Thumbnail
Ανακοίνωση της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή

Στις 6 Νοέμβρη στο Εφετείο, η δίκη της Χρυσής Αυγής φτάνει στο στάδιο της απολογίας του αρχηγού του ναζιστικού μορφώματος, Νίκου Μιχαλολιάκου, κατηγορούμενου για τη διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Είναι ο τελευταίος από τους 68 κατηγορούμενους και έτσι ολοκληρώνονται οι απολογίες.

Είναι η πλέον κρίσιμη φάση της δίκης των δολοφόνων του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν , των οργανωτών των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής, που επιτέθηκαν δολοφονικά κατά των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα, των Αιγυπτίων αλιεργατών, εκατοντάδων μεταναστών, γυναικών και αγωνιστών των κινημάτων.

Η Χρυσή Αυγή είναι ένα ναζιστικό μόρφωμα, όπως το Εθνικοσοσιαλιστικό Κόμμα του Χίτλερ. Φόρεσε το μανδύα του πολιτικού κόμματος και με την είσοδο στη Βουλή, χρησιμοποιούσε την κρατική χρηματοδότηση για να οργανώνει τάγματα εφόδου στις γειτονιές και να ανοίγει γραφεία-ορμητήρια. Επιχείρησε να διασπάσει τα συνδικάτα, φτιάχνοντας κίτρινα εργοδοτικά “σωματεία”, οργανώνοντας ρατσιστική αιμοδοσία και συσσίτια “μόνο για ΄Ελληνες” σε μια περίοδο, που ενωμένοι οι εργαζόμενοι αντιστεκόντουσαν στις επιθέσεις της εργοδοσίας και στις πολιτικές των μνημονίων και της φτωχοποίησης.

Η αντίσταση του εργατικού κινήματος και η αντιφασιστική και αντιρατσιστική δράση την οδήγησαν στην απομόνωση και επιτέλους έξω από τη Βουλή, με κλειστά τα περισσότερα γραφεία τους.

Η δίκη της Χρυσής Αυγής χρειάζεται να ολοκληρωθεί με μια παραδειγματική καταδίκη των δολοφόνων.

Η κυβέρνηση της ΝΔ με την ρατσιστική εκστρατεία κατά των προσφύγων στρώνει ξανά το δρόμο στη φασιστική απειλή. Η ρατσιστική κινδυνολογία απογειώνεται σε βάρος ανθρώπων κατατρεγμένων από τους πολέμους που συνεχίζονται όπως στο Αφγανιστάν και την Συρία, ανθρώπων που προσπαθούν να ξεφύγουν από το θάνατο. Τα παλιά γνωστά στελέχη της ακροδεξιάς που υπουργοποιήθηκαν από το Μητσοτάκη, Γεωργιάδης και Βορίδης ξερνούν ρατσιστικό δηλητήριο στιγματίζοντας τους ανθρώπους που έχουν δικαίωμα ασύλου ως “εισβολείς λαθρομετανάστες”. Ετοιμάζονται να ψηφίσουν νόμο για να απλώσουν παντού στρατόπεδα συγκέντρωσης, να ξεδιπλώσουν πογκρόμ κατά των μεταναστών χωρίς χαρτιά, να στερήσουν μόρφωση και περίθαλψη από χιλιάδες φτωχούς πρόσφυγες. Την ώρα που ετοιμάζουν σφαγείο στις συντάξεις και απολύσεις με το σχέδιο ιδιωτικοποιήσεων στοχοποιούν τους μετανάστες για να αποπροσανατολίσουν την οργή του κόσμου από τις πολιτικές της κυβέρνησης που σπέρνουν τη φτώχεια. Επαναλαμβάνουν την ίδια ρατσιστική συνταγή που εφάρμοσαν παλιότερα και έθρεψαν την Χρυσή Αυγή. Θα χρειαστεί να συνεχίσουμε την αντιφασιστική δράση μέχρι να μπει τέλος στη φασιστική απειλή, τόσο των νεοναζί της Χρυσής Αυγής, όσων των διαδόχων τους στη Βουλή, την Ελληνική Λύση του Βελόπουλου, που αυτές τις μέρες κορυφώνουν την ρατσιστική υστερία κατά των προσφύγων.

Με τη δυναμική μας παρουσία την μέρα της απολογίας του αρχηγού της Χρυσής Αυγής, ο οποίος ανέλαβε την πολιτική ευθύνη για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, στέλνουμε μήνυμα ότι δεν ανεχόμαστε να πέσουν στα μαλακά οι νεοναζί που με τις δολοφονικές τους επιθέσεις έβαλαν στο στόχαστρο τα δικαίωμα και τις δημοκρατικές ελευθερίες όλων.

Οι νεοναζί δολοφόνοι πρέπει επιτέλους να πάνε φυλακή! Οι πρόσφυγες είναι καλοδεχούμενοι!

Καλούμε τα συνδικάτα να προχωρήσουν στις 6 Νοέμβρη σε στάση εργασίας από 8πμμ-12πμ, προκειμένου να διευκολύνουν την συμμετοχή των εργαζόμενων στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο έξω από το χώρο του δικαστηρίου. Καλούμε τους φοιτητικούς συλλόγους να προχωρήσουν σε αποχές και καταλήψεις.

Να μην λείψει κανείς και καμία!  
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

κινητό
Κλείδωσε η απόφαση για το όριο ψηφιακής ενηλικίωσης - Χωρίς social media οι ανήλικοι κάτω των 15 ετών και στην Ελλάδα
Social media κάτω των 15: λύση ή εύκολη απαγόρευση;
Κλείδωσε η απόφαση για το όριο ψηφιακής ενηλικίωσης - Χωρίς social media οι ανήλικοι κάτω των 15 ετών και στην Ελλάδα
δασκάλα
Τρίτεκνοι εκπαιδευτικοί: Πότε μπορούν να συνταξιοδοτηθούν χωρίς όριο ηλικίας
Πρόκειται για τη μοναδική περίπτωση όπου η έξοδος γίνεται ανεξάρτητα από το πόσο χρονών είναι σήμερα ο ασφαλισμένος
Τρίτεκνοι εκπαιδευτικοί: Πότε μπορούν να συνταξιοδοτηθούν χωρίς όριο ηλικίας
Γυναίκα εκπαιδευτικός προχωράει μέσα σε σχολική αίθουσα, στα θρανία κάθονται μαθητές
Σχολεία: Αλλάζει το πρόγραμμα σήμερα Δευτέρα – Τι θα κάνουν μαθητές και εκπαιδευτικοί
Σχολεία: Ανατροπές στο πρόγραμμα σήμερα Δευτέρα – Γιατί αλλάζουν οι ώρες στα μαθήματα
Σχολεία: Αλλάζει το πρόγραμμα σήμερα Δευτέρα – Τι θα κάνουν μαθητές και εκπαιδευτικοί