Βίντεο από το επεισόδιο Τζήμερου-Πρωτούλη μέσα στο Περιφερειακό Συμβούλιο
Στο εμφανώς μονταρισμένο οπτικό υλικό διακρίνεται μόνο η ένταση από πλευράς του Γιάννη Πρωτούλη και όχι τα όσα είπε ή έπραξε ο Θάνος Τζήμερος

Βίντεο από το επεισόδιο (Δείτε επίσης ΕΔΩ) μεταξύ του περιφερειακού συμβούλου της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Γιάννη Πρωτούλη, και του Θάνου Τζήμερου ανήρτησε η Δημιουργία Ξανά.

Στο εμφανώς μονταρισμένο οπτικό υλικό διακρίνεται μόνο η ένταση από πλευράς του Γιάννη Πρωτούλη και όχι τα όσα είπε ή έπραξε ο Θάνος Τζήμερος.

Κάποια στιγμή, σε έξαλλη κατάσταση ο Γιάννης Πρωτούλης κατευθύνεται προς τον Θάνο Τζήμερο τον οποίο φτύνει. Στο επόμενο πλάνο ο Θάνος Τζήμερος λουσμένος με καφέ ρωτάει συνεργάτη του αν έχει καταγράψει τη σκηνή.

Πάντως, σύμφωνα με καταγγελίες στελεχών της «Λαϊκής Συσπείρωσης», ο Θάνος Τζήμερος χρησιμοποίησε προσβλητικούς χαρακτηρισμούς για τους εκλεγμένους συμβούλους της, το απόγευμα της Τετάρτης (27.11.2019) κατά τη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Αττικής.

Δείτε το βίντεο:

Υπενθυμίζεται ότι το επεισόδιο ξεκίνησε όταν για πολλοστή φορά, και με αφορμή τη συζήτηση για το θέμα της παράτασης του ωραρίου των καταστημάτων στο Αιγάλεω, ο Θάνος Τζήμερος ξεκίνησε να κατηγορεί από μικροφώνου τον κ. Πρωτούλη από μικροφώνου ως «σταλινοφασίστα», «άνεργο που υπερασπίζεται τα δικαιώματα των εργαζόμενων» και «εκπρόσωπο κόμματος που θέλει να φέρει στην Ελλάδα τη δικτατορία και τον εμφύλιο».

Ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ και περιφερειακός σύμβουλος αντέδρασε λέγοντας προς το προεδρείο και τη διοίκηση Πατούλη στην Περιφέρεια Αττικής: «Μπορεί να θέλετε έναν γελωτοποιό αντικομμουνιστή σε ένα όργανο σαν το Περιφερειακό Συμβούλιο να σας κάνει αυτήν τη δουλειά. Όμως, δεν θα ανεχτούμε ξανά έναν ναζί με κουστούμι, έναν φασίστα με κουστούμι στο Περιφερειακό Συμβούλιο, κάθε φορά να μας επιτίθεται με χαρακτηρισμούς». Για να προσθέσει, όπως σημειώνει η ιστοσελίδα 902. gr: «Πάρτε μέτρα. Δεν θα δείξουμε καμία ανοχή στον εμετικό αντικομμουνισμό από τον συγκεκριμένο πολιτικάντη».

Ο Θάνος Τζήμερος ειδοποίησε την αστυνομία και δυνάμεις της κατέφθασαν. Υπήρξαν αντιδράσεις από διάφορες παρατάξεις για το επεισόδιο και την απειλή συλλήψεων ενώ διεκόπη η συνεδρίαση. Ο Γιάννης Πρωτούλης είχε εκφράσει τη διαφωνία του στην παράταση του ωραρίου των εργαζομένων στο Αιγάλεω την ημέρα του στολισμού του χριστουγεννιάτικου δένδρου από το δήμο.

σχετικά άρθρα

Ζ' ΣΕΠΕ Θεσσαλονίκης: Όλοι την Παρασκευή στο άγαλμα Βενιζέλου
Ζ' ΣΕΠΕ Θεσσαλονίκης: Όλοι την Παρασκευή στο άγαλμα Βενιζέλου
Καλούμε τις εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες, ΔΟΕ και ΟΛΜΕ, να κηρύξουν 24ωρη απεργία στις 31/1, ως αρχή ενός αγωνιστικού ξεσηκωμού με αιτήματα αιχμής τους...
Ζ' ΣΕΠΕ Θεσσαλονίκης: Όλοι την Παρασκευή στο άγαλμα Βενιζέλου