Thumbnail
Μάλιστα, όταν είχε δικαστεί για την ρατσιστική του συμπεριφορά, είχε αρνηθεί ότι είναι μέλος της οργάνωσης ενώ επέμενε για τα... αρχαιοελληνικά τατουάζ

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών, καταδικάστηκε για ρατσιστική συμπεριφορά, αλλά αρνιόταν ότι είναι χρυσαυγίτης, ενώ τα φασιστικά τατουάζ ήταν… αρχαιοελληνικά σύμβολα. Μόνο που τώρα ο οδηγός του ΟΑΣΘ, Παύλος Καραπαναγιωτίδης, έχει ανακοινωθεί ότι είναι επίσημα υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής στην Α' εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης, ενώ υπήρξε και υποψήφιος της οργάνωσης στις τελευταίες περιφερειακές εκλογές.

Ο Καραπαναγιωτίδης είχε καταδικαστεί τον Οκτώβριο του 2015 σε δεύτερο βαθμό από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης σε 8 μήνες φυλακή με τριετή αναστολή και χρηματικό πρόστιμο 1.000 ευρώ για διακριτική μεταχείριση επιβατών, λόγω της φυλετικής τους καταγωγής.

Η υπόθεση έχει να κάνει με περιστατικό σε λεωφορείο του ΟΑΣΘ το 2013, όταν, όπως είπε γυναίκα μάρτυρας κατηγορίας που επέβαινε στο λεωφορείο, ο Καραπαναγιωτίδης είχε σταματήσει το λεωφορείο του ΟΑΣΘ που οδηγούσε και, απευθυνόμενος σε δύο Αφρικανούς που μόλις είχαν επιβιβαστεί, τους είπε «εσείς οι δύο κάτω».

Ενας εκ των δύο ρώτησε «γιατί;», για να εισπράξει την απάντηση «εγώ είμαι ο οδηγός και το αφεντικό εδώ μέσα και έχω το δικαίωμα να σας κάνω έλεγχο και να σας κατεβάσω κάτω γιατί δεν έχετε εισιτήρια».

Ματαίως οι δύο Αφρικανοί προσπαθούσαν να εξηγήσουν ότι μόλις είχαν ανεβεί και δεν είχαν προλάβει να βγάλουν εισιτήριο.

Στη συνέχεια και απαντώντας σε διαμαρτυρίες επιβατών, ξανασταμάτησε το όχημα και επιδεικνύοντας αγκυλωτό σταυρό είχε πει ότι είναι χρυσαυγίτης, γεγονός που αρνήθηκε στο δικαστήριο, ενώ για τα ανάλογα τατουάζ του παρέπεμπε σε σύμβολα της αρχαίας Ελλάδας. 

Την υπόθεση είχαν αποκαλύψει δικηγόροι της οργάνωσης NAZI FREE THESSALONIKI ASSEMBLY (NAFTHA) που είχαν συντάξει αναφορά στον Συνήγορο του Πολίτη για ρατσιστική συμπεριφορά του οδηγού. Τότε είχε παρέμβει η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, διατάσσοντας προκαταρκτική έρευνα, που κατέληξε στην παραπομπή του οδηγού σε δίκη και στην καταδίκη του.

Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μήπως έχετε κλήσεις που αγνοείτε; Πώς να τις ελέγξετε online

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

sef-mageireuei.jpg
Δουλειά στη Σουηδία για σεφ με μισθό έως 2.800€ και παροχή διαμονής – Μεγάλες ευκαιρίες για το καλοκαίρι 2026
Σεζόν 2026 στη Σουηδία με υψηλές αποδοχές, διαμονή και προοπτικές μόνιμης συνεργασίας για επαγγελματίες της γαστρονομίας
Δουλειά στη Σουηδία για σεφ με μισθό έως 2.800€ και παροχή διαμονής – Μεγάλες ευκαιρίες για το καλοκαίρι 2026
τάξη
Βιολάντα: Αναστολή στις σχολικές εκδηλώσεις και ενισχύεται η ψυχολογική στήριξη μαθητών
Σε πένθος η τοπική κοινωνία των Τρικάλων – Αναστέλλονται οι σχολικές εκδηλώσεις και ενισχύεται η ψυχολογική υποστήριξη μαθητών και εκπαιδευτικών μετά...
Βιολάντα: Αναστολή στις σχολικές εκδηλώσεις και ενισχύεται η ψυχολογική στήριξη μαθητών
Μαρία Καρυστιανού
Καρυστιανού κατά κυβέρνησης για τα ελληνοτουρκικά: «Καμία υποχώρηση στα κυριαρχικά μας δικαιώματα»
Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για τα ελληνοτουρκικά – Ζητά διαφάνεια πριν τη συνάντηση Μητσοτάκη–Ερντογάν και λόγο στους πολίτες
Καρυστιανού κατά κυβέρνησης για τα ελληνοτουρκικά: «Καμία υποχώρηση στα κυριαρχικά μας δικαιώματα»