Thumbnail
Δήμαρχος Αθήνας, Γιώργος Καμίνης

«Δεν θα παραχωρήσουμε στη Χρυσή Αυγή κανέναν από τους διαθέσιμους δημόσιους χώρους για προεκλογική προβολή, γιατί λειτουργεί ως εγκληματική οργάνωση» εισηγήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης.

Σύμφωνα με τον κ. Καμίνη, «όλα τα δικαιώματα, το δικαίωμα της ελευθερίας της έκφρασης, είτε από μεμονωμένα άτομα, είτε από συλλογικούς φορείς, όπως είναι τα σωματεία και τα πολιτικά κόμματα, δεν είναι απεριόριστο. Τελεί και αυτό υπό τους όρους και τις προϋποθέσεις του Συντάγματος. Και επειδή μιλάμε για ευρωεκλογές, αποτελεί ευρωπαϊκή κατάκτηση το γεγονός ότι ο λόγος μίσους έχει ποινικοποιηθεί σχεδόν στο σύνολο των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Ο δήμαρχος Αθηναίων σημείωσε πως «ο λόγος μίσους που εισάγει διακρίσεις με βάση κριτήρια φυλετικά, εθνοτικά, θρησκευτικής πίστης ή σεξουαλικού προσανατολισμού, είναι ένας λόγος ο οποίος είναι έξω από τα όρια της έννομης τάξης. Ακόμα και ιεράρχης, καταδικάστηκε από την ελληνική δικαιοσύνη, με βάση τις διατάξεις αυτές. Επομένως, απέναντι σε πολιτικά κόμματα ή παρατάξεις που πρεσβεύουν αυτές τις απόψεις, δεν υπάρχει περιθώριο ανοχής της έννομης τάξης».

Όπως τόνισε, «δεν θα παραχωρηθεί από τον δήμο Αθηναίων κανένας δημόσιος χώρος για την προβολή θέσεων μίσους και βίας. Όπως δεν παραχωρήσαμε δημόσιο χώρο και στα συσσίτια μίσους. Είναι θέμα τιμής του δημοκρατικού πολιτικού συστήματος. Είναι θέμα προάσπισης της συνταγματικής έννομης τάξης το να μην νομιμοποιήσουμε, με οποιοδήποτε κριτήριο, τη συμμετοχή ανθρώπων στη δημόσια σφαίρα, οι οποίοι κηρύσσουν το μίσος κατά των συνανθρώπων τους».

«Αυτό ας το κάνουν από τα γραφεία τους, από τα κανάλια τους, από οπουδήποτε αλλού, όχι όμως από έναν χώρο που ανήκει σε όλους τους πολίτες» υπογράμμισε ο κ. Καμίνης, συμπληρώνοντας: «Αυτή πιστεύω ότι είναι η πεποίθηση της δημοκρατικής πλειοψηφίας του Δημοτικού μας Συμβουλίου. Αυτού του είδους ο λόγος είναι εκτός της δημοκρατικής νομιμότητας. Και ελπίζουμε, ότι σύντομα θα περατωθεί και η δικαστική διαδικασία, ούτως ώστε οι πρωτεργάτες αυτής της ιστορίας να μπουν πια για τα καλά στη φυλακή. Αρκετή ανοχή έχει επιδείξει η έννομη τάξη απέναντι σ' αυτή την κατηγορία των ανθρώπων, οι οποίοι συγκροτούν εγκληματική οργάνωση».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Black Friday σε μοριοδοτούμενα σεμινάρια και Πιστοποιήσεις Ξένων Γλωσσών για έξτρα 20 μόρια

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 24/11

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ζωή Κωνσταντοπούλου
«Η βρωμιά σας ξεχειλίζει»: Ένταση μεταξύ Συρεγγέλας - Κωνσταντοπούλου στην εξεταστική επιτροπή για τον ΟΠΕΚΕΠΕ
Συρεγγέλα σε Κωνσταντοπούλου: «Είναι μπούλινγκ αυτό που κάνετε σε όλους μας»
«Η βρωμιά σας ξεχειλίζει»: Ένταση μεταξύ Συρεγγέλας - Κωνσταντοπούλου στην εξεταστική επιτροπή για τον ΟΠΕΚΕΠΕ
Πλαστοί πίνακες
Ποιος είναι ο δικηγόρος της Αθήνας που βρέθηκε στο επίκεντρο της απάτης με πίνακες και «χρυσό»
Αποκαλυπτικά στοιχεία: ποιος είναι ο γνωστός δικηγόρος που συνελήφθη για υπόθεση απάτης με πλαστούς πίνακες
Ποιος είναι ο δικηγόρος της Αθήνας που βρέθηκε στο επίκεντρο της απάτης με πίνακες και «χρυσό»
Πατέρας νεκρού στρατιώτη
«Μπαμπά θα πάμε να ρίξουμε χειροβομβίδες – Σιγά μη χάσω το πανηγύρι»: Τα τελευταία λόγια του 19χρονου στρατιώτη
Συγκλονίζει ο πατέρας του 19χρονου Ραφαήλ – «Το παιδί μου έφυγε χαρούμενο» λέει για τον γιο του που σκοτώθηκε από έκρηξη χειροβομβίδας στη Ρόδο
«Μπαμπά θα πάμε να ρίξουμε χειροβομβίδες – Σιγά μη χάσω το πανηγύρι»: Τα τελευταία λόγια του 19χρονου στρατιώτη
Χριστούγεννα στην Αθήνα
Χριστούγεννα στην Αθήνα: Το Σύνταγμα φωταγωγήθηκε εν μέσω βροχής και χειροκροτημάτων (Video)
Η Αθήνα φόρεσε τα γιορτινά της, φωταγωγήθηκε το χριστουγεννιατικο δέντρο στο Σύνταγμα
Χριστούγεννα στην Αθήνα: Το Σύνταγμα φωταγωγήθηκε εν μέσω βροχής και χειροκροτημάτων (Video)