Thumbnail
Τι ανέφερε η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, από το βήμα της Βουλής

Τη χορήγηση οριστικών παραχωρητηρίων για εργατικές κατοικίες, προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Εργασίας που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για τον «Εθνικό Μηχανισμό Συντονισμού, Παρακολούθησης και Αξιολόγησης των Κοινωνικών Πολιτικών» το οποίο ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία στην αρμόδια Επιτροπή και αύριο ξεκινά η συζήτηση του στην Ολομέλεια.

Όπως διαβεβαίωσε η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, το θέμα των παραχωρητηρίων θα προχωρήσει άμεσα, ενώ τόνισε ότι με την τροπολογία αυτή η κυβέρνηση ξεκινά τη διαδικασία για οριστική λύση του ζητήματος με τις εργατικές κατοικίες.

«Θέλουμε να δώσουμε οριστική λύση στο πρόβλημα με τις εργατικές κατοικίες που δεν πήραν οριστικά παραχωρητήρια», επεσήμανε χαρακτηριστικά η κ. Αχτσιόγλου, ενώ έκανε λόγο για εκκρεμότητα που διατηρείται από το 1978 και αφορά 11.134 σπίτια σε 150 οικισμούς. Εξάλλου, τόνισε ότι ποτέ δεν υπήρχε οργανωμένο αρχείο στον ΟΕΚ και πρόσθεσε ότι θα ακολουθήσουν υπουργικές αποφάσεις και κανονιστικές πράξεις.

Όπως είπε η υπουργός Εργασίας, οι συνέπειες αυτής της άλυτης κατάστασης από την απουσία οργανωμένου αρχείου, ήταν ή να μην έχουν τα σπίτια τους, ή τίτλους ιδιοκτησίας, ενώ σημείωσε ότι τα έσοδα του ΟΑΕΔ εμφανίζονταν διαρκώς μειωμένα καθώς ακόμα και αυτοί που είχαν παραχωρητήρια, με τις υψηλές τιμές που ίσχυαν αδυνατούσαν να ανταποκριθούν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις.

«Στόχος μας είναι να ξεκαθαριστεί συνολικά η εκκρεμότητα αυτή της χώρας», είπε η υπουργός Εργασίας, ενώ έκανε γνωστό ότι θα οριστεί και ενιαία τιμή, συμφέρουσα, όπως είπε χαρακτηριστικά, για τον ιδιοκτήτη και την αποπληρωμή του κόστους της κατοικίας. Τέλος διαβεβαίωσε ότι γενικά η ρύθμιση θα λύνει τεχνικά προβλήματα, θα είναι ευνοϊκότερη με πολλές δόσεις και εκπτώσεις για να αποκτήσουν γρήγορα τις κατοικίες τους.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αποκάλυψη alfavita.gr: «Τους πετούσε κλειδιά και τους έλεγε ζώα» – Καταγγελία για Διευθύντρια Λυκείου στην Αθήνα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ο Άδωνις Γεωργιάδης συνομιλεί με διαδηλωτές
Χαμός στο Αρεταίειο: «Με τη Χαμάς είμαστε» είπαν διαδηλωτές στον Γεωργιάδη (Βίντεο)
«Εμείς είμαστε με το Ισραήλ» ανταπάντησε ο Υπουργός - Απίστευτος διάλογος έξω από το νοσοκομείο
Χαμός στο Αρεταίειο: «Με τη Χαμάς είμαστε» είπαν διαδηλωτές στον Γεωργιάδη (Βίντεο)
Η Υπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη
Το Διεθνές Απολυτήριο (IB) «μπαίνει» στα Δημόσια Λύκεια – Όλες οι αλλαγές
Ισότιμο με το απολυτήριο Γενικών Λυκείων το International Baccalaureate – Πώς θα γίνει η επιλογή μαθητών, ποιοι εκπαιδευτικοί θα διδάσκουν και το...
Το Διεθνές Απολυτήριο (IB) «μπαίνει» στα Δημόσια Λύκεια – Όλες οι αλλαγές
sde
Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας: Έλεγχος απολυτηρίων με ένα «κλικ»
Νέα ψηφιακά εργαλεία για την εγγραφή στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας - Διασταύρωση στοιχείων μεταναστών και άμεση επιβεβαίωση απολυτηρίων
Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας: Έλεγχος απολυτηρίων με ένα «κλικ»