Κ. Βελόπουλος: «Αγκάθι» η αδυναμία της Σακελαροπούλου να επισκεφθεί το Άγιο Όρος
Τους προβληματισμούς του για την επιλογή Σακελαροπούλου εξέφρασε ο Κυριάκος Βελόπουλος

Ενδοιασμούς σχετικά με την πρόταση της υποψηφιότητας της κ. Αικατερίνης Σακελλαροπούλου για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας εξέφρασε μιλώντας το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1, ο πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣΗ, Κυριάκος Βελόπουλος. Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι εκφράζει προσωπική άποψη και πως οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, που συνεδριάζει απόψε στις 18:00.

«Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ θέλει έναν Πρόεδρο της Δημορατίας, ο οποίος θα μπορεί διεθνώς να ακούγεται. Η κ. Σακελαροπούλου είναι πολύ καλή είναι αξιοσέβαστη, αλλά δεν είναι διεθνώς αναγνωρισμένη. Θεωρώ ότι η ΝΔ έκανε μια αριστεροφοβική επιλογή. Ήθελε να κάνει μια κεντροαριστερή επιλογή για να στριμώξει, θεωρητικά, τον ΣΥΡΙΖΑ. Θέλω ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, επειδή δεν έχει αρμοδιότητες, τουλάχιστον να ακούγεται», ανέφερε.

Στη συνέχεια, ο κ. Βελόπουλος υποστήριξε ότι στην πορεία τής κ. Σακελαροπούλου υπάρχουν «γκρίζα» σημεία, όπως, «η Συμφωνία των Πρεσπών, ότι συναίνεσε στο κόψιμο των συντάξεων και των μισθών, στην απόδοση ιθαγένειας στους αλλοδαπούς, στον νόμο Ραγκούση, στις Σκουριές, που έχουν γίνει κρανίου τόπος».

«Τη στιγμή, μάλιστα, που το Άγιον Όρος διεκδικείται από πολλούς και εκτιμώ ότι την επόμενη δεκαετία θα είναι θέατρο συγκρούσεων πολλών χωρών, θα είναι η μοναδική περιοχή στην Ελλάδα που ο ανώτατος άρχων δεν θα μπορεί να την επισκεφθεί», πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ.

Τέλος, ο κ. Βελόπουλος επισήμανε ότι η επιλογή ανωτάτου δικαστικού για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας προσκρούει στην αρχή της διάκρισης των εξουσιών: «Οι δικαστές είναι δικαστές. Δεν μπορεί να γίνονται υπουργοί ούτε {ρόεδροι της Δημοκρατίας», υπογράμμισε.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Επιστολή μαθητή: Σχολεία ανοικτά είπαμε;

ΑΣΕΠ - ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ: Πιστοποίηση Αγγλικών έως και C2 με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ σεμινάριο στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ Σχολική Ψυχολογία, Διαπολιτισμική με ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΠΤΩΣΗ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ για τον ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

ΈΚΠΤΩΣΗ  σε σεμινάρια μοριοδοτούμενα του Παν.Αιγαίου έως 25 Ιανουαρίου - 385 ευρώ 

σχετικά άρθρα

Εκπαιδευτικοί: Παράλλογες αποφάσεις για την καλλιτεχνική εκπαίδευση
Εκπαιδευτικοί: Παράλλογες αποφάσεις για την καλλιτεχνική εκπαίδευση
Οι καλλιτεχνικές σχολές (χορού, θεάτρου, κινηματογράφου) μένουν κλειστές, ενώ τα αντίστοιχα μαθήματα στο σχολείο θα διδάσκονται κανονικά
Εκπαιδευτικοί: Παράλλογες αποφάσεις για την καλλιτεχνική εκπαίδευση