Thumbnail
Συνέντευξη του Βασίλη Κικίλια για τις επικείμενες αλλαγές στο δημόσιο σύστημα υγείας

ποχρεωτικό εμβολιασμό σε παιδιά έως 4 ετών, πληροφόρηση ακόμα και με μήνυμα στο κινητό τηλέφωνο για τις απαραίτητες προληπτικές εξετάσεις και δωρεάν τσεκ απ, θα περιλαμβάνει το νέο θεσμικό πλαίσιο που θα δημιουργηθεί με το νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή στις αρχές του νέου έτους, αναφέρει ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, σε συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής.

Ο κ. Κικίλιας κάνει λόγο για τρεις ρηξικέλευθες αλλαγές του συστήματος δημόσιας υγείας που περιγράφονται στο νομοσχέδιο: Η πρώτη αφορά τη χαρτογράφηση όλων των πιθανών κινδύνων υγείας των πολιτών με βάση τις συνήθειές τους (όπως κάπνισμα, αλκοόλ, κλπ).

Η δεύτερη αλλαγή θα περιλαμβάνει δωρεάν προληπτικές εξετάσεις (προσυμπτωματικός έλεγχος) για όλους τους πολίτες με βάση την ηλικία τους αλλά και τον «χάρτη» των κινδύνων που θα δημιουργηθεί.

Η τρίτη αλλαγή προβλέπει τον συντονισμό όλων των υπηρεσιών υγείας που υπάρχουν σε δήμους και περιφέρειες τον οποίο αναλαμβάνει πλέον το υπουργείο Υγείας, ώστε να ακολουθείται ένα ενιαίο πρόγραμμα πρόληψης.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του νομοσχεδίου, όλοι οι γιατροί της χώρας θα είναι υποχρεωμένοι να δημιουργήσουν τον ατομικό ηλεκτρονικό φάκελο του κάθε πολίτη. Όσοι ήδη διαθέτουν φάκελο, (περίπου 1,5 εκατ. πολίτες) αυτός θα ενισχυθεί με τα επιπλέον στοιχεία και τις συνήθειες τους, ώστε να μπορούν να εκτιμηθούν οι κίνδυνοι για κάθε έναν ξεχωριστά.

Μόλις γίνει η χαρτογράφηση όλων των πολιτών της χώρας, θα ξεκινήσει η προσωποποιημένη ενημέρωση για τις προληπτικές εξετάσεις που θα πρέπει να κάνουν, οι οποίες θα είναι δωρεάν και θα γίνονται είτε σε δημόσιες δομές είτε στον ιδιωτικό τομέα με την πλήρη κάλυψη του ΕΟΠΥΥ.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Black Friday σε μοριοδοτούμενα σεμινάρια και Πιστοποιήσεις Ξένων Γλωσσών για έξτρα 20 μόρια

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 24/11

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ημεριδα
Πανεπιστήμιο Κρήτης: 11ης Ημερίδας Χημείας στη μνήμη της Δρ. Μαρίας Χατζημαρινάκη
Το πρόγραμμα της ημερίδας ολοκληρώθηκε με την απονομή βραβείων και επαίνων στους φοιτητές/τριες για την εξαίρετη πορεία στις σπουδές τους
Πανεπιστήμιο Κρήτης: 11ης Ημερίδας Χημείας στη μνήμη της Δρ. Μαρίας Χατζημαρινάκη
Πανεπιστήμιο αθηνών εκπα
Πανεπιστήμια: Παρέμβαση 14 ΑΕΙ για προσμέτρηση άδειας ανατροφής τέκνου στην «πραγματική υπηρεσία» ΔΕΠ
ΕΚΠΑ και 13 ΑΕΙ χτυπούν «καμπανάκι» στο Υπουργείο Παιδείας – Η άδεια ανατροφής δεν μετράει ως «πραγματική υπηρεσία» για την εξέλιξη των μελών ΔΕΠ
Πανεπιστήμια: Παρέμβαση 14 ΑΕΙ για προσμέτρηση άδειας ανατροφής τέκνου στην «πραγματική υπηρεσία» ΔΕΠ
ACpatra.jpg
Ισχυρό αποτύπωμα σε Πάτρα, Αγρίνιο και Μεσολόγγι άφησε Το Welcome to UP 2025 ανεβάζοντας τον πήχη για το μέλλον
Απολογισμός της φετινής διοργάνωσης, με την παρουσίαση των αποτελεσμάτων αλλά και των προοπτικών εξέλιξης του θεσμού
Ισχυρό αποτύπωμα σε Πάτρα, Αγρίνιο και Μεσολόγγι άφησε Το Welcome to UP 2025 ανεβάζοντας τον πήχη για το μέλλον