Αστείες δηλώσεις από Χρυσοχοΐδη: Περνούν οι αστυνομικοί και χειροκροτά ο κόσμος
Τα περιστατικά αστυνομικής βίας σε βάρος πολιτών επιχείρησε να διαψεύσει ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μιλώντας στη Βουλή το βράδυ της Δευτέρας

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη προκάλεσε θυμηδία όταν υποστήριξε πως σε ορισμένες περιοχές της Αθήνας «περνούν αστυνομικοί και χειροκροτά ο κόσμος».

Απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσαν 68 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ότι οι πολίτες του λένε «επιτέλους έχουμε κράτος» και συμπλήρωσε ότι η ασφάλεια αποτελεί πυλώνα δικαίου για την κυβέρνηση, οδηγεί την ΕΛΑΣ στην αποστολή της και δεν ανέχεται τις υπερβάσεις της.

Σχολιάζοντας τα περιστατικά ακραίας αστυνομικής βίας, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης τα διέψευσε υποστηρίζοντας ότι «πλέον δεν έχουμε fake news αλλά fake stories, σενάρια ολόκληρα, που σκαρφίζονται ορισμένοι»… «Από τα 11 περιστατικά που αναφέρονται μόνο σε δύο έχουμε περιστατικά υπέρβασης και αυτά ελέγχονται» ανέφερε.

Τζανακόπουλος: «Υπουργός των βασανιστηρίων»

Από την πλευρά του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος απάντησε στον υπουργό κάνοντας αναφορά στα περιστατικά βίας του τελευταίου 7μήνου:

«Μετά την ομιλία του κ. Χρυσοχοΐδη δεν έχουμε κανένα λόγο να είμαστε λιγότερο ανήσυχοι. Ο κ. υπουργός έδειξε να μην έχει ούτε ιερό ούτε όσιο», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τζανακόπουλος συμπληρώνοντας ότι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη «έκανε αυτό που κάνει καλά εδώ και επτά μήνες: να λέει ψέματα, να διαστρεβλώνει, και να κάνει αήθεις, αστήρικτες, και ψευδείς καταγγελίες κατά πρώην υπουργών. Έχετε υποχρέωση να δώσετε στη δημοσιότητα τις καταγγελίες που είπατε ότι πετάξατε ή να ανακαλέσετε».

Ο ίδιος κατά τη συζήτηση της επίκαιρης επερώτησης για την αστυνομική βία στη Βουλή τόνισε απευθυνόμενος στον Μ.Χρυσοχοΐδη ότι «επιλέξατε να χρησιμοποιήσετε όλα τα εργαλεία της πιο ακραίας δεξιάς. Επιλέξατε να ταυτίσετε την προσπάθεια των φοιτητών στην ΑΣΟΕΕ να κάνουν γενική συνέλευση με την τρομοκρατία. Επιλέξατε να εμπλέξετε τον τσιμεντόλιθο στην εισβολή στο σπίτι του κ. Ινδαρέ».

«Ξεχάσατε τα χαστούκια σε 11χρονο παιδί. Ξεχάσατε ότι ακροδεξιοί τσάκισαν στο ξύλο στην πλατεία Συντάγματος Γερμανό δημοσιογράφο και τα ΜΑΤ παρακολουθούσαν. Ξεχάσατε την επίθεση των ΜΑΤ στο δημοσιογράφο κ. Αραβαντινό στα Εξάρχεια. Ξεχάσατε τις απειλές αστυνομικών κατά δημοσιογράφου του OmniaTV. Ξεχάσατε ότι δύο φοιτητές της οργάνωσης "Ξεκίνημα" βρέθηκαν χτυπημένοι και με ψευδή κακουργήματα στην πλάτη τους. Ξεχάσατε τις καταγγελίες της Διεθνούς Αμνηστίας περί βασανιστηρίων από αστυνομικούς υπαλλήλους. Ξεχάσατε την επίθεση των ΜΑΤ σε 20χρονη με κλομπ και κλωτσιές. Ξεχάσατε τις καταγγελίες ότι αστυνομικοί βασάνισαν 18χρονο φοιτητή» συμπλήρωσε.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

σκυλος
4 διαδεδομένες παρανοήσεις για τη συμπεριφορά του σκύλου
Όσοι ζουν με έναν σκύλος προσπαθούν συχνά να ερμηνεύσουν τις αντιδράσεις του, αποδίδοντάς του ανθρώπινα συναισθήματα και προθέσεις. Ωστόσο, η...
4 διαδεδομένες παρανοήσεις για τη συμπεριφορά του σκύλου
ΔΕΔΔΗΕ, ΔΕΗ, κολόνα, διακοπή ρεύματος
Σήμερα Σάββατο: Διακοπές ρεύματος σε 7 δήμους της Αττικής – Οι περιοχές
Σε προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος προχωρά ο ΔΕΔΔΗΕ σε αρκετές περιοχές της Αττικής σήμερα (02/05) - Οι ώρες που θα σημειωθούν
Σήμερα Σάββατο: Διακοπές ρεύματος σε 7 δήμους της Αττικής – Οι περιοχές
meth
«Δεν παρατείνουμε τη ζωή — παρατείνουμε τον θάνατο»: Η σκληρή αλήθεια των γιατρών στα Επείγοντα
Ανακουφιστική φροντίδα: Εκεί όπου η ιατρική δεν νικά τον θάνατο, αλλά νικά τον πόνο
«Δεν παρατείνουμε τη ζωή — παρατείνουμε τον θάνατο»: Η σκληρή αλήθεια των γιατρών στα Επείγοντα