Thumbnail
Παράλληλα, σχεδιάζεται σειρά συσκέψεων με φορείς

Κοινή επίσκεψη στη Μυτιλήνη σχεδιάζουν ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα.

Ρεπορτάζ της εφημερίδας "Η Αυγή" αναφέρει ότι την Τετάρτη το πρωί ο Αλέξης Τσίπρας και ο Μάρτιν Σουλτς θα παραστπύν στο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος", όπου μαζί με τον υπουργό Εξωτερικών του Λουξεμβούργου Ζαν Άσελμπορν θα παρακολουθήσουν την αναχώρηση προσφύγων για το Λουξεμβούργο.

Παράλληλα, την ίδια ημέρα, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας και οργανώσεις αλληλέγγυεςστους πρόσφυγες θα πραγματοποιήσουν επίσκεψη στο κλειστό γήπεδο του Γαλατσίου.

Αλλά και την ερχόμενη Πέμπτη ο Αλέξης Τσίπρας και ο Μάρτιν Σουλτς θα μεταβούν στο νησί της Λέσβου, ενώ την Παρασκευή, η κυβέρνηση θα συγκαλέσει σύσκεψη για το προσφυγικό με τη συμμετοχή συναρμόδιων φορέων.

Η επίσκεψη του Μάρτιν Σουλτς δημιουργεί προσδοκίες, ώστε να κινηθεί ένας ικανός πολιτικός μοχλός για την ενεργοποίηση εκείνων των δυνάμεων, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, που υποστηρίζουν μια ανθρωπιστική πολιτική στο προσφυγικό ζήτημα.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, εκτός από την επίσκεψη του Μάρτιν Σουλτς, προγραμματίζεται σειρά συσκέψεων με τους φορείς που έχουν άμεση σχέση με τις προσφυγικές ροές, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη ένας αγώνας δρόμου για την καλύτερη οργάνωση των χώρων υποδοχής και ταυτοποίησης προσφύγων, αλλά και την επίλυση προβλημάτων που ανακύπτουν λόγω του όγκου των προσφυγικών ροών. Στο επίκεντρο των κινήσεων που θα εκδηλωθούν είναι και η προσπάθεια για μια αποτελεσματικότερη επιστράτευση κοινωνικής αλληλεγγύης, ενώ θα υπάρξουν και εθελοντικές δράσεις για τη μεγαλύτερη δυνατή ενεργοποίηση της κοινής γνώμης.

Από τη Δευτέρα, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας ξεκινά κύκλο επαφών με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων, με θέμα την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.

Κινητικότητα και πρωτοβουλίες αναμένεται να εκδηλωθούν το επόμενο διάστημα και στο ζήτημα των σχέσεων Ε.Ε.-Τουρκίας. Η θέση της κυβέρνησης στο συγκεκριμένο θέμα συνοψίζεται στο ότι η αναβάθμιση των σχέσεων Ε.Ε.-Τουρκίας, η οποία αποτελεί τη βασική πύλη εξόδου των προσφύγων προς τη Γηραιά Ήπειρο, μπορεί να συμβάλει στην πιο αποτελεσματική διαχείριση του προσφυγικού.

Κυβερνητικές πηγές υπογραμμίζουν ότι ο ρόλος που διεκδικεί η Ελλάδα είναι να μην παρακολουθεί απλώς τη συζήτηση που διεξάγεται σήμερα ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Τουρκία, αλλά να συνεισφέρει με συγκεκριμένες προτάσεις και να παίξει τον ρόλο του συνδετικού κρίκου ανάμεσα στα δύο μέρη. Όπως δε αναφέρουν οι ίδιες πηγές, «προς την κατεύθυνση αυτή, θα εκδηλωθούν το επόμενο διάστημα σχετικές κυβερνητικές πρωτοβουλίες».

Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σκηνές έντασης στη Βουλή μπροστά σε μαθητές: «Μάσα», «γυμνοσάλιαγκας», «τσαμπατζού»

Έκτακτο επίδομα 200 ευρώ για το Πάσχα – Μέχρι πότε οι αιτήσεις

VOUCHER ΔΥΠΑ 750 ΕΥΡΩ: Μάθε αν εγκρίθηκες και ξεκίνα πρώτος

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

τηγάνι
Το συνηθισμένο λάθος που κάνουν πολλοί όταν τηγανίζουν
Το τηγάνισμα είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους τρόπους μαγειρέματος. Ωστόσο, πολλοί κάνουν ένα βασικό λάθος: δεν δίνουν σημασία στο είδος του...
Το συνηθισμένο λάθος που κάνουν πολλοί όταν τηγανίζουν
παρισι
Διεθνής θρίαμβος για το Πανεπιστήμιο Πατρών: Χρυσό μετάλλιο για το καινοτόμο σύστημα διάγνωσης της σήψης
Χρυσό στο Παρίσι για «έξυπνο» σύστημα που ανιχνεύει τη σήψη πριν εμφανιστούν συμπτώματα
Διεθνής θρίαμβος για το Πανεπιστήμιο Πατρών: Χρυσό μετάλλιο για το καινοτόμο σύστημα διάγνωσης της σήψης