Thumbnail
Εκλογικός νόμος

Δημήτρης Κουτσούμπας: "Θα ψηφίσουμε κατάργηση μπόνους και ψήφο στα 17"
Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τον εκλογικό νόμο δεν είναι απλή αναλογική, δεδομένου ότι διατηρείται το 3%, δηλώνει σε σημερινή συνέντευξή του στην εφημερίδα "Επένδυση", ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, διευκρινίζοντας, ωστόσο, ότι το κόμμα του θα ψηφίσει το άρθρο για την κατάργηση του μπόνους και την ψήφο στα 17 έτη. Ερωτηθείς εάν από την επόμενη αξιολόγηση μπορεί να προκύψουν πολιτικές εξελίξεις, ο κ. Κουτσούμπας ανέφερε ότι "η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ? ΑΝΕΛ υλοποιεί όλες τις απαιτήσεις του εγχώριου και ευρωπαϊκού κεφαλαίου και τα εργασιακά δεν θα αποτελέσουν εξαίρεση. Είναι απαιτήσεις που δεν μπόρεσαν ή δεν πρόλαβαν να υλοποιήσουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ" και συμπλήρωσε πως "η  κυβέρνηση, όμως, παρότι κάνει τα πάντα για να χειραγωγήσει το λαϊκό κίνημα, πρέπει να γνωρίζει ότι αν τολμήσει να βάλει  χέρι στο συνδικαλιστικό νόμο και στο δικαίωμα της απεργίας θα βρει απέναντί της το μαζικό ταξικό κίνημα". 

Στη συνέντευξή του ο κ. Κουτσούμπας εξηγεί γιατί το ΚΚΕ δεν κάνει εκπτώσεις προκειμένου να οικοδομήσει πλατύτερες συνεργασίες, όπως για παράδειγμα με τη ΛΑΕ και την Πλεύση Ελευθερίας, και περιγράφει τη στρατηγική του ΚΚΕ. "Το ΚΚΕ ακριβώς επειδή δεν βολεύεται, με το βάρβαρο σύστημα της εκμετάλλευσης, με την ανεργία, τους πολέμους, δεν κάνει εκπτώσεις στη στρατηγική του για να πάρει μερικές ψήφους παραπάνω. Σας θυμίζω ότι το ΚΚΕ, με μεγάλο εκλογικό κόστος το 2012, επέμενε στη μη συμμετοχή του σε κυβέρνηση αστικής διαχείρισης", δηλώνει μεταξύ άλλων και σημειώνει ότι "η συνέπεια και η σταθερότητα αποτελεί πλεονέκτημα για ένα κόμμα πολύ περισσότερο για ένα Κομμουνιστικό Κόμμα. Μόνο που αυτή η συνέπεια και η σταθερότητα γίνεται πλεονέκτημα και για τον ίδιο λαό, όταν συνδυάζεται με συμμετοχή και δράση στο κίνημα, στο δρόμο της ανατροπής με το ΚΚΕ και όχι με ανάθεση που ζητούν τα αστικά κόμματα, δηλαδή «κοιμήσου εσύ κι η τύχη σου δουλεύει»...".

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γιατί η ώρα έχει 60 λεπτά: Η αρχαία απόφαση που «ρυθμίζει» ακόμη τη ζωή μας

Υπ. Παιδείας: Καταβολή αποζημίωσης σε εκπαιδευτικό μετά από 14 χρόνια. Ο λόγος

Σχολεία: Πέντε μέρες χωρίς μαθήματα μετά το Πάσχα - Το πρόγραμμα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

βενζίνη
Γιατί το πλήρες γέμισμα στο ρεζερβουάρ μπορεί να κοστίζει περισσότερο απ’ όσο νομίζεις
Με τις τιμές των καυσίμων να παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, κάθε συνήθεια που σχετίζεται με τον ανεφοδιασμό του αυτοκινήτου αποκτά ιδιαίτερη σημασία.
Γιατί το πλήρες γέμισμα στο ρεζερβουάρ μπορεί να κοστίζει περισσότερο απ’ όσο νομίζεις