Thumbnail
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Δήμαρχος Αθήνας, Γιώργος Καμίνης

«Δεν θα παραχωρήσουμε στη Χρυσή Αυγή κανέναν από τους διαθέσιμους δημόσιους χώρους για προεκλογική προβολή, γιατί λειτουργεί ως εγκληματική οργάνωση» εισηγήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης.

Σύμφωνα με τον κ. Καμίνη, «όλα τα δικαιώματα, το δικαίωμα της ελευθερίας της έκφρασης, είτε από μεμονωμένα άτομα, είτε από συλλογικούς φορείς, όπως είναι τα σωματεία και τα πολιτικά κόμματα, δεν είναι απεριόριστο. Τελεί και αυτό υπό τους όρους και τις προϋποθέσεις του Συντάγματος. Και επειδή μιλάμε για ευρωεκλογές, αποτελεί ευρωπαϊκή κατάκτηση το γεγονός ότι ο λόγος μίσους έχει ποινικοποιηθεί σχεδόν στο σύνολο των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Ο δήμαρχος Αθηναίων σημείωσε πως «ο λόγος μίσους που εισάγει διακρίσεις με βάση κριτήρια φυλετικά, εθνοτικά, θρησκευτικής πίστης ή σεξουαλικού προσανατολισμού, είναι ένας λόγος ο οποίος είναι έξω από τα όρια της έννομης τάξης. Ακόμα και ιεράρχης, καταδικάστηκε από την ελληνική δικαιοσύνη, με βάση τις διατάξεις αυτές. Επομένως, απέναντι σε πολιτικά κόμματα ή παρατάξεις που πρεσβεύουν αυτές τις απόψεις, δεν υπάρχει περιθώριο ανοχής της έννομης τάξης».

Όπως τόνισε, «δεν θα παραχωρηθεί από τον δήμο Αθηναίων κανένας δημόσιος χώρος για την προβολή θέσεων μίσους και βίας. Όπως δεν παραχωρήσαμε δημόσιο χώρο και στα συσσίτια μίσους. Είναι θέμα τιμής του δημοκρατικού πολιτικού συστήματος. Είναι θέμα προάσπισης της συνταγματικής έννομης τάξης το να μην νομιμοποιήσουμε, με οποιοδήποτε κριτήριο, τη συμμετοχή ανθρώπων στη δημόσια σφαίρα, οι οποίοι κηρύσσουν το μίσος κατά των συνανθρώπων τους».

«Αυτό ας το κάνουν από τα γραφεία τους, από τα κανάλια τους, από οπουδήποτε αλλού, όχι όμως από έναν χώρο που ανήκει σε όλους τους πολίτες» υπογράμμισε ο κ. Καμίνης, συμπληρώνοντας: «Αυτή πιστεύω ότι είναι η πεποίθηση της δημοκρατικής πλειοψηφίας του Δημοτικού μας Συμβουλίου. Αυτού του είδους ο λόγος είναι εκτός της δημοκρατικής νομιμότητας. Και ελπίζουμε, ότι σύντομα θα περατωθεί και η δικαστική διαδικασία, ούτως ώστε οι πρωτεργάτες αυτής της ιστορίας να μπουν πια για τα καλά στη φυλακή. Αρκετή ανοχή έχει επιδείξει η έννομη τάξη απέναντι σ' αυτή την κατηγορία των ανθρώπων, οι οποίοι συγκροτούν εγκληματική οργάνωση».

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Αποτελέσματα Κοινωνικού Τουρισμού: Όλη η λίστα όσων δικαιούνται Voucher

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

πανελλαδικες
Πανελλαδικές 2026: Τα περσινά στοιχεία δείχνουν νέα πίεση στα Τμήματα Φυσικής
Οι 684 κενές θέσεις του 2025, η ΕΒΕ και οι χαμηλές επιδόσεις στη Φυσική δημιουργούν προβληματισμό λίγο πριν από τις φετινές εξετάσεις
Πανελλαδικές 2026: Τα περσινά στοιχεία δείχνουν νέα πίεση στα Τμήματα Φυσικής
Παιδί με αυτισμό παίζει παιχνίδι
Αυτισμός: Ποια σημάδια εμφανίζονται νωρίς; Και πώς διαφοροποιούνται ανά ηλικία
Αν και η διάγνωση συνήθως τίθεται μετά τα 2 έτη, τα πρώτα σημάδια μπορούν να εμφανιστούν ήδη από τους πρώτους μήνες ζωής.
Αυτισμός: Ποια σημάδια εμφανίζονται νωρίς; Και πώς διαφοροποιούνται ανά ηλικία
asfaleia_aytokiniton.jpg
Μεταχειρισμένα αυτοκίνητα: Το φαινόμενο των πειραγμένων χιλιομέτρων
Ένα ανησυχητικό φαινόμενο καταγράφεται στην ευρωπαϊκή αγορά μεταχειρισμένων οχημάτων, καθώς ένα μεγάλο ποσοστό αυτοκινήτων που αλλάζουν χώρα πώλησης...
Μεταχειρισμένα αυτοκίνητα: Το φαινόμενο των πειραγμένων χιλιομέτρων