Δεκτό επί της αρχής το νομοσχέδιο για το νέο ασφαλιστικό
Από βδομάδα η ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής

Δεκτό επί της αρχής, κατά πλειοψηφία, έγινε από τις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής, το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας με τίτλο «Επεξεργασία του σχ/ν του υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων "Ασφαλιστική μεταρρύθμιση και ψηφιακός μετασχηματισμός Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ)"».

«Ναι» στο νομοσχέδιο ψήφισαν οι βουλευτές της ΝΔ, «όχι» οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, του Κινήματος Αλλαγής, του ΚΚΕ και του ΜέΡΑ25, ενώ την επιφύλαξή τους για την ολομέλεια εξέφρασαν οι βουλευτές της Ελληνικής Λύσης.

Μετά την ολοκλήρωση της επεξεργασίας του νομοσχεδίου από τις επιτροπές Οικονομικών και Κοινωνικών υποθέσεων της Βουλής, την ερχόμενη Δευτέρα, το «νέο ασφαλιστικό» αναμένεται να κατατεθεί προς συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου, και να ψηφιστεί μετά από τρεις συνεδριάσεις, την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020.

Το νομοσχέδιο έχει πυροδοτήσει σφοδρές αντιδράσεις στους κόλπους των εργαζομένων, καθώς και της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Την περασμένη Τρίτη, 18/2, πραγματοποιήθηκε 24ωρη απεργία από την ΑΔΕΔΥ, Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και Σωματεία, στην οποία συμμετείχαν και εκπαιδευτικοί.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 22/8

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα