Vouli
ΝΔ και ΚΙΝΑΛ ή θα εφαρμόσουν για τους ίδιους όσα εφάρμοσαν για τη μειοψηφία ή θα επιβεβαιώσουν ότι είναι πραξικοπηματίες με θεσμικό περιτύλιγμα

«ΝΔ και ΚΙΝΑΛ ή θα εφαρμόσουν για τους ίδιους όσα εφάρμοσαν για τη μειοψηφία ή θα επιβεβαιώσουν ότι είναι πραξικοπηματίες με θεσμικό περιτύλιγμα», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του ενόψει της σημερινής συνεδρίασης της επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης «για την υπόθεση της υποτιθέμενης σκευωρίας», όπως αναφέρει.

Στην ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι στη συνεδρίαση «θα τεθεί, μετά από σχετική αίτηση του συνηγόρου του κ. Παπαγγελόπουλου, το θέμα της εξαίρεσης μελών της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ από την επιτροπή καθώς προκύπτουν υπόνοιες μεροληψίας τους». Συμπληρώνει ότι «ο λόγος εξαίρεσης, δηλαδή, που προβάλλεται, και μάλιστα από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο, είναι ταυτόσημος με τον λόγο εξαίρεσης που επικαλέστηκε η πλειοψηφία ΝΔ και ΚΙΝΑΛ για την εξαίρεση του Παύλου Πολάκη και του Δημήτρη Τζανακόπουλου (άρθρο 15 Κώδικα Ποινικής Δικονομίας)».

Ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι «από την πρώτη στιγμή δήλωσε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι η επιτροπή δεν έχει αρμοδιότητα να αποφασίσει για τη σύνθεσή της και πολύ περισσότερο να εξαιρέσει μέλη της», ότι, «αντίθετα κάτι τέτοιο προσκρούει ευθέως στις διατάξεις του Κανονισμού της Βουλής, στις αρχές της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας και τελικά στο ίδιο το Σύνταγμα» και πως «παρ' όλα αυτά η πλειοψηφία αποφάσισε την εξαίρεση, εκτρεπόμενη από τις αρχές της κοινοβουλευτικής λειτουργίας».

Κατόπιν αυτών, το κόμμα της αξιωματικής αντιοπολίτευσης υπογραμμίζει πως «το θέμα λοιπόν που τίθεται σήμερα δεν αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά τη Νέα Δημοκρατία και το ΚΙΝΑΛ: Θα μείνουν πιστοί σε όσα έλεγαν τόσες μέρες ή θα αποφασίσουν με άλλα μέτρα και σταθμά επειδή το αίτημα αφορά εκείνους;». Σχολιάζει πως «αν επιλέξουν το δεύτερο, θα εξευτελίσουν ακόμη περισσότερο τη Δημοκρατία, το Σύνταγμα, τους κοινοβουλευτικούς θεσμούς, την Επιτροπή και τελικά τους ίδιους τους εαυτούς τους».

«Τους προκαλούμε λοιπόν να εφαρμόσουν και για αυτούς τους ίδιους όσα εφάρμοσαν για τη μειοψηφία. Ειδάλλως θα επιβεβαιώσουν σε όλους τους πολίτες ότι είναι απλοί δικολάβοι και πραξικοπηματίες με θεσμικό περιτύλιγμα», καταλήγει.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ethniki_odos.jpg
παρεμβάσεις στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών–Θηβών - Χωρίς διόδια ο νέος δρόμος
Οι παρεμβάσεις κρίνονται απαραίτητες για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας, τη μείωση του χρόνου μετακίνησης και την ενίσχυση της αντιπλημμυρικής...
παρεμβάσεις στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών–Θηβών - Χωρίς διόδια ο νέος δρόμος
Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, η είσοδος του υπουργείου
Παιδεία: Στα 645 εκατ. ευρώ οι πιστώσεις του Αναπτυξιακού Προγράμματος 2026
Αναλυτικά τα ποσά που θα λάβει το υπουργείο Παιδείας για κοινωνική ανάπτυξη, αθλητισμό, ψηφιακή μετάβαση και τριτοβάθμια εκπαίδευσης
Παιδεία: Στα 645 εκατ. ευρώ οι πιστώσεις του Αναπτυξιακού Προγράμματος 2026
Νηπιαγωγείο
Μυτιλήνη: «Παθαίνει κρίσεις και ουρλιάζει στα παιδιά» – Σοκάρουν οι καταγγελίες για νηπιαγωγό
Τρόμος σε νηπιαγωγείο της Μυτιλήνης - Η εκπαιδευτικός παραμένει στη θέση της παρά τις 30 αναφορές, τι απαντά ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας
Μυτιλήνη: «Παθαίνει κρίσεις και ουρλιάζει στα παιδιά» – Σοκάρουν οι καταγγελίες για νηπιαγωγό