Δημήτρης Κουτσούμπας

Η προστασία της δημόσιας υγείας εξασφαλίζεται κυρίως με μέτρα πρόληψης, πρώτ’ απ’ όλα στους μεγάλους εργασιακούς χώρους, και με την αποφασιστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας. Αυτό δείχνει και η εμπειρία από άλλες χώρες, όπως η Ιταλία.

Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να υπάρχει μετακύλιση της κρατικής ανεπάρκειας στην ατομική ευθύνη και η απόδοση της πανδημίας αποκλειστικά σε ατομικές συμπεριφορές, για να μείνουν στο απυρόβλητο οι μεγάλες κρατικές ελλείψεις.

Από αυτή την άποψη το ελάχιστο και αυτονόητο, που έπρεπε ήδη να έχει γίνει, είναι η επίταξη των ιδιωτικών μονάδων και η ένταξή τους στον κρατικό σχεδιασμό, η άμεση προμήθεια των νοσοκομείων με όλα τα αναγκαία μέσα που ζητάνε οι υγειονομικοί. Να ανοίξουν όλες οι ΜΕΘ και να γίνουν οι αναγκαίες προσλήψεις υγειονομικών. Να παρθούν μέτρα για να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός και να εξασφαλιστούν τα αναγκαία μέτρα προστασίας σε χώρους δουλειάς, σούπερ μάρκετ, φαρμακεία, νοσοκομεία, μέσα μεταφοράς κλπ, που μετατρέπονται σε εστίες διασποράς του ιού.

Μένουμε δυνατοί. Δεν μένουμε σιωπηλοί!

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

«Κλείσε το WiFi τώρα»: Γιατί οι ειδικοί απαγορεύουν να το έχεις ανοιχτό εκτός σπιτιού

Έκτακτο επίδομα 200 ευρώ για το Πάσχα – Μέχρι πότε οι αιτήσεις

VOUCHER ΔΥΠΑ 750 ΕΥΡΩ: Μάθε αν εγκρίθηκες και ξεκίνα πρώτος

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΑΠΘ
Εγκαινιάζεται αύριο το διαδικτυακό ραδιόφωνο του ΑΠΘ – Μια νέα πλατφόρμα ενημέρωσης και εκπαίδευσης
Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο αποκτά τη δική του ψηφιακή φωνή
Εγκαινιάζεται αύριο το διαδικτυακό ραδιόφωνο του ΑΠΘ – Μια νέα πλατφόρμα ενημέρωσης και εκπαίδευσης
Ο μαθητής Μάκης Διονυσόπουλος
Πύργος: Σήμερα το «τελευταίο αντίο» στον 18χρονο μαθητή που έπεσε από τον τρίτο όροφο
Ραγίζει καρδιές ο τραγικός θάνατος του αριστούχου μαθητή και πρωταθλητή beach volley Μάκη Διονυσόπουλου
Πύργος: Σήμερα το «τελευταίο αντίο» στον 18χρονο μαθητή που έπεσε από τον τρίτο όροφο