Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
Thumbnail
Τι συνέβη

Απίστευτα και πρωτοφανή γεγονότα εκτυλίχθηκαν αργά το βράδυ στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ, λίγες ημέρες πριν από την έναρξη του του κομματικού συνεδρίου, πρκαλώντας έντονο προβληματισμό στο εσωτερικό της δεξιάς παράταξης, ενώ σε καμία περίπτωση δεν πραγματώνεται το "όραμα" για αλλαγή σελίδας υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Πανελλαδικά επικρατεί αναστάτωση σε πολλές κομματικές οργανώσεις ενόψει των σημερινών εκλογών για την ανάδειξη των νέων προέδρων των ΝΟΔΕ, ενώ καταγράφηκαν και ακραία επεισόδια, όπως το να κινηθούν δικαστικά κατά του κόμματος τρείς πρόεδροι νομαρχιακών επιτροπών! 

Δεν στήθηκαν κάλπες

Ήταν η πρώτη φορά στην ιστορία της νεολαίας της Ν.Δ. που δεν στήθηκαν κάλπες και ως εκ τούτου δεν έγιναν ψηφοφορίες για την εκλογή της νέας Κεντρικής Επιτροπής και των συνέδρων για το συνέδριο του κόμματος. 

Η νομή της εξουσίας και ο έλεγχος των συνέδρων, αλλά και οι παρασκηνιακές μάχες με τις περίφημες «λιστομαχίες» (σ.σ. μάχες για το ποιοι θα μπουν στη λίστα για να εκλεγούν) αποτέλεσε την αιτία της έντασης. 

Σε ένα χώρο όπως αυτό της ΟΝΝΕΔ που η νέα ηγετική ομάδα υπό τον Κυρ. Μητσοτάκη δεν έχει μεγάλη δύναμη, έγινε κυριολεκτικά χαμός και έως το βράδυ, καθώς δεν τα εύρισκαν οι ομάδες μεταξύ τους, δεν είχαν στηθεί κάλπες, ενώ σιγά-σιγά και έφευγαν οι σύνεδροι και εκλογές δεν έγιναν. 

Η ΟΝΝΕΔ εξέδωσε ακόμη και ανακοίνωση στις δυο τα ξημερώματα της Κυριακής και ανέφερε ότι δεν εκδόθηκαν αποτελέσματα λόγω... τεχνικών προβλημάτων (!!!) και αυτό θα γίνει σήμερα. 

Έως αργά το βράδυ του Σαββάτου γινόταν διαβουλεύσεις για να υπάρξει συμφωνία και να αρχίσει η ψηφοφορία, η οποία έπρεπε να τελειώσει, αλλά μερικές ομάδες μετρούσαν ακόμα τα «κουκιά» για τα ονόματα των υποψηφίων στην Κεντρική Επιτροπή.

Οργή Μητσοτάκη

Ο Κυρ. Μητσοτάκης έγινε έξαλλος και η οργή περίσσευε με όσα πληροφορήθηκε ότι έγιναν στη Θεσσαλονίκη, όπου είχε δώσει και αυτός το παρόν το βράδυ της Παρασκευής στην έναρξη του συνεδρίου. Νωρίς το πρωί της Κυριακής υπήρχε η διαρροή ότι η ηγεσία της Ν.Δ. δεν θα αναγνωρίσει το αποτέλεσμα που θα εκδώσει η ΟΝΝΕΔ. 

Το φιάσκο του συνεδρίου της ΟΝΝΕΔ λειτουργεί αρνητικά και για τον ίδιο τον πρόεδρο της Ν.Δ. που κάνει προσπάθεια να δείξει ένα διαφορετικό πρόσωπο η Ν.Δ. αυτές τις περίπου 100 ημέρες της προεδρίας του. 

Στο στόχαστρο από την ηγετική ομάδα βρίσκεται ο απερχόμενος γραμματέας της Ν.Δ. Ανδρέας Παπαμιμίκος, στον οποίο και χρεώνουν πολλοί το φιάσκο, καθώς παρασκηνιακά ενεπλάκη, καθώς ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ είναι της απολύτου εμπιστοσύνης του. 

Το λάθος της σημερινής ηγεσίας είναι ότι αποδέχθηκε, όπως λένε έμπειρα στελέχη, να ανατεθεί ουσιαστικά η προεδρία της ΟΝΝΕΔ στον Βασίλη Γεωργιάδη, σε μια λογική συμφωνίας με τον Ανδρ. Παπαμιμίκο. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι ο Β. Γεωργιάδης δεν εξελέγη, καθώς ήταν ο μόνος υποψήφιος και δεν στήθηκαν κάλπες. 

Αίτηση ασφαλιστικών μέτρων 

Και ενώ αυτά γινόταν στη Θεσσαλονίκη στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ σε μερικές άλλες περιοχές υπήρχε ένταση με χαρακτηριστικό παράδειγμα τη Θεσσαλία, όπου οι  υποψήφιοι πρόεδροι των ΝΟΔΕ Λάρισας, Καρδίτσας και Τρικάλων κατέθεσαν αίτηση ασφαλιστικών μέτρων εναντίον του γραμματέα οργανωτικού της Ν.Δ. Βασίλη Σπανάκη. 

Οι υποψήφιοι πρόεδροι αντέδρασαν, διότι απεστάλησαν εκλογικοί κατάλογοι ενόψει του συνεδρίου, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται τα τριμελή της ΟΝΝΕΔ και κατηγορούν την ηγετική ομάδα, ότι αλλοιώνεται το εκλογικό σώμα και η διαδικασία. 

Καταγγελίες στην Αθήνα

Καταγγελία ακόμη έχει κάνει και ο πρώην Δήμαρχος Μελισσίων, νυν γραμματέας του Δήμου Μεταμόρφωσης και αναπληρωτής Γραμματέας Προγράμματος του κόμματος, Μανώλης Γραφάκος, εναντίον «παρασπονδιών» του Γραμματέα Οργανωτικού της ΝΔ, Β. Σπανάκη, που αφορούν στην Β3 ΝΟΔΕ, μία από τις μεγαλύτερες Νομαρχιακές της ΝΔ στη Β' Αθήνας.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Η ιστορία του αρχιβασανιστή της χούντας που αποκάλυψε ο Λιάνης στην παρουσίαση του βιβλίου της Μαργαρίτας Θεοδωράκη

Κλωτσοπατινάδες στα σχολεία, «τατιανικές» κραυγές, και επιλεκτικές ευαισθησίες

ΑΣΕΠ: Πώς αμείβονται οι δημόσιοι υπάλληλοι με ένα πτυχίο (πίνακας)

Προσλήψεις Εκπαιδευτικών: Αυτό είναι το κορυφαίο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα

ΜΟΝΟ 111 ΕΥΡΩ το Online εύκολο μοριοδιωτούμενο Lower - Proficiency που παίρνεις σε 2 ημέρες! - ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΩΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

pvw kleinw rantevou gia tin triti dosi tou emvoliou
Εμβόλιο κορονοϊού - ΕΜΑ: Αποτελεσματική η τρίτη δόση στους τρεις μήνες μετά τη δεύτερη
Τα διαθέσιμα στοιχεία υποστηρίζουν την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα της χορήγησης της τρίτης αναμνηστικής δόσης του εμβολίου κατά της Covid-19...
Εμβόλιο κορονοϊού - ΕΜΑ: Αποτελεσματική η τρίτη δόση στους τρεις μήνες μετά τη δεύτερη
ΙΕΠ: Ζητά δύο πτυχιούχους ΑΕΙ για την υποστήριξη της Τράπεζας Θεμάτων
Οι ενδιαφερόμενοι/ες καλούνται να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση εντός της αποκλειστικής προθεσμίας, που αρχίζει την Παρασκευή 10-12-2021 και ώρα...
ΙΕΠ: Ζητά δύο πτυχιούχους ΑΕΙ για την υποστήριξη της Τράπεζας Θεμάτων