Ο Γιάννης Πλακιωτάκης επισήμανε ότι, «για να μπορέσουμε να επανέλθουμε στην κανονικότητα θα πρέπει να τηρήσουμε τα μέτρα με ευλάβεια».
Σε σχέση με τα μέτρα που έχει λάβει το υπουργείο Ναυτιλίας, όπως η απαγόρευση μετάβασης στα νησιά, πλην των μονίμων κατοίκων, ο Γιάννης Πλακιωτάκης υποστήριξε ότι εξετάζονται αυστηρότερα μέτρα και ενόψει του Πάσχα και πρόσθεσε ότι έρχεται «περιορισμός των άσκοπων μετακινήσεων μεταξύ των νησιών από τους μόνιμους κατοίκους τους».
Ωστόσο, τόνισε ότι θα υπάρχει εξαίρεση για ζητήματα «εργασίας και υγειονομικούς λόγους».
Τέλος, ο υπουργός υπογράμμισε ότι από τα 110 κατοικημένα νησιά, μόνο τα εννιά έχουν δομές υγείας, τα νοσοκομεία και μόνο η Κρήτη διαθέτει μονάδες για κορονοϊό». Μιλώντας, επίσης για το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» είπε πως «οι υγιείς επιβάτες θα επαναπατριστούν».
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Σπίτι με 50 ευρώ το μήνα για δημόσιους υπαλλήλους: Το νέο πρόγραμμα που αλλάζει τα δεδομένα
Από ποια ώρα θα βρέχει σήμερα Τετάρτη στην Αττική
Alfavita Newsroom