Με ρεκόρ ψήφων εξελέγη πρόεδρος της Βουλής ο Κωνσταντίνος Τασούλας
Με 283 ψήφους σε σύνολο 298 βουλευτών εξελέγη πρόεδρος της Βουλής ο Κωνσταντίνος Τασούλας

Με ρεκόρ ψήφων εξελέγη πρόεδρος της Βουλής ο Κωνσταντίνος Τασούλας συγκεντρώνοντας 283 ψήφους από τις κοινοβουλευτικές ομάδες της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΙΝΑΛΛ, της Ελληνικής Λύσης και του ΜεΡΑ25, ενώ παρών δήλωσε το ΚΚΕ. 

Η ψηφοφορία ήταν ονομαστική και η διακομματική στήριξη της εκλογής του νέου προέδρου της Βουλής, οδήγησε στο αποτέλεσμα των 283 ψήφων, ένα αποτέλεσμα που χαρακτηρίζεται ρεκόρ στα κοινοβουλευτικά χρονικά, δεδομένου ότι ξεπέρασε το αποτέλεσμα εκλογής της Ζωής Κωνσταντοπούλου που είχε λάβει 235 ψήφους. Ο Νίκος Βούτσης είχε αναδειχθεί πρόεδρος της Βουλής με 181 ψήφους.

Για την εκλογή του προέδρου της Βουλής προηγήθηκε φανερή ψηφοφορία, σύμφωνα με τις αλλαγές που έχουν επέλθει στον Κανονισμό της Βουλής, και όχι μυστική ψηφοφορία όπως έγινε στο παρελθόν.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

«Στον αέρα» σχολικές εκδρομές στο εξωτερικό – Αναστάτωση σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς

Έως 210 ευρώ κάθε μήνα για το ενοίκιο: Ποιοι το δικαιούνται;

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

κανελος
«Ο δάσκαλος με τα αστέρια»: Αποχαιρετισμός στον Ανδρέα Κανέλλο του Λυκείου Μυκόνου
Ο Ανδρέας θα λείψει πολύ. Όχι μόνο ως συνάδελφος, αλλά ως φίλος, ως συνοδοιπόρος, ως δάσκαλος με την ουσιαστική σημασία της λέξης.
«Ο δάσκαλος με τα αστέρια»: Αποχαιρετισμός στον Ανδρέα Κανέλλο του Λυκείου Μυκόνου
panelladikes-exetaseis
Πανελλαδικές 2026: Τα μαθήματα που δοκιμάζουν κάθε χρόνο τους υποψηφίους - Πόση δυσκολία αντέχει η μάθηση;

Κάθε χρόνο, με την ίδια σχεδόν τελετουργική ακρίβεια, επαναλαμβάνεται ένα γνώριμο σκηνικό. Οι

Πανελλαδικές 2026: Τα μαθήματα που δοκιμάζουν κάθε χρόνο τους υποψηφίους - Πόση δυσκολία αντέχει η μάθηση;