕΑ και να ζητήσει έκτακτη σύγκληση -εκ νέου- του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, προκειμένου να αποφασιστούν -έστω και εκ των υστέρων- κυρώσεις στην Τουρκία για τη διαρκή και επαναλαμβανόμενη προκλητική συμπεριφορά παραβίασης του διεθνούς δικαίου». Διότι, όπως είπε, δεν απειλούν να παραβιάσουν την ελληνική αλλά την ευρωπαϊκή υφαλοκρηπίδα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Τι σημαίνει η λέξη «ακηδία»;

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Κατσαρίδες στο σπίτι: Τα φυτά που «υπόσχονται» φυσική απώθηση

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

τάξη
Οκτώ μαθητές ανά εκπαιδευτικό; Η αλήθεια πίσω από έναν αριθμό που λέει λίγα και κρύβει πολλά
Οκτώ μαθητές ανά εκπαιδευτικό; Η στατιστική που κρύβει τις τάξεις των 25 παιδιών στα σχολεία της Ελλάδας
Οκτώ μαθητές ανά εκπαιδευτικό; Η αλήθεια πίσω από έναν αριθμό που λέει λίγα και κρύβει πολλά
dieythyntis_2.jpg
Διεύθυνση εκπαίδευσης καθαίρεσε διευθυντή και μετά του κοινοποίησε παραπομπή σε πειθαρχική διαδικασία
Αντιδράσεις για την παραπομπή του σε πειθαρχικό – Στο επίκεντρο οι πειθαρχικές διώξεις εκπαιδευτικών - Αναφορά στις δικαστικές αποφάσεις
Διεύθυνση εκπαίδευσης καθαίρεσε διευθυντή και μετά του κοινοποίησε παραπομπή σε πειθαρχική διαδικασία
Νηπιαγωγείο με κάγκελα
«Θα το πληρώσετε ακριβά»: Σοβαρές καταγγελίες κατά προϊσταμένης νηπιαγωγείου
Καταγγελία Συλλόγου Εκπαιδευτικών για εργασιακό εκφοβισμό και παραβίαση δικαιωμάτων σε νηπιαγωγείο του Χαλανδρίου
«Θα το πληρώσετε ακριβά»: Σοβαρές καταγγελίες κατά προϊσταμένης νηπιαγωγείου