Thumbnail
Ώστε να δημιουργηθούν ασφαλείς δίοδοι για τους πρόσφυγες

Να ξηλωθεί άμεσα ο φράχτης στον Έβρο, ώστε να δημιουργηθούν ασφαλείς δίοδοι για τους πρόσφυγες και να σταματήσει η τραγωδία στα νερά του Αιγαίου, ζητεί με ανακοίνωσή της η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ.

«Τις τελευταίες μέρες γινόμαστε μάρτυρες άλλης μία τραγωδίας με θύματα πρόσφυγες στα νερά του Αιγαίου. Δεκάδες έχουν εντοπιστεί νεκροί ενώ άγνωστος είναι ο αριθμός των αγνοουμένων με ορατό τον κίνδυνο να έχουμε σε εξέλιξη την μεγαλύτερη τραγωδία προσφύγων στις ελληνικές θάλασσες» αναφέρεται στην ανακοίνωση και τονίζεται:

«Το σταμάτημα αυτής της τραγωδίας είναι μονόδρομος, την στιγμή που η Ευρώπη συνεχίζει να κλείνει τα μάτια και να υψώνει φράχτες. Η Ελληνική Κυβέρνηση οφείλει άμεσα να λάβει δραστικές αποφάσεις και να προχωρήσει σε πράξεις που θα συμβάλλουν στην επιτάχυνση του τέλους αυτού του δράματος».

«Η Ευρώπη φρούριο και οι απάνθρωπες εμμονές των ηγεσιών της φέρουν την τεράστια ευθύνη για τους εκατοντάδες πνιγμένους» υποστηρίζει η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας πως «η εγκληματική ολιγωρία των Ευρωπαϊκών ηγεσιών έχει λειάνει το έδαφος για τις ακροδεξιές πρακτικές που βλέπουμε στην Ουγγαρία και όχι μόνο, με τα σιδερόφραχτα σύνορα και την καταστολή. Στον αντίποδα, επιχειρούν να φορτώσουν όλο το βάρος της διαχείρισης αυτής της πρωτόγνωρης κρίσης σε μια μικρή χώρα όπως η Ελλάδα, η οποία παρά τις τεράστιες δυσκολίες πασχίζει να ανταποκριθεί αποτελεσματικά».

«Οι πρόσφυγες» συνεχίζει η ανακοίνωση «δεν είναι ούτε 'εθνική απειλή', ούτε 'εισβολείς' και κανένας φράχτης δεν μπορεί να σταματήσει τα κύματα των απελπισμένων ανθρώπων που δραπετεύουν από την φρίκη του πολέμου».

Η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ ζητεί «να ξηλωθεί τώρα ο φράχτης στον Έβρο» και καλεί την Κυβέρνηση «να υιοθετήσει άμεσα τις προτάσεις των διεθνών οργανισμών και να προχωρήσει στην δημιουργία ασφαλών και νόμιμων διόδων για τους πρόσφυγες στον Έβρο και σε άλλα σημεία».

Ζητεί, επίσης, την επιτάχυνση των διαδικασιών δημιουργίας κέντρων υποδοχής και καταγραφής στα νησιά, ενίσχυση των υπαρχουσών κέντρων φιλοξενίας και δημιουργία νέων.

«Να μην χαθεί άλλος χρόνος, να μην θρηνήσουμε άλλα πνιγμένα παιδιά στο Αιγαίο. Δεν θα συνηθίσουμε τον θάνατο, δεν θα επιτρέψουμε να γίνουν τα νησιά μας και τα σύνορα ομαδικοί τάφοι προσφύγων. Όσο περισσότεροι φράχτες υψώνονται τόσο περισσότεροι νεκροί θα ξεβράζονται στα νησιά. Απέναντι στην κτηνωδία απαντάμε με αλληλεγγύη» καταλήγει η ανακοίνωση.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/10

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Λεωφόρος Συγγρού Ανδρέα 165, Νέα Σμύρνη
Γλίτωσαν από θαύμα εργαζόμενοι στη Δ' Αθήνας: Πήδηξαν από ασανσέρ εν κινήσει!
Παρ' ολίγον τραγωδία στη Δ΄ Διεύθυνση Εκπαίδευσης – Ασανσέρ σε ελεύθερη πτώση με ανοιχτές τις πόρτες, ανάγκασε επιβάτιδα να πηδήξει για να σωθεί
Γλίτωσαν από θαύμα εργαζόμενοι στη Δ' Αθήνας: Πήδηξαν από ασανσέρ εν κινήσει!
revma.jpg
Ρεύμα: Αλλάζουν όλα από 1η Νοεμβρίου – Ποιες συσκευές θα «ρουφάνε» τον μισθό σας
Ηλεκτρικό Ρεύμα 2025: Πότε είναι φθηνότερο – Τι αλλάζει με τα νέα τιμολόγια και ποια συσκευή «καίει» όσο 65 ψυγεία μαζί
Ρεύμα: Αλλάζουν όλα από 1η Νοεμβρίου – Ποιες συσκευές θα «ρουφάνε» τον μισθό σας
elon musk
Έλον Μασκ: Η «προφητεία» για το τέλος των smartphones - «Θα μιλάμε με την τεχνητή νοημοσύνη»
Πιο κοντά απ’ ό,τι νομίζουμε το τέλος των κινητών τηλεφώνων σύμφωνα με τον Έλον Μασκ - Επικοινωνία απευθείας με την τεχνητή νοημοσύνη
Έλον Μασκ: Η «προφητεία» για το τέλος των smartphones - «Θα μιλάμε με την τεχνητή νοημοσύνη»