Με τους εισηγητές των κομμάτων και με την ευρύτατη συναίνεση, έτσι όπως είχε καταγραφεί κατά τη διάρκεια της επεξεργασίας του στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής, ξεκίνησε στην Ολομέλεια η συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών για τη διευκόλυνση άσκησης του εκλογικού δικαιώματος των εκλογέων που βρίσκονται εκτός ελληνικής επικρατείας.
Στη συζήτηση του νομοσχεδίου, που θα ολοκληρωθεί το βράδυ με την ψήφισή του, αναμένεται να πάρουν τον λόγο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, καθώς και οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί της αντιπολίτευσης.
Σημειώνεται, ότι σύμφωνα με τη συνταγματική πρόβλεψη οι διατάξεις του νομοσχεδίου πρέπει να υπερψηφιστούν από 200 βουλευτές.
Όλα τα κόμματα, πλην του ΜέΡΑ25 που δήλωσε ότι θα υπερψηφίσει μόνο ορισμένα άρθρα, μετά και τις βελτιωτικές αλλαγές στις οποίες προχώρησε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, έχουν ξεκαθαρίσει ότι το υπερψηφίζουν.
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Κλειστά σχολεία αύριο Δευτέρα 12/1 λόγω κακοκαιρίας
Πώς λέγεται το «βίντεο» στα ελληνικά;
Επιστροφή ενοικίου: Ποιοι εκπαιδευτικοί εισπράττουν έως 2.850 ευρώ χωρίς αίτηση
Λογαριασμοί ρεύματος 2026: Πώς θα πάρετε έκπτωση έως 70% με μία αίτηση
Alfavita Newsroom