Thumbnail
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ελευθέριος Συναδινός καταγγέλλει πως παράνομα και αδιαφανώς η Χρυσή Αυγή παρακρατούσε μισθούς και απολαβές ευρωβουλευτών

Σε δηλώσεις του στη Real News, ο πρώην ευρωβουλευτής του ναζιστικού μορφώματος και νυν υποψήφιος για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο  στην εκλογική συνεργασία του ΠΑΤΡΙΕ με τον ΛΑΟΣ, κατήγγειλε εκ νέου το δίκτυο μαύρης και παράνομης χρηματοδότησης της Χ.Α από τα κονδύλια της ΕΕ και ανέφερε πως τα τρία εκλεγμένα μέλη της Ευρωβουλής και οι υπάλληλοί τους μετέφεραν στα ταμεία της οργάνωσης πάνω από τις μισές αποδοχές τους.

«Αφ’ ης στιγμής εξελέγην ευρωβουλευτής, ομού με τους έτερους συναδέλφους μου, τον στρατηγό Γεώργιο Επιτήδειο και τον Λάμπρο Φουντούλη, συμφωνήσαμε να εμβάζουμε μηνιαίως στα ταμεία της Χρυσής Αυγής το 50% της μηνιαίας αποζημίωσής μας»

Σύμφωνα με τον πρώην ευρωβουλευτή, ο ίδιος ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Ν. Μιχαλολιάκος, είχε εκφράσει την αδιαφορία του γι’ αυτόν τον παράνομο τρόπο χρηματοδότησης της οργάνωσης. «Πριν από περίπου δύο χρόνια, αναθεωρήθηκε ο εσωτερικός κανονισμός λειτουργίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όπου απαγορεύθηκε ρητά η χρηματοδότηση εθνικών κομμάτων από χρήματα που προέρχονται από την Ευρωπαϊκή Ενωση, πλην αυτών της αποζημίωσης των ευρωβουλευτών. Όταν ενημερώσαμε τον κ. Μιχαλολιάκο ότι η χρηματοδότηση της Χρυσής Αυγής από πλευράς των βοηθών είναι πλέον παράνομη, η απάντησή του ήταν επί λέξει «δεν με ενδιαφέρει, εγώ θέλω να έρθουν τα χρήματα, έστω και μαύρα».

Τονίζει πως το «κοινωνικό έργο», για το οποίο δήθεν προορίζονταν τα χρήματα δεν έγινε ποτέ. «Το πού κατέληξαν τα χρήματα αυτά δεν γνωρίζω, αυτό που μπορώ να σας πω με βεβαιότητα είναι ότι ούτε κοινωνικό έργο πραγματοποιήθηκε με αυτά, ούτε βοηθήθηκαν τοπικές οργανώσεις – για όσες και για όσο λειτουργούσαν, αυτό γινόταν από το υστέρημα κάποιων μελών της Χρυσής Αυγής».

Τέλος, χαρακτηρίζει τη Χ.Α όχι πατριωτικό ή εθνικιστικό κόμμα, αλλά νεοναζιστικό. «Η Χρυσή Αυγή αποτελούσε και αποτελεί κόκκινο πανί για όλους, ως ένα νεοναζιστικό και όχι πατριωτικό ή εθνικιστικό κόμμα».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Έκτακτο επίδομα έως 1.700 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 14/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ο δάσκαλος που άφηνε τα παιδιά να ονειρεύονται
Σελεστέν Φρενέ: Ο παιδαγωγός που τόλμησε να αλλάξει το σχολείο - Η συγκλονιστική ταινία (Video)
Ο δάσκαλος που άφηνε τα παιδιά να ονειρεύονται - Δείτε την ταινία εδώ
Σελεστέν Φρενέ: Ο παιδαγωγός που τόλμησε να αλλάξει το σχολείο - Η συγκλονιστική ταινία (Video)
Εργαστήρι Μαργαρίτα
Ειδική Αγωγή: Μισοί μισθοί και αβεβαιότητα για τους εργαζόμενους στο Εργαστήρι «Μαργαρίτα»
Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν οικονομική ασφυξία, περικοπές και αυθαίρετες απολύσεις - Στάση εργασίας την Τρίτη 16/12
Ειδική Αγωγή: Μισοί μισθοί και αβεβαιότητα για τους εργαζόμενους στο Εργαστήρι «Μαργαρίτα»
μπισκοτα
Αρωματικά και διαχρονικά: Η πιο απολαυστική συνταγή για μπισκότα βουτύρου–κανέλας
Ζεστό άρωμα κανέλας, αγελαδινό βούτυρο και αμύγδαλο σε μια κλασική ευρωπαϊκή συνταγή που γίνεται κάθε φορά… τέλεια
Αρωματικά και διαχρονικά: Η πιο απολαυστική συνταγή για μπισκότα βουτύρου–κανέλας