Thumbnail
Αριστείδης Μπαλτάς

Την απορία του για την απομάκρυνσή του από το υπουργείο Πολιτισμού, μετά από τον ανασχηματισμό, εξέφρασε ο Αριστείδης Μπαλτάς.

«Για την απομάκρυνση επιτρέψτε μου μόνο να πω ότι μου έχει μείνει η απορία. Αλλά ως εκεί. Πάντως νομίζω πως δεν κατέστρεψα ούτε την παιδεία, ούτε τον πολιτισμό», δήλωσε ο πρώην υπουργός, σε συνέντευξη στα «Νέα».

Σε ερώτηση για το αν υπήρχαν ενστάσεις μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ για τη θητεία του, δεν το απέκλεισε. «Πιθανόν. Αλλά δεν μπορούσα να γνωρίζω περισσότερα», απάντησε.

Οταν ρωτήθηκε για την παραίτηση του Παναγιώτη Δούρου, ο κ. Μπαλτάς τόνισε ότι o διευθυντής του γραφείου του δεν παραιτήθηκε. «Του ζήτησα να φύγει με τη φράση ''δεν σου έχω πλέον εμπιστοσύνη''», πρόσθεσε, ενώ συμπλήρωσε ότι «για λόγους προστασίας του ίδιου και επειδή δεν χρειάζεται να δημιουργείται η αίοσθηση σκανδάλου, άφησα να εννοηθεί ότι πρόκειται για παραίτηση».

Ο κ. Μπαλτάς πρόσθεσε ότι είχε μιλήσει με την Ρένα Δούρου για την επικείμενη απομάκρυνση εξηγώντας της τους λόγους. «Βέβαια οφείλω να ομολογήσω ότι από τότε που απομακρύνθηκε ο Δούρος από το υπουργείο, τα έργα του ΥΠΠΟΑ με την Περιφέρεια άρχισαν να καθυστερούν και να εμφανίζουν προβλήματα», πρόσθεσε ο πρώην υπουργός.

Ο τέως υπουργός χαρακτήρισε εχθρική κίνηση προς τη νέα υπουργό, τις καταγγελίες του κ. Θεοδωρόπουλου για το Φεστιβάλ, καθώς και του κ. Παπαγεωργίου για το Εθνικό, την πρώτη ημέρα που αλλάζει η πολιτική ηγεσία.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Έκτακτο επίδομα έως 1.700 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 14/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Λιμανι Πειραια
Γαλλία: Μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης σε πλοίο ελληνικών συμφερόντων – Συλλήψεις στην Ελλάδα
Το πλοίο ήταν στον Ατλαντικό όταν εντοπίστηκε περισσότερο από ένας τόνος κοκαΐνης - Ρυμουλκείται σε λιμάνι από το Πολεμικό Ναυτικό της Γαλλίας
Γαλλία: Μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης σε πλοίο ελληνικών συμφερόντων – Συλλήψεις στην Ελλάδα
panepistimio aigaiou
Παν. Αιγαίου: Τελετή αναγόρευσης του Φραγκίσκου Καλαβάση και της Διαμάντης Αναγνωστοπούλου σε καθηγητές του Πανεπιστημίου
Τελετή αναγόρευσης του Καθηγητή Φραγκίσκου Καλαβάση, σε Ομότιμο Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αιγαίου και της Καθηγήτριας Διαμάντης Αναγνωστοπούλου, σε...
Παν. Αιγαίου: Τελετή αναγόρευσης του Φραγκίσκου Καλαβάση και της Διαμάντης Αναγνωστοπούλου σε καθηγητές του Πανεπιστημίου