Κ. Μητσοτάκης: Δεν θα ανεχθούμε παράνομες εισόδους στην Ελλάδα - Αυξάνουμε την ασφάλεια στα σύνορα
«Η Ελλάδα δεν φέρει καμία ευθύνη για τα τραγικά γεγονότα στη Συρία και δεν θα υποστεί τις συνέπειες των αποφάσεων άλλων» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Διεκόπη η λειτουργία του τελωνείου των Καστανέων Έβρου λόγω της συγκέντρωσης προσφύγων και μεταναστών - Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στην περιοχή

«Σημαντικός αριθμός μεταναστών και προσφύγων έχει συγκεντρωθεί σε μεγάλες ομάδες στα ελληνοτουρκικά χερσαία σύνορα και έχουν προσπαθήσει να εισέλθουν παράνομα στη χώρα. Θέλω να είμαι σαφής: δεν θα ανεχθούμε παράνομες εισόδους στην Ελλάδα. Αυξάνουμε την ασφάλεια στα σύνορα», αναφέρει σε ανάρτησή του στο twitter ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Προσθέτει, ότι «η Ελλάδα δεν φέρει καμία ευθύνη για τα τραγικά γεγονότα στη Συρία και δεν θα υποστεί τις συνέπειες των αποφάσεων άλλων». «Έχω ενημερώσει την Ευρωπαϊκή Ένωση για την κατάσταση», αναφέρει ο πρωθυπουργός.

 Υπενθυμίζεται ότι διεκόπη η λειτουργία του τελωνείου των Καστανέων Έβρου, λόγω της συγκέντρωσης προσφύγων και μεταναστών από την τουρκική πλευρά μετά τις απειλές για άνοιγμα της προσφυγικής «κάνουλας» από Ταγίπ Ερντογάν.

Στο σημείο βρίσκονται από νωρίς ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες σταδιακά αναμένεται να ενισχυθούν προκειμένου να διασφαλιστεί η αποτροπή ανεξέλεγκτης εισόδου ατόμων στο ελληνικό έδαφος.

Δείτε περισσότερα:

Έκρυθμη η κατάσταση στην Ιντλίμπ: Με τους πρόσφυγες απειλεί πάλι ο Ερντογάν - Κλειστό το τελωνείο στον Έβρο


 

σχετικά άρθρα