«Είμαστε έτοιμοι να παρατείνουμε τα μέτρα. Αν μας πουν οι ειδικοί για άρση τους, θα το κάνουμε. Αλλά είναι παρακινδυνευμένο να πούμε τι θα κάνουμε σε 3-4 εβδομάδες», πρόσθεσε.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ληφθούν μέτρα ανάλογα με την Ισπανία και την Ιταλία όπως η γενική απαγόρευση κυκλοφορίας ή το ολικό κλείσιμο των συνόρων. «Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να αντιμετωπίσουμε την εξάπλωση», είπε και πρόσθεσε πως «υπάρχει αύξηση κρουσμάτων, ένα ποσοστό ανθρώπων θα είναι βαριά περιστατικά, πρέπει να φροντίσουμε ώστε να αντέξει το σύστημα υγείας».
Για την απόφαση της Ιεράς Συνόδου, που δεν ήταν να κλείσουν οι εκκλησίες αλλά η λειτουργία να γίνεται 7 με 8, ο Στέλιος Πέτσας ισχυρίστηκε ότι ήταν μεν σε θετική κατεύθυνση αλλά «υπήρξε ένα ασαφές θέμα, ένα θολό σημείο, σχετικά με τις λειτουργίες την Κυριακή. Η κυβέρνηση θέλει ξεκάθαρες λύσεις. Δε θέλουμε θολά σημεία, θέλουμε ξεκάθαρες λύσεις. Το να πιστεύει κανείς, να έχει την πίστη του μέσα του είναι ένα θέμα, άλλο ζήτημα είναι να θέτουμε σε κίνδυνο τους εαυτούς μας και τους συνανθρώπους μας συνωστιζόμενοι σε ένα χώρο».
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Ιδιωτικά σχολεία: Γείτονας, Ιόνιος και Εράσμειος σε επαφές με μεγάλα funds
Έρχονται πρόστιμα μέχρι και 1.000 ευρώ σε χιλιάδες κατόχους οχημάτων
Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις
Alfavita Newsroom