Δρίτσας: Δεν αποδέχομαι βιασμούς παιδιών
«Έχει απομονωθεί το σύνολο των λεχθέντων. Ο λόγος είναι ατελής γιατί ανταλλάξαμε φράσεις», δήλωσε ο Θοδωρής Δρίτσας για τον χθεσινό αντίλογο με τον βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής Σπύρο Καρανικόλα


«Έχει απομονωθεί το σύνολο των λεχθέντων. Ο λόγος είναι ατελής γιατί ανταλλάξαμε φράσεις», δήλωσε ο Θοδωρής Δρίτσας στον ΑΝΤ1 για τον χθεσινό αντίλογο με τον βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής Σπύρο Καρανικόλα σε τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ όταν ο δεύτερος επισήμανε ότι «στη Μόρια γίνονται βιασμοί ανηλίκων» και ο Θ.Δρίτσας είπε «μία φορά το εξάμηνο».

«Ο κ.Καρανικόλας είχε οξύνει το πνεύμα», τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε:

«Αισθάνομαι άσχημα, δεν μπορώ να δικαιολογήσω ότι δεν είμαι ελέφαντας. Δεν υπάρχει κανένας στην Ελλάδα που να μπορεί να δικαιολογεί βιασμούς ανηλίκων με βάση τη συχνότητα», ενώ κατηγόρησε τον κ.Καρανικόλα για προβοκάτσια, αφού «ολόκληρο σύστημα απομονώνει ένα τμήμα του διαλόγου».

«Στη συνέχεια ακούστηκε 5-6 φορές η φράση μου ‘όχι βέβαια’», είπε τονίζοντας ότι δεν ακούστηκε η εν λόγω φράση.

«Ήταν μία προσπάθεια για να διορθώσουμε το κλίμα των προσφύγων ως φορείς εγκλημάτων», σημείωσε ο ίδιος.

Ο αντίλογος

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρής Δρίτσας συζήτησε την Πέμπτη για το κλείσιμο της Μόριας και η δημιουργία κλειστών κέντρων κράτησης παράτυπων μεταναστών σε πάνελ εκπομπής του ΣΚΑΪ. 

Τα πνεύματα οξύνθηκαν όταν στο επίκεντρο της συζήτηςη βρέθηκε η παραβατικότητας στο κέντρο της Μόριας.

"Να σας θυμίσω τι έλεγαν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα για τη Μόρια, ναρκωτικά, εμπόριο ανθρώπων ακόμα και βιασμοί μικρών παιδιών" είπε ο εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ, Σπύρος Καρανικόλας.

"Δηλαδή μια φορά στο εξάμηνο" απάντησε ο κ. Δρίτσας.

"Είναι ήσσονος σημασίας ο βιασμός και το εμπόριο ανθρώπων έστω μία φορά το εξάμηνο;" διερωτήθηκε ο κ. Καρανικόλας με τον κ. Δρίτσα να κάνει λόγο για τρομολαγνία και παραπληροφόρηση.

"Δεν είναι δεκτικό να υπάρχουν βιασμοί και εμπόριο ανθρώπων αλλά καταλαβαίνουμε που το πάτε, να κάνετε παρέα με τον κ. Βελόπουλο, σας ταιριάζει πάρα πολύ", πρόσθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι δηλώσεις του Θ. Δρίτσα προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις και ο ίδιος απάντησε:

"Προς όλους τους επαγγελματίες «καλοθελητές», που για μία ακόμα φορά… ανακάλυψαν την Αμερική, θα τους συνιστούσα να ακούσουν όλο το απόσπασμα του σχολιασμού μου απέναντι στον εκπρόσωπο του ΚΙΝ.ΑΛ. και τότε, ίσως καταλάβουν, ότι αυτό που είπα, είναι ότι στη δική μας κυβερνητική θητεία, τέτοια αρνητικά φαινόμενα στα κέντρα φιλοξενίας των μεταναστών, φροντίζαμε να τα προλαμβάνουμε, να τα αντιμετωπίζουμε και να τα αποτρέπουμε και όχι να τα διογκώνουμε και να τα αξιοποιούμε προπαγανδιστικά, όπως έκανε ο εκπρόσωπος του ΚΙΝ.ΑΛ. κ. Καρανικόλας και όπως κάνει η Νέα Δημοκρατία και πολλά διαδικτυακά μέσα της στημένης κινδυνολογίας και μισαλλοδοξίας, για να ψηφοθηρούν καλλιεργώντας κλίμα φοβίας και μίσους απέναντι στους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Συμπληρωματικά δε, έφερα το παράδειγμα της υποδειγματικής διαχείρισης στο λιμάνι του Πειραιά το 2015-2016, που κάθε άλλο παρά το μοναδικό παράδειγμα σωστής διαχείρισης ήταν, από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Κατά τα λοιπά, για μία ακόμα φορά, την απόλυτη περιφρόνησή μου, στους κάθε λογής επαγγελματίες τρομολάγνους  και συκοφάντες".

Για το ζήτημα τοποθετήθηκε και ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, Τάσος Γαϊτάνης, ο οποίος υποστήριξε ότι: «Για άλλη μια φορά αποκαλύπτεται το δήθεν ευαίσθητο πρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ»

Διαβάστε Επίσης:

Εκτοξεύεται η ζήτηση για το ετήσιο σεμινάριο του Παν.Αιγαίου στη Σχολική Ψυχολογία

googlenews4
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο GOOGLE NEWS 
viber67
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο VIBER

 

σχετικά άρθρα

Δέκα μαθητές μιλούν για την αφαίρεση των καλλιτεχνικών και των κοινωνικών επιστημών από τα σχολεία
Δέκα μαθητές μιλούν για την αφαίρεση των καλλιτεχνικών και των κοινωνικών επιστημών από τα σχολεία
Το alfavita.gr δημοσιεύει την άποψη δέκα μαθητών για τα νέα ωρολόγια προγράμματα της Δευτεροβάθμιας
Δέκα μαθητές μιλούν για την αφαίρεση των καλλιτεχνικών και των κοινωνικών επιστημών από τα σχολεία
Τρίκαλα: Κάνουν τα όνειρα πραγματικότητα με τη βοήθεια και τη στήριξη καθηγητών, γονέων και φίλων
Τρίκαλα: Κάνουν τα όνειρα πραγματικότητα με τη βοήθεια και τη στήριξη καθηγητών, γονέων και φίλων
Δύο μαθητές του 1ο ΓΕΛ Τρικάλων μιλούν για τις πανελλαδικές και τη νέα τους ζωή
Τρίκαλα: Κάνουν τα όνειρα πραγματικότητα με τη βοήθεια και τη στήριξη καθηγητών, γονέων και φίλων