Μενδώνη για Γλυπτά του Παρθενώνα: Ώριμες οι συνθήκες για την επιστροφή τους
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Στην επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα από τη Μ. Βρετανία αναφέρθηκε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη σε δηλώσεις της στο Reuters

Η Ελλάδα θα εντείνει την εκστρατεία της για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα από την Βρετανία και αναμένει να κερδίσει μεγαλύτερη στήριξη από Ευρωπαίους εταίρους της καθώς εξασθενεί η βρετανική επιρροή, ελέω Brexit, δήλωσε η Λίνα Μενδώνη.

Επιπλέον, εκτίμησε ότι οι συνθήκες είναι ώριμες αυτή τη στιγμή για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα.

«Είναι η νοοτροπία που έχει αλλάξει, το γεγονός ότι η Βρετανία έχει αποστασιοποιηθεί από την ευρωπαϊκή οικογένεια, και συμπληρώνονται 200 χρόνια από την Ελληνική επανάσταση. Πιστεύω ότι είναι ώριμες οι συνθήκες για την μόνιμη επιστροφή τους», πρόσθεσε.

Επιπρόσθετα, σε ομιλία της σε εκδήλωση στο Μουσείο της Ακρόπολης, όπου παρουσιάστηκε η έκδοση των Πρακτικών της Διεθνούς Ημερίδας με θέμα «Επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα», η Λίνα Μενδώνη υπογράμμισε ότι «καθώς η Βρετανία αποστασιοποιείται από την Ευρώπη και τις ιδέες που πρεσβεύει, η Ελλάδα, ξεπερνώντας την πρόσφατη κρίση, θα έχει την ευκαιρία τα επόμενα χρόνια να προσελκύσει την προσοχή και το ενδιαφέρον της διεθνούς κοινής γνώμης».

Στη συνέχεια, τόνισε ότι η Ελλάδα δεν θα εγκαταλείψει ποτέ την εκστρατεία για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα, κατηγορώντας τον λόρδο Έλγιν ότι δεν ήταν τίποτε περισσότερο παρά ένας κλέφτης.

«Με κίνητρο το οικονομικό κέρδος, τη δημοσιότητα και την αυτοπροβολή, ο Έλγιν πήρε παράνομα και ανάρμοστα μέτρα για να αποσπάσει από την Ελλάδα τα Γλυπτά του Παρθενώνα καθώς και μια πληθώρα άλλων αρχαιοτήτων σε μια κατάφωρη ενέργεια σειράς κλοπών», κατέληξε.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Σκάει στην Εκπαίδευση νέα μεγάλη "Βόμβα" για Ιταλικό Πανεπιστήμιο

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

γλεντι
Αύριο Κυριακή (07/06) γλέντι αλληλεγγύης στην Κουμουνδούρου ενάντια στις διώξεις αγωνιστών
Κυριακή 7 Ιουνίου (17:00), Πλατεία Κουμουνδούρου: Γλέντι Οικονομικής Ενίσχυσης για τον Αγώνα ενάντια στις Διώξεις και τους Διωκόμενους Αγωνιστές
Αύριο Κυριακή (07/06) γλέντι αλληλεγγύης στην Κουμουνδούρου ενάντια στις διώξεις αγωνιστών
φαμελλος
Φάμελλος: «Δίπλα στον Τσίπρα» – Νέα σελίδα συνεργασιών στον προοδευτικό χώρο
Σαφές πολιτικό στίγμα υπέρ της συμπόρευσης με την πρωτοβουλία Τσίπρα έδωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην Κεντρική Επιτροπή, ανοίγοντας τη συζήτηση...
Φάμελλος: «Δίπλα στον Τσίπρα» – Νέα σελίδα συνεργασιών στον προοδευτικό χώρο
Χρήστος Δούκας
Ο πολιτισμός στις γειτονιές της Αθήνας
Η Αθήνα αποκτά χαρακτήρα μιας ανοικτής πολυφωνικής πόλης, μπορεί να μετατρέπεται σε σκηνή μιας συλλογικής αφήγησης σαν ταινία του Φελίνι.
Ο πολιτισμός στις γειτονιές της Αθήνας
Παύλος Μαρινάκης
Μαρινάκης για Σαμαρά: «Προσωπικές πικρίες και όχι κοινωνικό ζήτημα η συζήτηση»
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απαντά για τη ρητορική Σαμαρά, τη ΝΔ και τις εσωκομματικές ισορροπίες
Μαρινάκης για Σαμαρά: «Προσωπικές πικρίες και όχι κοινωνικό ζήτημα η συζήτηση»