Πολιτική

Ποιοι είναι οι πιο δημοφιλείς υπουργοί - «Στα χαμηλά» η Ν. Κεραμέως

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Εάν είναι ικανοποιημένοι από το έργο και την εικόνα των υπουργών κλήθηκαν να απαντήσουν οι πολίτες που συμμετείχαν σε νέα δημοσκόπηση της OpinionPoll - Αυξήθηκε κατά 7,5% το ποσοστό των πολιτών που δηλώνουν δυσαρεστημένοι με την υπουργό Παιδείας

Σε νέα δημοσκόπηση της OpinionPoll οι πιο δημοφιλείς υπουργοί αναδείχθηκαν οι Νίκος Δένδιας (υπουργός Εξωτερικών), Μιχάλης Χρυσοχοΐδης (υπουργός Προστασίας του Πολίτη) και Τάκης Θεοδωρικάκος (υπουργός Εσωτερικών). Στην προτελευταία θέση βρίσκεται η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, ενώ ουραγός είναι ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μέσα σε μόλις τρεις μήνες η Νίκη Κεραμέως κατάφερε να αυξήσει το ποσοστό των πολιτών που δηλώνουν δυσαρεστημένοι, κυρίως μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν με αφορμή το νομοσχέδιο για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και την εξίσωση των τίτλων σπουδών των Κολεγίων με τα πτυχία των πανεπιστημίων. 

Ειδικότερα, το διάστημα από τον Οκτώβριο του 2019 έως τον Ιανουάριο του 2020 το ποσοστό των πολιτών που δηλώνουν δυσαρεστημένοι αυξήθηκε κατά 7,5 μονάδες. Τον Οκτώβριο του 2019, το 47% των ερωτηθέντων δήλωνε ευχαριστημένο με την υπουργό Παιδείας και το 33% δυσαρεστημένο, σε αντίθεση με τον Ιανουάριο του 2020 που το 42% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι έχει θετική γνώμη και το 40,5% αρνητική. 

Υπενθυμίζεται πως οι «χαμηλές πτήσεις» της υπουργού Παιδείας συνδυάζονται με τις αρνητικές γνώμες των πολιτών για τους χειρισμούς της κυβέρνησης συνολικά στο χώρο της Παιδείας, όπως αποτυπώθηκαν στη δημοσκόπηση της Metron Analysis για «Το Βήμα της Κυριακής». Οι κυβερνητικές επιδόσεις θεωρούνται χαμηλές στους τομείς της Παιδείας, στην αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και το μεταναστευτικό.

Στην Παιδεία οι θετικές γνώμες έπεσαν από το 49% στο 38%. 

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Δράμα: Πέθανε η μητέρα του αστυνομικού όταν έμαθε για τη γυναικοκτονία και την αυτοκτονία

Υπουργείο Παιδείας: Μέσω gov.gr η ανάληψη υπηρεσίας για τους εκπαιδευτικούς

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

πολιτική