Thumbnail
«Πρέπει μέχρι το 2021 να έχουμε 6 πανεπιστήμια στα πρώτα 400 και 2 από αυτά στα 200 πρώτα»

«Η χώρα έχει ανάγκη από νέους μεγάλους εθνικούς στόχους. Και αυτοί δεν μπορεί να είναι μόνο η προστασία των συνταξιούχων» τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης στον χαιρετισμό του στην 90ή Σύνοδο πρυτάνεων και προέδρων Διοικούσας Επιτροπής των ΑΕΙ, που πραγματοποιείται στο Ηράκλειο Κρήτης και προσέθεσε «πρέπει μέχρι το 2021 να έχουμε 6 πανεπιστήμια στα πρώτα 400 και 2 από αυτά στα 200 πρώτα. Αυτός θα πρέπει να είναι ο νέος εθνικός στόχος». «Πρέπει να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις. Με νέα πεδία έρευνας και σπουδών συγχρονισμένα με τις διεθνείς εξελίξεις», επισήμανε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Επιπλέον, τόνισε ότι τα δημόσια πανεπιστήμια πρέπει να έχουν αυτοτέλεια με οικονομική αυτοδυναμία, εξηγώντας ότι η εισαγωγή των φοιτητών στα πανεπιστήμια πρέπει να γίνεται με αποφάσεις των ίδιων των ιδρυμάτων και να μην αποφασίζουν αυθαίρετα οι υπουργοί τα κριτήρια και τον αριθμό των εισακτέων.

Στηλίτευσε, δε, τον κομματισμό που επικρατεί και στα πανεπιστήμια, λέγοντας ότι είναι μια από τις μεγαλύτερες παθογένειες στον χώρο της παιδείας. «Θα απελευθερώσουμε τα πανεπιστήμια από τα δεσμά των κομμάτων, της γραφειοκρατίας, της δημόσιας διοίκησης, των γραφείων των υπουργών;» αναρωτήθηκε ο επικεφαλής του Ποταμιού και κατέληξε επισημαίνοντας πως «όλοι θέλουμε την Ελλάδα αλλιώς! Αλλά δεν είμαστε όλοι αποφασισμένοι να κάνουμε ό,τι πρέπει για να δούμε την Ελλάδα αλλιώς!».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750€: Βγήκε το Μητρώο Ωφελουμένων - Μάθετε αν είστε μέσα και ξεκινήστε

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ntountouka_45-1280x720.jpg
Διώξεις εκπαιδευτικών: Αύριο οι συγκεντρώσεις και στάσεις εργασίας σε Θεσσαλονίκη και Κομοτηνή
Αξιολόγηση και πειθαρχικά: Η Ε' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης και η Β' ΕΛΜΕ Έβρου κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου
Διώξεις εκπαιδευτικών: Αύριο οι συγκεντρώσεις και στάσεις εργασίας σε Θεσσαλονίκη και Κομοτηνή
foto_education_pencils.jpg
Μεταθέσεις εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας: Πότε θα αρχίσει να «τρέχει» το σύστημα
Εκπαιδευτικοί σε αναμονή: Πώς θα κινηθεί η διαδικασία των μεταθέσεων Δευτεροβάθμιας - Ενημέρωση από τον αιρετό στο ΚΥΣΔΕ Θοδωρή Κατσωνόπουλο
Μεταθέσεις εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας: Πότε θα αρχίσει να «τρέχει» το σύστημα
KINO
KINO Athens Film Festival 2026: Δωρεάν Masterclass στο Πάντειο για τη Μουσική και τα Δικαιώματα στις Ταινίες
Εργαστήριο Πολιτιστικής Διαχείρισης / KINO Athens : Master class Κινηματογράφου, 17 και 20 / 03
KINO Athens Film Festival 2026: Δωρεάν Masterclass στο Πάντειο για τη Μουσική και τα Δικαιώματα στις Ταινίες