Thumbnail
Με εντάσεις, διαγραφές και παραιτήσεις η διαδικασία της σημερινής Ολομέλειας - Κόντρες Τσίπρα, Μητσοτάκη, Καμμένου

Με 153 "Ναι", 140 "Όχι" και 1 "παρών" υπερψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής το πρωτόκολλο ένταξης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ.

Έτσι, τίθεται και τυπικά σε ισχύ η νέα ονομασία της γειτονικής χώρας, στο πλαίσιο της Συμφωνίας των Πρεσπών. Πλέον τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό θα χρησιμοποιείται η ονομασία "Βόρεια Μακεδονία".

Η συζήτηση χαρακτηρίστηκε από εντάσεις μεταξύ κυρίως του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του μέχρι πρότινος κυβερνητικού εταίρου, Πάνου Καμμένου.

Πολιτική αντιπαράθεση σημειώθηκε επίσης μεταξύ του πρωθυπουργού και του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Την ίδια ώρα, διαγράφηκε από την ΚΟ των ΑΝΕΛ ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος, ο οποίος παραιτήθηκε από βουλευτής λίγο μετά.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αποκάλυψη alfavita.gr: «Τους πετούσε κλειδιά και τους έλεγε ζώα» – Καταγγελία για Διευθύντρια Λυκείου στην Αθήνα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Θάνος Τζήμερος
Γιώργος Χριστόπουλος (Πρόεδρος ΟΙΕΛΕ): «Ο Τζήμερος στην Κατοχή θα έδειχνε τους πατριώτες με το δάχτυλο»
«Ο Θάνος Τζήμερος θα έδειχνε με το δάχτυλο τους 200 ήρωες στην Καισαριανή. Εμείς είμαστε υπερήφανοι που δεν είμαστε απόγονοι των Ράλληδων»
Γιώργος Χριστόπουλος (Πρόεδρος ΟΙΕΛΕ): «Ο Τζήμερος στην Κατοχή θα έδειχνε τους πατριώτες με το δάχτυλο»