Νέο επίδομα συνταξιούχων: Ποιοι κερδίζουν έως 400 ευρώ και ποιοι μένουν εκτός λόγω ηλικίας

Πολιτική 0

Πέρασε η τροπολογία για το αφορολόγητο - Διαλύεται η Βουλή εν όψει εκλογών

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Η τελευταία πράξη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ

Η τελευταία πράξη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, πριν από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου, ήταν η κατάθεση και τελικά η ψήφιση της τροπολογίας για το αφορολόγητο. Η τροπολογία αναιρεί τη μείωση του αφορολογήτου από την 1η Ιανουαρίου του 2020. Παράλληλα αναιρούνται τα αντίμετρα που αφορούν τη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30%, τη μείωση του τέλους επιτηδεύματος και τη μείωση του φορολογικού συντελεστή από το 22% στο 20%.

Η τροπολογία για το αφορολόγητο πέρασε με τις ψήφους των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς το Ποτάμι και το ΚΚΕ (τα μοναδικά κόμματα που έμειναν στην αίθουσα της Ολομέλειας και δεν αποχώρησαν) επέλεξαν να ψηφίσουν «παρών».

Με τη σημερινή συνεδρίαση ουσιαστικά ολοκληρώνεται η τρέχουσα κοινοβουλευτική περίοδος, καθώς ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα επισκεφθεί τη Δευτέρα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την προκήρυξη πρόωρων εθνικών εκλογών στις 7 Ιουλίου. 

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί: Δεν μπορείς να τους μετακινείς σαν πιόνια μετά από 20 ημέρες

IRIS και Εφορία: Τι ισχύει όταν στέλνετε χρήματα σε παιδιά, συγγενείς και φίλους

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

πολιτική