Πολιτική

Βόρεια Μακεδονία πλέον: Πέρασε το πρωτόκολλο ένταξης στο NATO

elliniko-koinovoulio_aftodioikisi
Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Με εντάσεις, διαγραφές και παραιτήσεις η διαδικασία της σημερινής Ολομέλειας - Κόντρες Τσίπρα, Μητσοτάκη, Καμμένου

Με 153 "Ναι", 140 "Όχι" και 1 "παρών" υπερψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής το πρωτόκολλο ένταξης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ.

Έτσι, τίθεται και τυπικά σε ισχύ η νέα ονομασία της γειτονικής χώρας, στο πλαίσιο της Συμφωνίας των Πρεσπών. Πλέον τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό θα χρησιμοποιείται η ονομασία "Βόρεια Μακεδονία".

Η συζήτηση χαρακτηρίστηκε από εντάσεις μεταξύ κυρίως του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του μέχρι πρότινος κυβερνητικού εταίρου, Πάνου Καμμένου.

Πολιτική αντιπαράθεση σημειώθηκε επίσης μεταξύ του πρωθυπουργού και του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Την ίδια ώρα, διαγράφηκε από την ΚΟ των ΑΝΕΛ ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος, ο οποίος παραιτήθηκε από βουλευτής λίγο μετά.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Market Pass 2026: 600.000 δικαιούχοι παίρνουν ως 240 ευρώ - Πότε τα παίρνετε

Ανατροπή στους πίνακες ΑΣΕΠ: Ακυρώνονται προσλήψεις αναπληρωτών μετά από ελέγχους

Πανελλήνιες 2026: Η πρώτες εκτιμήσεις για τις βάσεις σε  Νομικές, Πολυτεχνεία και Ιατρικές

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

πολιτική