Ζωή Κωνσταντοπούλου: Το ευρώ είναι εναντίον του λαού
Συνέντευξη παραχώρισε η Ζωή Κωνσταντοπούλου στο ThePressProject, μιλώντας εφ' όλης της ύλης.

Η Ζ.Κωνσταντοπούλου αναφέρθηκε στην αρχή της συνέντευξης στο πόρισμα της πλειοψηφίας της Επιτροπής για τα δάνεια σε ΜΜΕ και κόμματα, σχολιάζοντας ότι «είναι ένα σχέδιο πορίσματος για τη διαπλοκή που αναδίδει διαπλοκή». Υποστήριξε ότι «γίνεται ανεκτό τόσοι και τόσοι που βρίσκονται σε payroll να παραπληροφορούν, να αποπροσανατολίζουν και τελικά να καθοδηγούν την κοινωνία στην παραίτηση, την αποχαύνωση και τη σύγχυση» ενώ τόνισε ότι «πρέπει να κατανοήσουμε ποιοι περιφέρονται ως δήθεν δημοσιογράφοι και ποιοι υπηρετούν την αλήθεια, τη δημοσιογραφία, την ενημέρωση και την πληροφόρηση. Δεν είναι ένα θέμα ασύνδετο με το αν θα μπορέσει η κοινωνία να οργανωθεί σε έναν στρατό κρούσης κατά των μνημονίων».

«Το ευρώ εναντίον του λαού»

«Από την στιγμή που η πατρίδας μας έχει υποταχθεί, για την ακρίβεια έχει παραδοθεί, γιατί ο λαός δεν υπέκυψε, σε μία δεσποτεία, η οποία ενεργεί με εργαλείο και με όπλο εναντίον του λαού το ευρώ, είναι υποχρέωση μας να αντισταθούμε και να αποκρούσουμε και το ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση». Στη συνέχεια, αναφερόμενη στο ποια θα μπορούσε να είναι η εναλλακτική εκτός ευρώ, η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας ανέφερε ότι «η άποψη ότι η δραχμή είναι πανάκεια είναι εσχάτη πλάνη. Εγώ δεν πιστεύω σε κανένα νόμισμα ως τρόπο λύσης όλων των ζητημάτων και κυρίως δεν πιστεύω πως υπάρχει νόμισμα το οποίο εγγυάται αυτό που είναι το υπέρτερο για το οποίο παλεύουμε, τη δημοκρατία και την ελευθερία.»

«Στην Πλεύση Ελευθερίας», επισήμανε, «βλέπουμε το νόμισμα ως εργαλείο που θα απελευθερώσει τους πολίτες, θα επιτρέψει στις παραγωγικές δυνάμεις να παράγουν, θα επιτρέψει στους πολίτες να έχουν συναλλαγές, θα επιτρέψει στους πολίτες να φάνε, θα επιτρέψει ξανά στους επαγγελματίες να δράσουν. Αυτή είναι η λειτουργία του νομίσματος». Ως πιθανές εναλλακτικές, η Ζ.Κωνσταντοπούλου ανέφερε ότι «δεν έχει σημασία πώς θα τις βαφτίσουμε, αν θα είναι ηλεκτρονικό νόμισμα, ψηφιακό νόμισμα, εθνικό νόμισμα, αν θα έχει την ονομασία δραχμή η οποιαδήποτε ονομασία».

Πρόσθεσε ότι «πρέπει να έχουμε στο νου μας πως πρέπει να απελευθερωθούμε, πρέπει να αποκατασταθεί το δημοκρατικό πολίτευμα. Μπορεί να γίνει αυτό στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ευρωπαϊκής νομισματικής ένωσης; Δεν έχει σημασία αν αυτό θα μπορούσε να γίνει, γιατί αυτή τη στιγμή καλούμαστε να αποδεχθούμε όρους υποταγής και κατάλυσης της Δημοκρατίας. Συνεπώς εμένα δεν με ενδιαφέρει πια αν θα μπορούσε να γίνει, με ενδιαφέρει ότι υπάρχει τώρα το καθήκον της αντίστασης και απόκρουσης αυτής της επιβολής, υπάρχει το καθήκον αποτίναξης αυτού του ζυγού και δεν μπορούμε να παριστάνουμε πλέον ότι είμαστε σε μία διεθνή ένωση που λειτουργεί ως ένωση ισότιμων κυριάρχων κρατών».

Απαντώντας σε ερώτηση για το πόσο εύκολη κι επίπονη είναι η συγκεκριμένη διαδικασία, η Ζ.Κωνσταντοπούλου απάντησε ότι «αυτή τη στιγμή χύνεται αίμα στην Ελλάδα. Χύνεται το αίμα των ανθρώπων οι οποίοι πεθαίνουν στο βωμό του Μνημονίου. Μπορεί να μην το βλέπουμε, αλλά το Μνημόνιο έχει πάρα πολλά ανθρώπινα θύματα κι έχει και την καταρράκωση των ανθρώπινων υπάρξεων. Συνεπώς δεν συμμερίζομαι την άποψη ότι παλεύοντας και αντιστεκόμενοι οι άνθρωποι θα πάθουν κάτι χειρότερο από αυτό που τους συμβαίνει», ενώ υποστήριξε ότι «δεν είναι ταξική μάχη, είναι υπαρξιακή, είναι πατριωτική, είναι δημοκρατική. Δεν παλεύει για την ελευθερία του μόνο εκείνος που έχει χάσει την τελευταία ρανίδα δυνατοτήτων επιβίωσης»

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι η Πλεύση Ελευθερίας θα κάνει «δύο πολύ ανοικτές διαδικασίες και συγκεντρώσεις, στα μέσα Γενάρη και τέλη Φλεβάρη, χωρίς να παριστάνουμε ότι είμαστε ένα κόμμα σαν τα άλλα». Απέρριψε τις κατηγορίες ότι το κόμμα της είναι προσωποπαγές, απαντώντας ότι «η Πλεύση Ελευθερίας είναι μία πρόσκληση μάχης. Και σε αυτήν τη μάχη πάμε με πολύ ανοιχτές διαδικασίες αλλά ταυτόχρονα και με πολύ αυστηρά κριτήρια. Δεν θα ξεπλύνουμε όσους έχουν ευθύνη για την καταστροφή της χώρας ούτε εκείνους που με ιδιοτέλεια προσπαθούν να επηρεάσουν αποφάσεις και πολιτικές».

«Η Πλεύση Ελευθερίας είναι μία συγκροτούμενη προσπάθεια και πορεύεται μέσα από δυσκολίες. Εγώ επιμένω στις αμεσοδημοκρατικές και ανοικτές διαδικασίες» υπογράμμισε η Ζ.Κωνσταντοπούλου.

«H σημερινή Βουλή είναι 100% συστημική»

Σχολιάζοντας το πολιτικό σκηνικό, η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας υποστήριξε ότι τα κόμματα που συγκροτούν τη σημερινή Βουλή είναι «100% συστημικά». Σε αυτά συμπεριέλαβε τη Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ, τονίζοντας ότι «δεν τα εξισώνει», αλλά τα χαρακτήρισε «δήθεν αντισυστημικά». Εξηγώντας, τόνισε ότι «Βρέθηκα στη θέση της προέδρου της Βουλής όταν ήρθε το τρίτο μνημόνιο. Έκανα ό,τι παιρνούσε από το χέρι μου για να μην περάσει το τρίτο μνημόνιο από τη Βουλή. Όταν βρέθηκα σε αυτήν τη θέση ήταν πολύ συγκεκριμένα τα πρόσωπα που συνέδραμαν στη μάχη. Δεν ανήκουν σε αυτήν την κατηγορία κόμματα όπως το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή, που φέρονται δήθεν αντισυστημικά και δήθεν αντιμνημονιακά. Την κρίσιμη ώρα και οι βουλευτές του ΚΚΕ και της Χ.Α. διευκόλυναν και να περάσει το τρίτο μνημόνιο και να διαλυθεί η Βουλή. Γιατί αυτή η Βουλή ενοχλούσε».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες της προηγούμενης Βουλής για το χρέος, για θέματα όπως η Siemens, η εξεταστική για τα μνημόνια και πρώην δικογραφίες που αφορούσαν νυν και πρώην υπουργούς. «Αυτήν τη στιγμή η Βουλή που έχουμε εκπροσωπεί λιγότερο από το 50% της κοινωνίας. 48% δεν ψήφισε και 4% ψήφισε κόμματα που δεν μπήκαν στη Βουλή», ανέφερε. «Δεν δέχομαι ότι ο καθένας έχει μερίδιο ευθύνης.Ο καθένας κρίνεται από το τι έκανε και τι κάνει».

σχετικά άρθρα

«Ικέτιδες του χθες, του σήμερα ικέτες»: Στο youtube η βραβευμένη ταινία του 2ου Γυμνασίου Ηλιούπολης
«Ικέτιδες του χθες, του σήμερα ικέτες»: Στο youtube η βραβευμένη ταινία του 2ου Γυμνασίου Ηλιούπολης
Γράφει η Τζένη Σιούτη, εκπαιδευτικός, υπεύθυνη πολιτιστικής ομάδας, 2ου Γυμνασίου Ηλιούπολης
«Ικέτιδες του χθες, του σήμερα ικέτες»: Στο youtube η βραβευμένη ταινία του 2ου Γυμνασίου Ηλιούπολης
Μνημείο κατά του ρατσισμού, του μίσους και της μισαλλοδοξίας θα αναγείρει ο δήμος Αθηναίων
Μνημείο κατά του ρατσισμού, του μίσους και της μισαλλοδοξίας θα αναγείρει ο δήμος Αθηναίων
Συζήτηση για την πρόταση του Νάσου Ηλιόπουλου να μετονομαστεί σε οδό «Ζακ Κωστόπουλου» η οδός «Γλάδστωνος»
Μνημείο κατά του ρατσισμού, του μίσους και της μισαλλοδοξίας θα αναγείρει ο δήμος Αθηναίων