Thumbnail
Δίκη της Χρυσής Αυγής

«Τέσσερα χρόνια συμπληρώνονται από τις 20 Απρίλη 2015 και την έναρξη της δίκης της ΧΑ. Τέσσερα χρόνια που οι κατηγορούμενοι δολοφόνοι κυκλοφορούν ελεύθεροι, σπέρνοντας το ρατσιστικό ναζιστικό τους δηλητήριο. Τέσσερα χρόνια με προσπάθεια από την πλευρά της εγκληματικής δολοφονικής οργάνωσης της ΧΑ να καθυστερήσει όσο το δυνατόν περισσότερο η δίκη» αναφέρει ανακοίνωση του ΚΚΕ προσθέτοντας ότι «όσο κι αν προσπαθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, δεν μπορεί να κρύψει τις τεράστιες ευθύνες της για την καθυστέρηση της δίκης. Βγάζει μάτι ότι τα μέτρα που πάρθηκαν τους τελευταίους τέσσερις μήνες, κάτω από την πίεση συνηγόρων πολιτικής αγωγής, αλλά και του εργατικού – λαϊκού κινήματος, θα μπορούσαν να είχαν εφαρμοστεί εξαρχής και να είχε ήδη ολοκληρωθεί η δίκη. Οι ευθύνες της κυβέρνησης, όμως, δεν σταματάνε εκεί».

«Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα, έχουν δείξει επανειλημμένα ανοχή στο φασισμό. Βγάζουν λάδι την ΕΕ και την πολιτική της, που θρέφει το φασισμό εξισώνοντάς τον με τον κομμουνισμό, που αθωώνει και ηρωοποιεί συνεργάτες των ναζί, που ενισχύει την καταστολή απέναντι στους λαούς, που προετοιμάζει και εξαπολύει πολεμικές επιθέσεις αυξάνοντας τις καραβιές προσφύγων και μεταναστών, στοιβάζοντας τους σε κολαστήρια τύπου Μόριας» τονίζει το ΚΚΕ.

«Από όλη την μέχρι τώρα διαδικασία», αναφέρει στη συνέχεια της ανακοίνωσής του «μέσα από συντριπτικά αποδεικτικά στοιχεία, έχει γίνει φανερός ο εγκληματικός χαρακτήρας της ΧΑ, λόγω της ναζιστικής ιδεολογίας και – κατ’ επέκταση – συγκρότησής της. Είναι τεράστιος ο όγκος των ντοκουμέντων που αποδεικνύουν τον ναζιστικό χαρακτήρα της ΧΑ και την εγκληματική δράση της, το ρόλο της ως μαντρόσκυλο μεγάλων συμφερόντων, ενάντια σε εργάτες, Έλληνες και μετανάστες, σε συνδικαλιστές, σε όσους παλεύουν κι αγωνίζονται».

«Η αναγκαία καταδίκη τους δεν αρκεί για την αντιμετώπισή τους. Την πραγματική, ολοκληρωτική απάντηση μόνο το οργανωμένο εργατικό – λαϊκό κίνημα μπορεί να τη δώσει. Με την πάλη του απομονώνοντας τους χρυσαυγίτες σε κάθε χώρο δουλειάς και μόρφωσης, σε κάθε γειτονιά, αξιοποιώντας και τα αδιάψευστα στοιχεία της δίκης. Γυρνώντας την πλάτη του στα δήθεν «προοδευτικά» μέτωπα του ΣΥΡΙΖΑ και άλλων κομμάτων που υπερασπίζονται με νύχια και με δόντια την πολιτική που γεννάει και θρέφει τον φασισμό. Ενισχύοντας το ΚΚΕ, που αποκαλύπτει πόσο χρήσιμοι είναι οι φασίστες για το σύστημα, πρωτοστατεί για να αποκλειστούν παντού. Γιατί είναι το μόνο κόμμα που παλεύει αταλάντευτα με όλες τους τις δυνάμεις για να ανατραπεί το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα, γνήσιο τέκνο του οποίου είναι κι ο φασισμός» καταλήγει η ανακοίνωση του Κόμματος.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τέλος τα παλιά διπλώματα: Τι αλλάζει για όλους τους οδηγούς

Διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Το ΦΕΚ με τα νέα πτυχία που «ξεκλειδώνουν» 10.000 μόνιμες θέσεις

Πανελλαδικές: Τι «έπεσε» το 2025 - Όλα τα θέματα στα ΓΕΛ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

γαλλια
Γαλλία: Ο πρωθυπουργός Γκαμπριέλ Ατάλ παντρεύτηκε τον Στεφάν Σεζουρνέ – «Είναι ο έρωτας της ζωής μου»
Μια σχέση που άντεξε στον χρόνο, πέρασε από χωρισμό και κατέληξε σε γάμο – Η προσωπική εξομολόγηση του πρώην πρωθυπουργού
Γαλλία: Ο πρωθυπουργός Γκαμπριέλ Ατάλ παντρεύτηκε τον Στεφάν Σεζουρνέ – «Είναι ο έρωτας της ζωής μου»
εξαφανιση
Κρήτη: Νεκρός ο πρώην σύντροφος 43χρονης που αγνοείται – Συνεχίζονται οι έρευνες
Εντοπίστηκε νεκρός με καραμπίνα ο άνδρας που είχε προσαχθεί και αφεθεί ελεύθερος – Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό της Ελευθερίας Γιακουμάκη
Κρήτη: Νεκρός ο πρώην σύντροφος 43χρονης που αγνοείται – Συνεχίζονται οι έρευνες
χαιδαρι
Διευθύντρια σχολείου Χαϊδαρίου: «Έπεσε με το κεφάλι» – Σε κατάσταση σοκ οι μαθητές, στο σχολείο ψυχολόγοι
Σε εξέλιξη οι έρευνες για το περιστατικό – Καθησυχαστική η διεύθυνση για την ασφάλεια των εγκαταστάσεων
Διευθύντρια σχολείου Χαϊδαρίου: «Έπεσε με το κεφάλι» – Σε κατάσταση σοκ οι μαθητές, στο σχολείο ψυχολόγοι
Χρήματα, χαρτονομίσματα σε ευρώ
Έως 500€ ενίσχυση για συνταξιούχους: Στο τραπέζι νέο πακέτο μέτρων στήριξης
Διεύρυνση δικαιούχων, αυξημένη «επιταγή ακρίβειας» και αλλαγές στην προσωπική διαφορά εξετάζει η κυβέρνηση
Έως 500€ ενίσχυση για συνταξιούχους: Στο τραπέζι νέο πακέτο μέτρων στήριξης