vouli
Βουλή των Ελλήνων

Ερώτηση προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, Κώστα Τζιάρα, για την εξέλιξη των δικαστικών ερευνών που αφορούν τη δανειοδότηση πολιτικών κομμάτων και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης από τραπεζικά ιδρύματα, κατέθεσαν 41 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ζητώντας ταυτόχρονα να κατατεθούν στη Βουλή και τα σχετικά έγγραφα.

Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητούν να ενημερωθεί η Βουλή σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι υποθέσεις για τη δανειοδότηση των πολιτικών κομμάτων και των ΜΜΕ, αν έχει ολοκληρωθεί η προκαταρτική εξέτασή τους και έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις και σε ποιες πρωτοβουλίες θα προβεί, ώστε να υπάρξει ταχεία απονομή δικαιοσύνης.

Όπως τονίζουν οι βουλευτές του ΣΥΡΖΑ, από τις 23/1/2017 η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που διερεύνησε την υπόθεση και είχε διαπιστώσει παραβατικές συμπεριφορές για στελέχη κομμάτων, ΜΜΕ και τραπεζών, είχε παραδώσει το πόρισμά της στον τότε πρόεδρο της Βουλής, ενώ αντίγραφό του στάλθηκε και στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Σημειώνουν ακόμα ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης με έγγραφη απάντησή του σε ερώτηση 14 βουλευτών ανέφερε ότι είχε σχηματιστεί δικογραφία και διενεργούνταν προκαταρτικές εξετάσεις.

Τέλος, οι βουλευτές υπογραμμίζουν την ανάγκη ενημέρωσης, τόσο της Βουλής όσο και των πολιτών, «για ζητήματα που αποτελούν πυλώνες της Δημοκρατίας» και επισημαίνουν ότι «η ολοκλήρωση της δικαστικής έρευνάς τους θα συμβάλει στην αποκατάσταση του αισθήματος εμπιστοσύνης των πολιτών και στην εύρυθμη, ταχεία και αξιόπιστη λειτουργία της Δικαιοσύνης».

Την ερώτηση που κατατέθηκε με πρωτοβουλία του Σωκράτη Φάμελλου, συνυπογράφουν, μεταξύ άλλων, οι Νίκος Παππάς, Πάνος Σκουρλέτης, Αλέξης Χαρίτσης, Χριστόφορος Βερναδάκης, Θοδωρής Δρίτσας, Θεανώ Φωτίου, Κατερίνα Νοτοπούλου, Κατερίνα Παπανάτσιου Σπύρος Λάππας και Γιώργος Τσίπρας.


 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

750 ευρώ  σε 170.000 πολίτες - Πάρτε τα με μια μόνο αίτηση και όλα εξα αποστάσεως μέσω golearn

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 20/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

eforia
Αδιέξοδο για 400.000 πτυχιούχους ΤΕΙ: Το νομικό κενό που τους κρατά εκτός Δημοσίου και επαγγελμάτων
Ένα χρόνιο θεσμικό πρόβλημα υπονομεύει τα επαγγελματικά δικαιώματα χιλιάδων αποφοίτων της Ανώτατης Εκπαίδευσης
Αδιέξοδο για 400.000 πτυχιούχους ΤΕΙ: Το νομικό κενό που τους κρατά εκτός Δημοσίου και επαγγελμάτων
lekseis
Λέξεις που λέμε σωστά, αλλά γράφουμε συχνά λάθος – Δείτε τα πιο συνηθισμένα ορθογραφικά λάθη
Tα ορθογραφικά λάθη δεν αποτελούν ένδειξη έλλειψης παιδείας, αλλά δείχνουν την πολυπλοκότητα της ελληνικής γλώσσας.
Λέξεις που λέμε σωστά, αλλά γράφουμε συχνά λάθος – Δείτε τα πιο συνηθισμένα ορθογραφικά λάθη
καπακια
Το καπάκι που «εκτοξεύεται» — Τι συμβαίνει όταν ανοίγεις ένα ανθρακούχο μπουκάλι;
Ανοίγεις ένα παγωμένο ανθρακούχο ποτό. Αν έχεις κουνήσει το μπουκάλι, το καπάκι εκτοξεύεται! Τι μηχανισμός το προκαλεί;
Το καπάκι που «εκτοξεύεται» — Τι συμβαίνει όταν ανοίγεις ένα ανθρακούχο μπουκάλι;
athitismos-treximo.jpg
Ιαπωνικό Περπάτημα: Η απλή άσκηση που βελτιώνει την υγεία με 30 λεπτά την ημέρα
Το ιαπωνικό περπάτημα είναι η νέα παγκόσμια τάση γυμναστικής που ενισχύει την υγεία και τη φυσική κατάσταση με μόλις 30 λεπτά άσκησης, χωρίς εξοπλισμό
Ιαπωνικό Περπάτημα: Η απλή άσκηση που βελτιώνει την υγεία με 30 λεπτά την ημέρα