Thumbnail
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Τι ανακοίνωσε ο Παναγιώτης Σκουρλέτης

Η περαιτέρω στήριξη του υπουργείου Εσωτερικών προς τους πυρόπληκτους δήμους της Αττικής βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του υπουργού Εσωτερικών Π. Σκουρλέτη, με Δημοτικούς Συμβούλους του Δήμου Μαραθώνα. Όπως αναφέρεται εξάλλου, σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών, με τρεις νέες αποφάσεις του κ. Σκουρλέτη, για την οικονομική ενίσχυση των πυρόπληκτων Δήμων της Αττικής, συνεχίζεται η προσπάθεια στήριξης των πληγέντων από τις πυρκαγιές κατοίκων, προκειμένου να δρομολογηθούν άμεσα έργα αποκατάστασης βασικών υποδομών, καθώς και για την παροχή κρίσιμων υπηρεσιών από τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Με τις τελευταίες υπουργικές αποφάσεις, ενισχύονται: ο Δήμος Μαραθώνα με 300.000 ευρώ. Ο Δήμος Μεγαρέων με 200.000 ευρώ και ο Δήμος Ραφήνας – Πικερμίου με 300.000 ευρώ. Είχαν προηγηθεί αντίστοιχες αποφάσεις για την έκτακτη οικονομική των τριών Δήμων, συνολικού ύψους 2.000.000 ευρώ.

Στην ανακοίνωση του υπουργείο Εσωτερικών σημειώνεται ότι οι οικονομικές ενισχύσεις επιτρέπουν, μεταξύ άλλων, την υλοποίηση των πρόσφατων αποφάσεων των αντίστοιχων Δημοτικών Συμβουλίων για την πρόσληψη έκτακτου προσωπικού με κατεπείγουσες διαδικασίες, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι απρόβλεπτες ανάγκες που προέκυψαν από τις πυρκαγιές. Σύμφωνα με αυτές τις αποφάσεις, ο Δήμος Μαραθώνα θα προβεί στην πρόσληψη 30 ατόμων, ο Δήμος Μεγαρέων στην πρόσληψη 90 και ο Δήμος Ραφήνας – Πικερμίου στην πρόσληψη 40 ατόμων.

Κατά τη συνάντηση του υπουργού Εσωτερικών με αντιπροσωπεία του Δημοτικού Συμβουλίου Μαραθώνα, συζητήθηκαν θέματα σχετικά με τις έκτακτες δομές που δημιουργήθηκαν για την στήριξη των πληγέντων και τις δυνατότητες ενίσχυσης των δράσεών τους. Ενδεικτικά, ζητήθηκε η διάθεση κατασκήνωσης που ανήκει στο ΝΑΤ για την εγκατάσταση των υπηρεσιών της κοινωνικής δομής που στηρίζει τους πληγέντες, αλλά και η μεταφορά του λειτουργικού βάρους από τους εθελοντές στον Δήμο. Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι παρέδωσαν στο υπουργό ψήφισμα σχετικό με την εύρυθμη διοίκηση και λειτουργία του Δήμου.

Από την πλευρά του Υπουργού Εσωτερικών, επισημάνθηκε η δυνατότητα στελέχωσης των δομών υποστήριξης των πληγέντων μέσω της πρόσληψης περισσότερου έκτακτου προσωπικού από τους Δήμους, ενώ υπενθύμισε τη νομοθετική ρύθμιση βάσει της οποίας επιτρέπεται η απόσπαση Δημοσίων Υπαλλήλων στις πληγείσες περιοχές σε εθελοντική βάση. Ο κ. Σκουρλέτης ενημέρωσε την αντιπροσωπεία για την πρόσθετη χρηματοδότηση του Δήμου και κατέστησε σαφές ότι η Πολιτεία θα κινηθεί σε πολλά επίπεδα με σκοπό την επίσπευση των διαδικασιών, την ουσιαστική συνδρομή των πληγέντων περιοχών και των κατοίκων, αλλά και για την ενίσχυση των μέτρων Πολιτικής Προστασίας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Αποτελέσματα Κοινωνικού Τουρισμού: Όλη η λίστα όσων δικαιούνται Voucher

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΕΚΠΑ
Πανελλήνιες 2026: Τα 5 «κρυφά διαμάντια» του 1ου Πεδίου με μεγάλη προοπτική
Πέντε πανεπιστημιακά τμήματα σε κοινωνικές επιστήμες, ψηφιακές τέχνες, πολιτική επιστήμη, εκπαιδευτική πολιτική και διαχείριση πληροφορίας δείχνουν...
Πανελλήνιες 2026: Τα 5 «κρυφά διαμάντια» του 1ου Πεδίου με μεγάλη προοπτική
μητ
Κυριάκος Μητσοτάκης από το Συνέδριο της ΝΔ: «Τέλος στις καταλήψεις, η αστυνομία θα παρεμβαίνει όποτε ζητείται»
Μήνυμα Μητσοτάκη για τα Πανεπιστήμια: Μηδενική ανοχή στη βία και καμία ενεργή κατάληψη στα δημόσια ιδρύματα
Κυριάκος Μητσοτάκης από το Συνέδριο της ΝΔ: «Τέλος στις καταλήψεις, η αστυνομία θα παρεμβαίνει όποτε ζητείται»
επίδομα youth pass και στεγαστικο
Νέο μηνιαίο επίδομα για εργαζόμενους του επισιτισμού - Έως 165 ευρώ επιπλέον τον μήνα
Η συγκεκριμένη ρύθμιση τίθεται σε ισχύ από την 1η Απριλίου 2026 και θα έχει διετή διάρκεια, καλύπτοντας τον κλάδο μέχρι και τις 31 Μαρτίου 2028.
Νέο μηνιαίο επίδομα για εργαζόμενους του επισιτισμού - Έως 165 ευρώ επιπλέον τον μήνα