Ίδρυση «δεξιού πατριωτικού μετώπου» από Καμμένο-Μπαλτάκο
Ίδρυση νέου κόμματος

Την ίδρυση ενός νέου κόμματος ανακοίνωσαν ο Δημήτρης Καμμένος που πρόσφατα αποχώρησε από τους ΑΝΕΛ και ο Τάκης Μπαλτάκος πρώην γραμματέας της κυβέρνησης Σαμαρά. Στόχος τους όπως ανέφεραν η συγκρότηση ενός δεξιού πατριωτικού μετώπου προκαλώντας αντιδράσεις τόσο από την κυβέρνηση, όσο και από τους Ανεξάρτητους Ελληνες.

Στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά και πρώην γραμματέας της κυβέρνησής του ο Τάκης Μπαλτάκος είχε εκφράσει πρώτη φορά προ διετίας την πρόθεσή του να δημιουργήσει κόμμα στα δεξιά της ΝΔ.

Μαζί με τον μέχρι πρότινος βουλευτή των ΑΝΕΛ, Δημήτρη Καμμένο, ανακοίνωσαν πως προχωρούν σε σύμπραξη προκειμένου να δημιουργήσουν -όπως αναφέρουν- ένα «πατριωτικό μέτωπο». Σκοπός του, μεταξύ άλλων, είναι να ανακοπεί η εκχώρηση του όρου «Μακεδονία» στα Σκόπια αλλά και να απομακρυνθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ.

Να καλύψουμε έναν χώρο που έμεινε ακάλυπτος, δηλαδή το 1 εκ. ψηφοφόροι που έχασε η ΝΔ, είπε στο Πρώτο Πρόγραμμα ο Τάκης Μπαλτάκος και συμπλήρωσε ότι «πιο λαϊκή δεξιά από μας δε γίνεται. Μακάρι όλα τα δεξιά κόμματα να συμπράξουν και να μπουν στη Βουλή με υψηλό ποσοστό. Καθόλου αντίθετος δεν είμαι σε μια τέτοια δεξιά πατριωτική κίνηση.

Πυρά της κυβέρνησης κατά του νέου εγχειρήματος. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος είπε ότι «τέτοιου είδους ακροδεξιά πολιτικά μορφώματα, το μόνο το οποίο μπορούν να κάνουν είναι να μετατοπίσουν το φάσμα ακόμα περισσότερο προς τα δεξιά. Κάτι το οποίο φαίνεται το τελευταίο διάστημα να μην ενοχλεί ιδιαιτέρως τη Νέα Δημοκρατία η οποία με τη στάση της, το λόγο της, τις πρακτικές της φαίνεται να υποθάλπτει και να νομιμοποιεί τέτοιου είδους ακραίες πολιτικές απόψεις».

Ο ανεξάρτητος βουλευτής Δημήτρης Καμμένος είπε ότι «εμείς δεν είμαστε ακραίοι, ούτε υπέρ του διχαστικού λόγου. Αλλά είμαστε υπέρ της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, υπέρ της στήριξης της εκκλησίας, δεν θα πούμε ποτέ τζιχαντιστές ή σκοταδιστές τους παπάδες μας…

Με παραπομπές στην κινηματογραφική ταινία «Ο Νονός» σχολίασε ο Πάνος Καμμένος την είδηση για το νέο κόμμα: «Ο Εσκομπάρ ανατρέπει και τους αιώνιους αντιπάλους τοπικός νονός ο πρόσφατα αγορασμένος Ολυμπιακός και υποτακτικός conciliore ο μέχρι εχθές Παναθηναϊκός Θαύμα!!! Όταν θα έλθουν οι ομοσπονδιακοί να δούμε που θα τρέχουν όλοι μαζί…

Στο μεταξύ, στη ΝΔ εντάσσεται ο ανεξάρτητος βουλευτής Γιώργος Κατσιαντώνης, που είχε εκλεγεί με την Ένωση Κεντρώων, προκαλώντας την οργισμένη απάντηση του πρώην κόμματός του, που έκανε λόγο για «αποστασία».

Πρόεδρος στο νέο κόμμα θα είναι ο Δημήτρης Καμμένος και Γενικός Γραμματέας ο Τάκης Μπαλτάκος. Οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται στις αρχές του Σεπτεμβρίου.

Πηγή: ΕΡΤ
Ρεπορτάζ: Κάτια Αντωνιάδη

σχετικά άρθρα