Πολιτική

Δεν μπαίνει στη Βουλή η Χ.Α - Θα απολογηθούν χωρίς βουλευτική ιδιότητα

χρυση_αυγή
Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Εκτός βουλής φαίνεται πως μένει η φασιστική οργάνωση - Οι απολογίες των μελών στη δίκη της Χρυσής Αυγής θα γίνουν χωρίς την βουλευτική ιδιότητα

Η Χρυσή Αυγή δεν θα περάσει το όριο του 3% και έτσι θα μείνει εκτός της νέας Βουλής, σύμφωνα με την τελική εκτίμηση της Singular Logic.

Με ενσωματωμένο το 77,20% των εκλογικών τμημάτων της χώρας, λαμβάνει ποσοστό 2,96% έναντι 6,99% που είχε πάρει στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015, ποσοστό που της εξασφάλισε 18 έδρες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι επηρεάζεται, πλέον, το μέλλον της οργάνωσης σχετικά με την πολύκροτη δίκη της Χρυσής Αυγής, καθώς δεν θα υπάρχουν μέλη που θα απολογηθούν με την ιδιότητα του βουλευτή και τα προνόμια που αυτή επιφέρει. Ο μόνος υπόδικος είναι, πλέον, ο Γιάννης Λαγός.

Όπως σημειώνει και το Jail Golden Dawn: Jail Golden Dawn: «Η απώλεια της κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης θα σημάνει νέες δυσκολίες στη χρηματοδότηση της οργάνωσης, καθώς θα παύσουν οι μηνιαίες βουλευτικές αποζημιώσεις, θα διακοπούν οι συμβάσεις των επιστημονικών συνεργατών και θα επιστρέψουν στα καθήκοντά τους οι δεκάδες μετακλητοί υπάλληλοι που περιφέρονται στις εκδηλώσεις».

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Δράμα: Πέθανε η μητέρα του αστυνομικού όταν έμαθε για τη γυναικοκτονία και την αυτοκτονία

Υπουργείο Παιδείας: Μέσω gov.gr η ανάληψη υπηρεσίας για τους εκπαιδευτικούς

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

πολιτική