Thumbnail
Η γνώμη των πολιτών για τη μέχρι τώρα πορεία της κυβέρνησης

Διψήφια είναι η διαφορά μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ σε μία ακόμη δημοσκόπηση.

Σύμφωνα με τα ευρήμματα της Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ, η διαφορά διαμορφώνεται στις 13,5 ποσοστιαίες μονάδες υπέρ του κυβερνώντος κόμματος, το οποίο συγκεντρώνει 39,5%. Ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 26%.

Τρίτο έρχεται το ΚΙΝΑΛ με 6%, τέταρτο το ΚΚΕ με 4,5%, πέμπτο το ΜΕΡΑ25 με 4% και έκτη η Ελληνική Λύση με3%.

pulse

Το 54% των ερωτώμενων χαρακτηρίζει θετικά τα οικονομικά μέτρα που εξήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Ακόμα, το 64% των ερωτώμενων συνολικά πιστεύουν ότι τα πράγματα στην Ελλάδα το τελευταίο εξάμηνο πηγαίνουν σε σωστή κατεύθυνση (23% σίγουρα σε σωστή – 41% μάλλον σε σωστή). Ενώ το 29% σε λάθος κατεύθυνση (17% μάλλον σε λάθος – 12% σίγουρα σε λάθος).  7% δηλώνει δεν ξέρω/ δεν απαντώ. Συγκριτικά, στην έρευνα Απριλίου το 30% των ερωτηθέντων συνολικά θεωρούσε ότι τα πράγματα πηγαίνουν σε σωστή κατεύθυνση ενώ το 61% ότι πηγαίνουν σε λάθος.

Στην ερώτηση αν τα πράγματα στη χώρα τους επόμενους μήνες θα πάνε καλύτερα, τα ίδια ή χειρότερα το 39% απαντά λίγο ή πολύ καλύτερα, το 29% πάνω – κάτω τα ίδια, το 25% λίγο ή πολύ χειρότερα ενώ 7% δηλώνει δεν ξέρω/ δεν απαντώ. 

Για το 58% των πολιτών η κυβέρνηση της ΝΔ τα έχει πάει καλύτερα απ’ ό,τι περίμενε και καλά/όπως τα περίμενε. Αντίθετα το 30% απαντά ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη τα πάει άσχημα όπως περίμενε και χειρότερα απ’ ό,τι περίμενε. Το 12% δεν γνωρίζει/ δεν απαντά.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Γροιλανδία: Τι τρώνε στον πιο παγωμένο τόπο της Γης

Ελαιόλαδο και λεμόνι πριν τον ύπνο: Ένα μυστικό που βοηθά σώμα και καρδιά

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Δήμος Αθηναίων
Δήμος Αθηναίων: Eργασιακή συμβουλευτική για άτομα στο φάσμα του αυτισμού
Νέα εξειδικευμένη υπηρεσία εργασιακής συμβουλευτικής για άτομα στο φάσμα του αυτισμού ανέπτυξε ο Δήμος Αθηναίων - Τι προβλέπει
Δήμος Αθηναίων: Eργασιακή συμβουλευτική για άτομα στο φάσμα του αυτισμού
pasok
Τσίπρας και Καρυστιανού απειλούν τη δεύτερη θέση του ΠΑΣΟΚ και το σπρώχνουν στην αγκαλιά του Μητσοτάκη
Η διαφαινόμενη παρουσία δύο νέων πολιτικών δυνάμεων δημιουργεί σημαντικές προκλήσεις για το ΠΑΣΟΚ
Τσίπρας και Καρυστιανού απειλούν τη δεύτερη θέση του ΠΑΣΟΚ και το σπρώχνουν στην αγκαλιά του Μητσοτάκη