Thumbnail
Μόνη υποψήφια, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Στις 10:30 διεξάγεται στην ολομέλεια της Βουλής η ονομαστική ψηφοφορία για την εκλογή νέου Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας. Μόνη υποψήφια, η κυρία Κατερίνα Σακελλαροπούλου, νυν πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία αναμένεται να λάβει -για πρώτη φορά- τις ψήφους βουλευτών τριών κομμάτων, ήτοι της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του Κινήματος Αλλαγής. Θα καταψηφίσουν, δηλώνοντας "παρών" οι βουλευτές του ΚΚΕ, της Ελληνικής Λύσης και του ΜέΡΑ25.

Η κυρία Σακελλαροπούλου, η οποία προτάθηκε για το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, θα εκλεγεί από την πρώτη ψηφοφορία κατά την οποία απαιτούνται 200 θετικές ψήφοι, σύμφωνα με το πρόσφατα αναθεωρημένο άρθρο 32 του Συντάγματος.

Ακολούθως, ο Πρόεδρος της Βουλής θα μεταβεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας προκειμένου να ανακοινώσει το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στην νέα Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η οποία διαδέχεται τον καθηγητή Προκόπη Παυλόπουλο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Γροιλανδία: Τι τρώνε στον πιο παγωμένο τόπο της Γης

Ελαιόλαδο και λεμόνι πριν τον ύπνο: Ένα μυστικό που βοηθά σώμα και καρδιά

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ζάκυνθος
ΕΛΜΕ Ζακύνθου: Σκληρή επίθεση σε βουλευτή της ΝΔ για τη «μαγική εικόνα» στα σχολεία
ΕΛΜΕ Ζακύνθου κατά κυβέρνησης: Η «μαγική εικόνα» στα σχολεία και η πραγματικότητα των προκάτ και των ελλείψεων
ΕΛΜΕ Ζακύνθου: Σκληρή επίθεση σε βουλευτή της ΝΔ για τη «μαγική εικόνα» στα σχολεία
Άδωνις Γεωργιάδης
Γεωργιάδης κατά ΕΦΣΥΝ για το δυστύχημα στην Ισπανία: «Σταματήστε όλη αυτή τη χυδαιότητα πια»
«Δυστυχήματα και τραγωδίες δυστυχώς πάντα συνέβαιναν και πάντα θα συμβαίνουν. Μακάρι να ήταν αλλιώς η φύση της ζωής μας»
Γεωργιάδης κατά ΕΦΣΥΝ για το δυστύχημα στην Ισπανία: «Σταματήστε όλη αυτή τη χυδαιότητα πια»
Σύμβουλοι εκπαίδευσης
ΥΠΑΙΘΑ: Πρόσκληση τοποθέτησης σε κενές και κενούμενες θέσεις Συμβούλων Εκπαίδευσης
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τοποθέτηση σε κενές και κενούμενες θέσεις Συμβούλων Εκπαίδευσης
ΥΠΑΙΘΑ: Πρόσκληση τοποθέτησης σε κενές και κενούμενες θέσεις Συμβούλων Εκπαίδευσης